به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم تجلیل از دانشجویان و استادان دانشگاه اهل بیت (ع) با اشاره به وضعیت منطقه و شرایط بینالمللی، اظهار کرد: شرایط موجود وضعیت متفاوتی ایجاد کرده و من از استفاده واژه حساس خودداری میکنم چرا که این واژه بسیار استفاده شده است. میتوانیم از منظر کلی اوضاع را نگاه کنیم، در یک و نیم سالی که بر ما گذشت چه برای ما ایرانیان و چه برای مسلمانان؛ میتوان گفت سال بسیار پُر ماجرایی بود.
وی با اشاره به حوادث فلسطین و غزه از نیمه سال ۱۴۰۲، افزود: حوادث فلسطین و غزه از این دوره بسیار داغ و بسیار با آنها خشن برخورد شد که سابقه نداشت با مردم فلسطین این گونه برخورد شود، همچنان این برخوردها ادامه دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به ترور شهید هنیه پرداخت و ادامه داد: این شهید استوانهای در مبارزات مردم فلسطین بود و بسیاری از بزرگانی که در فلسطین نقش آفرین بودند در این ماجرای یک سال و اندی به شهادت رسیدند؛ سرداران بزرگی در حمله تروریستی پیجرها از حزب الله لبنان به شهادت رسیدند. به ویژه برادر مجاهد شهید حسن نصرالله و معاون او و برخی از فرماندهان آنها به شهادت رسیدند.
لاریجانی به شهادت رئیس جمهور کشورمان و وزیر امور خارجه کشورمان در دولت سیزدهم در اردیبهشت ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: این یک ضایعه مهم برای هموطنان ما بود، شاهد کشمکشها و درگیریهای نظامی با ایران و کشمکشهای نظامی و امنیتی در یمن بودیم، چند ماه اخیر هم آمریکاییها با ایران ماجراجوییهایی دارند همچنین بسیاری از حوادث ریز و درشت در کارزار سیاسی، امنیتی و نظامی در یک سال و نیم اخیر برای کشور ما و منطقه را پشت سر گذاشتیم.
وی با اشاره به اینکه این حجم بالا از تحرکات در گذشته در مقطعی کوتاه سابقه نداشته است، گفت: این حوادث حکایت از تحول در شرایط فعلی ما دارد و جا دارد با دقت زیاد مورد توجه قرار گیرد.
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی به برخی از مسائل داخلی کشورمان در یک سال گذشته پرداخت و ادامه داد: از انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان و همچنین مسائل اقتصادی که با آنها دست به گریبان هستیم، شاید بیش از نیمی از این اوضاع را گذراندهایم. اما از ماجرا رهایی پیدا نکردهایم و در میانه آن هستیم؛ باید به مسائل و حوادث از بُعد داخلی، منطقهای و بینالمللی مورد توجه قرار دهیم.
لاریجانی تاکید بر اینکه باید توجه کنیم که موقعیت ما کجا است و در کجای صحنه ایستادهایم، ادامه داد: باید ببینیم وظیفه ما چه است و چگونه میتوانیم از این میدان مین گذاری شده عبور کنیم و به نحوی هم عبور کنیم که حداکثر منافع ملی ما دریافت شود و مشکل امنیت ملی برای کشور ایجاد نشود.
