به گزارش مشرق، در جریان دیدار نهایی وزن ۱۲۵ کیلوگرم کشتی آزاد جام تختی، امیرحسین زارع دارنده ۲ مدال طلای جهان و یک نقره و یک برنز المپیک در دیداری حساس به مصاف امیررضا معصومی دارنده مدالهای طلای نوجوانان، جوانان و امیدهای جهان رفت. در دقایق ابتدایی این مبارزه معصومی اقدام به اجرای فن فیتو بر روی زارع کرد و سالار آقاولی داور وسط این مبارزه ۴ امتیاز به معصومی داد اما پس از اعتراض مربیان زارع، فیلم توسط هیئت ژوری مورد بازبینی قرار گرفت و داوران ژوری به جای ۴ امتیاز ۲ امتیاز به معصومی دادند که حواشی زیادی را به دنبال داشت.
همچنین یک صحنه دیگر این مبارزه این با اجرای فن بارانداز از سوی زارع بر روی معصومی همراه بود که داور مبارزه ۲ امتیاز به زارع داد. این مبارزه در نهایت با شکست ۸ بر ۲ معصومی به پایان رسید. پس از پایان این مسابقه فردین معصومی پدر امیررضا معصومی از کشتیگیران سابق تیم ملی به این موضوع اعتراض کرد و اشتباهات داوری را عامل اصلی شکست پسرش دانست. این مسابقه جنجالی حساسیتهای زیادی را به همراه داشت و در این میان داوران هم نظرات متفاوتی داشتند. گویا فیلم این مسابقه هم به درخواست فردین معصومی پدر امیررضا معصومی به اتحادیه جهانی کشتی ارسال میشود.
ناصر فروتن داور کشتی درباره قضاوت این دیدار جنجالی و حساس گفت: قانون برای ما تعریف کرده در صورت اجرای فن در حالت ایستاده یا خاک امتیازهایی متفاوتی دارند. اگر هر دو زانوی کشتیگیر روی تشک باشد و کشتیگیر حریف به دنبال اجرای فن است؛ در این صورت حتی اگر یک زانوی کشتیگیر در خاک باشد پس از اجرای فن، فقط دو امتیاز به کشتیگیر داده میشود. اما در صورتی که کشتیگیر سرپا باشد و حریفش اجرای فن انجام دهد آن وقت چهار امتیاز به او تعلق خواهد گرفت.
وی گفت: در صحنه کشتی زارع و معصومی، زانوی زارع روی تشک بود و وقتی که معصومی فن فیتو را انجام داد به خاطر اینکه کشتیگیر در خاک بود، دو امتیاز به آن تعلق میگیرد. بنابراین در این صحنه هیئت ژوری به درستی تصمیم گرفت و جای هیچ گونه شک و شبهای وجود ندارد. اگر زارع در حالت ایستاده بود و مجری فن (معصومی) فن فیتو را اجرا میکرد در آن حالت باید چهار امتیاز به او تعلق میگرفت اما چون زارع در خاک بود این تصمیم به درستی انجام شد. هیئت ژوری تصمیم درستی گرفت.
این داور کشتی تأکید کرد: در یک صحنه دیگر که امیرحسین زارع حرکت میکند و به پشت معصومی میرود؛ در این صحنه هم قانون گذار برای ما تعریف کرده در صورتی که یک کشتیگیر سر و گردن حریف را گرفته و هر دو در حالت خاک هستند و سر و سینه مدافع کاملاً در دست مهاجم است، حتی اگر دو زانوی حریف بیرون برود، دو امتیازی که داوران دادند درست است، بنابراین داوران درست تصمیم گرفتند.
فروتن تأکید کرد: معصومی به خاطر کم تجربگی اشتباه کرد و در صحنه بارانداز، کشتی را رها میکند و فکر میکند کشتی تمام شده است؛ در این صحنه زارع یک بارانداز دیگر هم میزند و چون این فن داخل تشک اجرا شد امتیازی هم که به زارع تعلق گرفت درست است. معصومی نباید کشتی را رها میکرد و وقتی این کار را انجام داد حریفش (زارع) از این فرصت استفاده کرد و یک فن بارانداز دیگر زد که دو امتیاز هم گرفت. در این مسابقه اشتباه داوری صورت نگرفت و من اصلاً ندیدم و به نظرم هیئت ژوری هم تصمیمات درستی گرفت.
این داور کشتی در مورد ارسال فیلم به اتحادیه جهانی گفت: حق مسلم معصومی است که اگر شک و شبهای دارد پیگیر این موضوع باشد و آنها هم در مورد این موضوع اظهارنظر کنند ولی قانون گذار برای ما به وضوح تعریف کرده و آنها هم به قوانین استناد میکنند.
قضاوت این دیدار از سوی فردین معصومی کشتیگیر سابق تیم ملی که پدر امیررضا معصومی است به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و محمد مصلایی پور رئیس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی درباره قضاوت این دیدار گفت: من فیلم این مسابقه را دیدم اما چون مسئولیت کمیسیون داوران را برعهده دارم فعلاً نمیتوانم در مورد آن اظهارنظر کنم. زمانی میتوانیم نظر نهایی را اعلام کنیم که از استان مربوطه نامه اعتراض به فدراسیون کشتی ارسال شود و با دستور رئیس فدراسیون ما دوباره دوربینهای چلنج این مسابقه را بررسی کنیم. اگر اعتراضی به قضاوت این دیدار صورت گرفت با نظر رئیس فدراسیون کشتی بررسیهای لازم انجام خواهد شد و نظر نهایی را اعلام خواهیم کرد.
البته معصومی از ارسال فیلم به اتحادیه جهانی کشتی صحبت میکند که این موضوع چندان مورد استقبال برخی اهالی داوری قرار نگرفته است؛ چرا که اهالی کشتی معتقدند این موضوع داخلی است و مطرح کردن آن در اتحادیه جهانی چندان کار خوشایندی نیست به خصوص اینکه در کشتی به همان اندازه که تیمهای ملی تقویت شدند و در هر میدانی افتخارآفرینی میکنند، در بحث داوری هم این شرایط وجود دارد و ما چندین کشتیگیر المپیکی داریم که در میدانهای بزرگی همچون المپیک سوت زدند. بنابراین نباید این موضوع داخلی تا به این اندازه مورد توجه قرار بگیرد.