نیروهای مقاومت نشان دادند که اهل مجاهدت هستند و این سرمایه بزرگی است
وی سرعت تحولات را موجب طرح سوالات بسیاری برای ایرانیان و مسلمانان دانست و گفت: نباید از این سوالها پرهیز داشت؛ یکی از ویژگیهای مرحوم شهید آیت الله مطهری این بود که از این سوالمندی جوانان استقبال میکردند و در کتاب عدل الهی آورده است که عصر امروز عصر اضطراب، دودلیها و شَک و تردیدها است و این از اقتضائات زمان است. گاهی هم سوالات کهنه، نو میشود و نباید از این شک و تردیدها که گاهی هم حالت افراط به خودش میگیرد، ما هراس داشته باشیم، ایشان میگوید من هیچگونه ناراحتی ندارم چرا که شک مقدمه یقین است و پرسش مقدمه وصول و اضطراب مقدمه آرامش است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری اینکه پرسشهای پیش رو ممکن است جنبههای دین، سیاسی و امنیتی داشته باشند، خاطرنشان کرد: باید ابتدا از این سوالها استقبال کرد و با واقع گرایی به آنها پاسخ داد، اولین مسئله موجود این است که باید بپذیریم در مقابل این همه ماجراجویی، ملت ایران با هوشمندی و صلابت که البته اقتضای سوابق تاریخی و تمدنی این ملت است، با این ماجراها مواجه شدهاند؛ باید بسیار سپاسگزار ملت ایران بود که این حوادث را هضم کرد و مانند برخی از کشورها احساساتی با این موضوع برخورد نکرد و با دقت مسائل را ارزیابی کرد و ایستادگی و مقاومت خود را نشان داد.
لاریجانی در ادامه سخنانش برخورد ایرانیان با حوادث یک سال گذشته را برگرفته از تمدن کهن آنها عنوان کرد و افزود: بسیاری از کشورها در این حوادث کمر خم میکنند، مخصوصاً نسبت به رفتارهای هیجانی که در صحنه بینالمللی گاهی به عمد ایجاد میشود، دیگران فریب میخورند و گرفتار این تار عنکبوتی سیاستورزی عنکبوتی قرار میگیرند؛ ملت ایران راه مستقیمی را پیمود و بر آرمانهای خود ایستادگی کرد و این نشان میدهد که با خویشتن داری توانست هدفهای خود را پیش ببرد، باید از ملت ایران سپاسگزاری کرد.
وی با طرح این موضوع که باید از نیروهای مقاومت در منطقه تقدیر کرد، گفت: نیروهای مقاومت در منطقه ضربه خوردند و مشکلاتی داشتند اما نشان دادند که اهل مجاهدت هستند و این سرمایه بزرگی است، چند ماه هست که میگویند ماه حماس را از بین بردیم؛ واقعاً از بین رفت؟ ضربه زدند اما ضربه هم خوردند؛ اگر حماس را از بین بردهاند تبادل اسرا و گروگانها را با چه کسی انجام میدهند؟ این نیروی مقاومت نتیجه آن روحیه مجاهدتی است که در این سالها در نسل جدید مسلمان به وجود آمده است؛ باید قدردان آنها نیز بود.
حدود ۹۰ درصد بودجه کشور صرف امور جاری میشود و چون بروکراسی کشور بیش از حد گسترده است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصورات غربیها و دشمنان نسبت به کشورمان اشاره و بیان کرد: تصور دشمن به ویژه غربیها نسبت به ایران این است که، ایران در این زمان شرایطی پیدا کرده است که باید با او تسویه حساب کنند، میگویند زمان را نباید از دست داد شما اگر ادبیات سیاسی آنها را ببینید غالباً این را میگویند و عموماً دو عامل را مطرح میکنند که چرا نباید زمان را از دست داد؛ یکی این است که ایران از نظر اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد و بنابراین فشارها را باید بر ایران افزایش دهیم. یعنی عملاً بر پیکره سرمایه اجتماعی ایران ضربه بزنیم و نکته دوم این است که دامنههای ایران در منطقه دچار لرزههای سنگین شده است و لذا ایران امروز امتداد استراتژیک منطقهای یا ندارد و یا ضعیف شده است؛ پس از نظر درون و در منطقه دچار ضعف است و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
لاریجانی با تصریح بر اینکه اروپاییها تلقی که از ایران دارند مسائل را دنبال میکنند، یادآور شد: اینکه اشکالات اقتصادی در کشور ما وجود دارد را نفی نمیکنیم و برخی از این اشکالات به تحریمها مربوط است و برخی از آنها نیز به تحریمها مربوط نیست و مشکلات مدیریتی است که در کشور وجود دارد که گاهی عدم اولویتها باعث رنجش در مردم شده از تو این را قبول داریم و مدیران کشور باید بپذیرند و اهتمام خود را بیشتر کنند، مثلاً سالهاست که سیاست کلی در مورد امور دیوانی کشور این بوده است که حکومت و دولت چابک و کم هزینه باشند، اما آیا اینطور است؟ نیست!
وی در همین رابطه ادامه داد: شاید حدود ۹۰ درصد بودجه کشور صرف امور جاری میشود و چون بروکراسی کشور بیش از حد گسترش پیدا کرده است خود افرادی که در این زمینه مسئولیت دارند و کارمند به حساب میآیند بضاعت مالی مناسبی نیز ندارند، در نتیجه از نارضایتی برخوردارند و خیل عظیمی از امور اداری کشور بر عهده آنها است و اینها باید زمینه ساز تولید کشور باشند، فضا را برای سرمایهگذاری مناسب کنند که رهبری معظم فرمودند امسال سال سرمایهگذاری است و امور اداری باید موید این باشد اما اینطور نیست چرا که خودشان گرفتار هستند و اصولاً جایی که حجم زیاد نیرو داشته باشد و اینها نارضایتی داشته باشند کمکی برای سرمایهگذاری نخواهند کرد، نارضایتی را منتشر میکنند و خدمات مناسب نمیدهند، نخبگان کشور هم رغبتی به ورود به این دستگاه دیوانی پیدا نمیکنند نه از نظر مانی و نه هم قطار شدن مدیریت؛ منهای مسائل فساد که در این مسائل هست.
اگر تولید کشور بخواهد محور باشد باید تولیدگران مورد توجه قرار بگیرند
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وجود سیاستهای کلی در رابطه با نظام مدیریتی کشور و کوچک سازی دولت عنوان کرد: قوانین در این رابطه وجود دارد چرا اجرایی نمیشود؟ یک ناهنجاری مدیریتی در کشور موجب این امر شده است، از این مسائل کم نیست که به نظر من ممکن است یک ارتباطهایی با مسائل تحریم داشته باشد اما ۹۰ درصد آن به تحریم مربوط نمیشود مانند قانون تسهیل فضای کسب و کار که سالهاست تصویب شده است.
وی در همین رابطه افزود: این قانون باید مستمسکی برای کار و زمینه سازی بیشتر باشد، اگر تولید کشور بخواهد محور باشد باید تولیدگران مورد توجه قرار بگیرند که در سیاست گذاری مشارکت داشته باشند، چون مشارکتی در امور سیاست گذاری ندارند و امور دیوانی کشور هم که دچار این پریشانی است، بنابراین تصمیمات درست سامان پیدا نمیکند. نباید ساده از کنار این مسائل گذشت و البته از این موارد کم نداریم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که در مراسم تجلیل از دانشجویان و استادان دانشگاه اهل بیت (ع) سخنرانی میکرد، ادامه داد: باید خودمان درک درستی از مسائل داخلی داشته باشیم وقتی که دشمن به مسائل ما توجه دارد و اشکالاتمان را متوجه شویم و آنها را رفع کنیم. بارها رهبری فرمودهاند و من فکر میکنم این از مسائل عمدهای است که باید قبول کنیم مسئله سرمایهگذاری و تولید و روانسازی در این موضوع اولویت کشور است.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به اساتید حاضر در جلسه عنوان کرد: اطلاع داریم که مسائل اقتصادی همه افراد جامعه را دچار ضیق معیشتی کرده و شما اساتیدی که اینجا حاضر هستید نیز دچار مشکلاتی شدهاید.
وی با بررسی این مسئله که ایران میکنند ایران امتداد استراتژی خود را در منطقه از دست داده است، بیان کرد: اروپاییها فکر میکنند که باید در این شرایط مضیقه بیشتری برای ایران ایجاد کنند و فشارها را بیشتر کنند، تحولات مهمی در یک سال و نیم گذشته رخ داده است اما در عرصه بینالمللی حرکتها به سوی منطقه گرایی سوق پیدا میکند. نمیگویم این موضوع امروز به فعل وجود دارد اما این جهتگیری وجود دارد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آنهایی که فکر میکنند هژمون متمرکز دارند با منطقه گرایی مخالفت میکنند، ادامه داد: آنها اصلاً نمیخواهند تقسیم قدرت صورت گیرد، مانع میشوند لذا این موضوع را باید پیش فرض داشته باشیم که مسائل در عرصه بینالمللی در حال تغییر است و این خود یک موضوع پر دردسری برای صحنه بینالمللی شده است؛ میخواهم بگویم تنها مسئلهای که در کشاکش مسائل روی میز است موضوع ایران نیست.
آمریکاییها حوصله اینکه بار اروپاییها را بر دوش بکشند، ندارند
لاریجانی با تاکید بر اینکه باید ارزیابی مسائل بینالمللی همه مسائل را با هم در نظر بگیریم، اظهار کرد: یکی از مسائلی که دغدغه کشورهای بزرگی مانند آمریکا است این است که در ظرف سالهای آینده چین چه وضعیتی پیدا میکند، آیا قدرت مستقر اقتصادی میشود و اگر گرایش روندها به این سو هست باید برای او مزاحمت ایجاد کرد و ملاحظه میکنید که مسئله تعرفهها که موضوعی جدی است را به وجود میآورند، چرا این کار را میکنند؟ چین که با آمریکاییها مسئله ایدئولوژیکی نداشت، یکی از مسائلی که در اذهان است این است که ایران به خاطر حمایت از مسئله فلسطین و یا امور دیگر دچار این ضیق از سوی آمریکاییها شده است.
وی ادامه داد: بسیاری از کشورها چنین مسائلی که ما با فلسطین داشتیم را ندارند و حتی با اسرائیلیها رفاقت دارند، اما آمریکاییها با آنها درگیر هستند. مسئله یک ساحتی نیست، آمریکا با چین باید تسویه حساب بکند به همین دلیل با هرگونه هژمونی که پیرامون چین شکل بگیرد مبارزه میکنند و همینطور با روس به نوعی دیگر برخورد میکنند.
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی موضوع رابطه اروپا و آمریکا را از دیگر مسائل عرصه بینالمللی معرفی کرد و گفت: پس از جنگ جهانی که آمریکاییها بخشی از امنیت اروپا را بر عهده گرفتند و برای آن هزینه کردند، دخلی هم داشتند! به هر حال اروپا در همه سالها در مسائل مختلف همراه آمریکا بود درست است تقلاهایی میکردند اما هم رأی بودند.
لاریجانی با اشاره به مذاکرات هستهای که در دورهای با اروپاییها مطرح بود، یادآور شد: یادم هست که اروپاییها به ایران و سعدآباد آمدند و این مذاکرات در پاریس هم ادامه داشت، اما در کل معلوم بود اینها تصمیم گیر نیستند، مذاکره انجام میدادند اما باید به جای دیگری مسائل را ارائه میدادند که آنها تصمیم بگیرند. این حالت اروپا برای آمریکاییها بد نبود.
وی با طرح این موضوع که ملاحظه میکنید که دیگر آمریکاییها خیلی حوصله اینکه بار اروپاییها را بر دوش بکشند، ندارند؛ گفت: آمریکاییها میگویند به این کار علاقهای نداریم و این سایشهایی را به وجود آورده است. منهای آنکه آمریکاییها میگویند کانادا ایالت ما است و راجع به مکزیک و خلیج پاناما نظر میدهند، منهای این موارد آمریکاییها امروز علاقمند هستند که نقش «داش آکل» بین المللی را بازی کنند و این برای ما چندان معونهای ندارد تا جایی که به منافع ملی ما برخورد نکند، بازیشان را بکنند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این موضوع که مسئله آمریکاییها فقط ایران نیست، ادامه داد: باید این مسئله در ذهن ما باشد که دردسرسازی که برای کشور ما وجود دارد صرفاً برای ما نیست و برای دیگران نیز به نوعی در حال وقوع است، مثلاً موضوع فقط فلسطین نیست که برخی میگویند ما چقدر باید هزینه برای فلسطین دهیم، این نیست و خواهم گفت که مسئله فلسطین چگونه است.
افتخار میکنیم که به مردم فلسطین کمک کردیم
لاریجانی صحنه بینالمللی را گرایشی با نحوه چند جانبه و منطقه گرایی، تشریح کرد و ادامه داد: هم اکنون مناقشاتی از سنخهای مختلف در عرصه بینالمللی مطرح است، نکته دیگر این است که آیا ایران در منطقه آنطور که دیگران ترسیم میکنند ایادی داشته است و دچار ضربه شده است؟ یک سال و نیم قبل را به یاد بیاوریم که چنین وضعی نبود و آنها راجع به ایران چه میگفتند؟ میگفتند ایران کارهای نیست و آن زمان که ایادی ایران ضربه نخورده بودند آیا میگفتند ایادی خیلی مهمی دارید و کشور ایران خیلی مهم است و بازوهایی دارد؟ آیا شنیدید که آمریکاییها و اروپاییها بگویند ایران بازوهای مهمی دارد و ما باید از اینها حساب ببریم؟ خیر نمیگفتند به همان زمان میگفتند ایران مشکلات اقتصادی دارد و باید به نحوی با آنها برخورد کنیم و هیچگاه به این اقرار نمیکردند.
وی همچنین بیان کرد: آیا واقعاً نیروهای مقاومت را که میگویند ایادی ایران هستند، وضعیتی با ایران داشتند؟ ابتدا فلسطین، نیروهای مقاومت فلسطین توسط ما به وجود نیامده است، حتی در زمان رژیم شاه نیروهای فلسطینی نیروهای مقاومت داشتند و فعال بودند و آن زمان که ما به وجود نیاورده بودیم و بسیاری از مبارزین ما از مبارزین فلسطینی تأسی داشتند. پس مسئله طلسم به خاطر فشاری بود که آمریکاییها و اسرائیل به ملت فلسطین وارد کردند و این واکنشی بود که ملت فلسطین در این زمینه داشت. این ریشه تاریخی داشت. این مقاومت به مرور کامل شد در اثر فشاری که آمریکا و اسرائیل به آنها وارد میکردند و ما نسبت به اینکه به مردم فلسطین کمک کردیم تحاشی نداریم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین اظهار کرد: ما از جهات مختلف به ملت فلسطین کمک کردیم چرا که آنها مظلوم بودند، مسئله مالی نیست و بیشتر جنبه حمایتهای دیگری داشتند و به این افتخار میکنیم که به مردم فلسطین کمک کردیم. این مسئله در مورد لبنان نیز وجود دارد و میگویند ایران حزب الله لبنان را به وجود آورده است و ما افتخار میکنیم که از حزب الله حمایت کردهایم و وقتی اسرائیل بیروت را گرفته بود هسته حزب الله را خود لبنانیها ایجاد کردند. به راحتی بیروت را گرفتند و آن زمان حزب الله وجود نداشت. مدتها نیز بیروت را در اشغال داشتند و آن زمان راههای جوان و متدین لبنانی به فکر ایجاد حزب الله افتادند میتوانید تاریخ را بخوانید.
لاریجانی فعالیتهای امام موسی صدر در شکلگیری حزبالله لبنان را بسیار مهم برشمرد و افزود: امام موسی صدر تربیت کادر انجام داده بود و روشنگری در حوزههای سیاسی و دینی داشت، اینها فرزندان او بودند، در عراق هم وقتی نیروهای مقاومت پس از اشغال آمریکاییها به وجود آمد، مردم را کشتند و با عراقیها بدرفتاری کردند. حالا انگلیس این روزها دارد از نیروهای امنیتیاش در عراق و افغانستان افشاگری میکند که چه مشکلاتی را برای مردم افغانستان عراق به وجود آوردیم و چطور مردم و کودکان را کشتیم و در خواب آنها را کشتیم.
وی ادامه داد: انگلیسیها اعتراف کردهاند که چطور مردم عراق را به عصیان واداشتیم که مقاومت تشکیل دهند، جوانان کدام کشور هستند که تحمل کنند کشورشان اشغال شود؟ برمر وقتی از سوی آمریکاییها حاکم عراق شد اولین مسئلهای که داشت این بود که برای عراقیها وزیر انتخاب میکنند و قانون اساسی مینویسند و وزرای آمریکایی خواهیم داشت و از عراقیها مشاوره خواهیم گرفت و آن زمان آیت الله سیستانی و ایران مخالفت کرد و صحنه عوض شد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برخی از نیروهای رشید آمریکایی به برنر گفتند اینجا آیت اللهی است که باید با او مشورت کنید و نمیتوانید همینطوری وزیر آمریکایی بیاورید، گفتند چه کسی است و آنها انقدر ناآشنا به منطقه هستند. گفتند آیت الله در نجف است و آمریکاییها گفته بودند که پیش استاندار ما در نجف برود و نظرات خود را بگوید، اینقدر بیعقل بودند، به آنها گفتند چنین فردی نیست که این کار را انجام دهد، آمریکاییها گفته بودند میگوئیم استاندار به پیش برود.
وی با اشاره به ناآگاهی آمریکاییها از مسائل مسلمانان و پیروی آنها از آیات عظام، افزود: آیت الله سیستانی به استاندار آمریکایی وقت نداد، وزیر که میخواست ملاقات کند نیز بخت نداد و خود برنر میخواست به دیدار آیت الله سیستانی برود، به اونی وقت ملاقات نداد، متوجه شدند موضوع جدی است و آرام آرام دریافتند که بد جایی آمدهاند و اینجا صاحب دارد! مردم مسلمان هستند و از بزرگی پیروی میکنند. آیت الله سیستانی اعلام کرد که باید خود عراقیها قانون اساسی را بنویسند. ایران از این نظر حمایت کرد و شرایط عوض شد هرچند آمریکاییها قانون اساسی را نوشته بودند.
مبنای آمریکا زور است و به دنبال یک گفتگوی حقوقی نیست
رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه آیت الله سیستانی به آمریکاییها گفته بود نمیتوانید وزیر آمریکایی برای عراق انتخاب کنید، ادامه داد: این دوره سپری شد اما نیروهای آمریکایی در منطقه و عراق کاری کردند که جوانان عراقی هستههای مقاومت به وجود آوردند. آمریکاییها نمیخواهند این را بفهمند البته ما به جوانان مقاومت کمک کردهایم و نمیگوییم که کمک نکردهایم، اما ریشه این مقاومت مربوط به خود آمریکاییها است و در یمن نیز به نحو دیگری این اتفاق شکل گرفت. سالها حوثیها با حکومت یمن اختلاف داشتند مسائل داخلی داشتند و از زمانی که عربستان شروع به بمباران یمن کرد، هسته مقاومت در آنجا شکل گرفت.
لاریجانی به مسائل افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: افغانستان در دورهای اشغال شوروی بود و در دوره دیگر به اشغال آمریکاییها درآمد و هستههای مقاومت و مجاهدت در آنجا شکل گرفت. مقاومت به دلیل کج فهمی آمریکاییها به وجود آمد که به زور میخواستند در خاورمیانه عمل کنند و امروز هم اگر به زور عمل کنند تاوان آن را خواهند دید و نمیتوانید با مردم منطقه اینطور رفتار کنید.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به یکی از مشاوران امنیتی آمریکاییها که گفته بود هیچگاه منطقه خاورمیانه را اینطور ندیده بود، اشاره کرد و گفت: برژینسکی مشاور امنیت ملی دولت جیمی کارتر هیچگاه خاورمیانه را اینطور که امروز میبینم ندیده بودم احساس میکنم نوعی هوشیاری سیاسی در جوانان منطقه به وجود آمده است و اینها از رفتار امریکاییها نفرت دارند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه هرگاه آمریکاییها رفتارهای خود را در منطقه مانند گذشته ادامه دهند، مقابله جوانان با آنها تشدید خواهد یافت، ادامه داد: موضوعی که در رابطه با نابودی مقاومت در منطقه از سوی آمریکاییها مطرح میشود، مورد پرسش است و بیشترین آنها وارد کردند در غزه بوده که ۵۰ هزار انسان را کشتند و بیش از این آمار را مجروح کردند، کشتار زیادی انجام دادند و به حماس لطمه زدند، اما این در منطقه بسیار کوچک با محاصرهای که انجام دادهاند آنها را از بین نبردند، زیرا همین چند روز پیش یک گروگان آمریکایی را از زیر زمین خارج کردند و زنده تحویل آنها دادند و این نشان میدهد که حماس وجود دارد و از بین نرفته است.
وی گفت: نیروهای مقاومت در عراق و یمن همچنان وجود دارند همچنین در سوریه به نتایجی رسیدند و خواهند گفت که چه گرفتاریهایی در سوریه وجود دارد، به حزب الله ضربه جدی زدند اما آنها ظرفیت خود را بازسازی کردند و ظرف چند ساعت جلوی آنها را گرفتند و حتی نتوانستند حضوری در لبنان داشتهاند و فقط یک جا ۳۰۰ متر و یک جای کیلومتر به جلو آمدند، یک زمانی بیروت را ظرف چند ساعت گرفته بودند، اما حالا نتوانستهاند ورود سرزمینی داشته باشند و بر حزبالله فائق نشدند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین رابطه افزود: حالا به دنبال توطئههای دیگری نظیر خلع سلاح هستند.
اینکه آمریکاییها میگویند مقاومت را از بین بردند برای ابتهاج خاطر خودشان مانعی ندارد، اما ماجرا این نیست، خودتان میدانید این ظرفیت وجود دارد و تا وقتی که رفتارتان با مردم منطقه اینطور باشد که هیچ ربطی همه ایران ندارد، همین ماجرا ادامه دارد.
لاریجانی با اشاره به اینکه آمریکاییها میگویند ایران بازوهایی در منطقه دارد، عنوان کرد: حرف آنها این است که ایران در شرایطی است که دیگر نمیتواند مقاومت کند این نقطه حساسی است که فکر میکنم همه باید با هوشیاری نسبت به آن برخورد کنیم، در اینکه فشارها بر ما زیاد است تردیدی نیست و در همین حال که میگویند ما در حال مذاکره هستیم فشار اقتصادی را فراموش نمیکنند.
وی گفت: آمریکاییها رفتار بسیار پُرپیچی را با ایران دنبال میکنند، هر روز یک حرفی در رابطه با مسئله هستهای ایران بیان میکنند و سوال این است که شما میتوانید بگویید کشوری عضو آژانس باشد و ام پی تی را پذیرفته باشد ولی حق ندارید که از انرژی هستهای استفاده کند و میگویند نباید ما به سمت سلاح برویم در حالی که آژانس در حال گزارش دادن است و چندی پیش جامعه اطلاعاتی آمریکا گزارشی دادند که ایران سلاح هستهای ندارد و سالهاست که به این سمت نرفته است، پس به حرف خودتان اعتماد کنید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: مناقشه ما با آمریکاییها حقوقی نیست اینها دنبال این نیستند که با ما گفتگوی حقوقی داشته باشند، مبنای آنها زور است و در مقابل زور باید چه کار کرد؟ راهی جز این هست که خودمان قوی باشیم و با استقامت باشیم؟ و آیا راهی غیر از این داریم؟ با استقامت و در مواجهه با زور آمریکاییها با چنین چیزی مواجه میشویم، مطهری نکتهای را میفرمودند که در آثارشان نیز هست که مسلمانان باید همواره یک آمادگی در مقابل با دشمن داشته باشند. معنای آن این است که از قدرت بازدارنده برخوردار باشند. این به مجاهدت ملت ایران مربوط است.