به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هماندیشی وزیر آموزش و پرورش با جمعی از مدیران باسابقه مدارس با هدف بررسی چالشهای نظام تعلیم و تربیت، بهرهمندی از دیدگاههای میدانی مدیران و تقویت سیاست مدرسهمحوری، عدالت آموزشی و مقابله با آسیبهای اجتماعی برگزار شد.
علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در این جلسه که معاونان و مشاوران وزیر هم حضور داشتند، این جلسه را یکی از بهترین و کارآمدترین جلسات برای خود و همکارانش عنوان کرد و آن را جلسهای کاری، دوطرفه و در خط مقدم تعلیم و تربیت دانست.
وی با تاکید بر استمرار این نوع نشستها، خواستار برگزاری جلسات ماهیانه با مدیران مدارس شد و اظهار داشت: باید در موضوعات مختلف از اندیشههای مدیران بهرهمند شویم و با کمکردن تشریفات و افزایش محتوای جلسات، زمینه مشارکت حداکثری آنها را فراهم کنیم.
وزیر آموزش و پرورش همچنین بر ضرورت طرح مسائل فراتر از دستور جلسات رسمی، بر اساس نیازهای واقعی مدیران مدارس تاکید کرد و گفت: مدیران پل ارتباطی ما با معلمان هستند و باید صدای آنان شنیده شود.
در این نشست، مدیران مدارس به بیان دیدگاههای خود درباره آسیبهای اجتماعی، عدالت آموزشی و مسائل روز پرداختند. کاظمی نیز ضمن پاسخگویی به پرسشها، از معاونت فرهنگی خواست سازوکاری برای استفاده از ظرفیت معلمان توانمند در حوزه آسیبهای اجتماعی طراحی کند.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه مدیران مدارس گفت: تغییر مدیران تنها باید در صورت بازنشستگی، تخلف یا کمکاری صورت گیرد، نه به دلایل غیرضروری. این موضوع باید در دستورکار جدی شورای عالی آموزش و پرورش قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش همچنین دستور داد پیشنهاد یکی از مدیران مدارس درباره تدوین برنامه ملی «مهارت زندگی» برای دوره ابتدایی بررسی شود و بر بررسی سیاست مدرسهمحوری در دستور جلسات آتی تاکید کرد.
در این نشست، مدیران از رویکردهای عدالتمحور وزیر در زمینه اجرای سند تحول، جلوگیری از شایعات رسانهای درباره حقوق معلمان و نیز جلسات مستمر با رئیسجمهور برای ارتقای مدارس قدردانی کردند.
کاظمی همچنین از امکان بهرهمندی رایگان هنرستانها از ظرفیت مراکز فنی و حرفهای خبر داد و گفت: تقویت هنرستانها، بازبینی رشتههای فنی و حرفهای، در دستور کار جدی آموزش و پرورش است.
کاظمی با اشاره به سفر استانی رئیسجمهور به کرمانشاه، از تشکیل جلسه ویژه برای بررسی مسائل مدارس در این استان خبر داد و گفت: برای نهضت ۷۲۰۰ پروژه در قالب نهضت ملی مدرسهسازی با حمایت بیش از ۵ هزار گروه مردمی تشکیل شده است.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: کیفیتبخشی و محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی دو برنامه اصلی ریاستجمهوری و وزارت آموزش و پرورش است و همه مدیران باید با آنها آشنا باشند.
وی از دیدار با خدمتگزاران و سرایهداران مدارس در آینده نزدیک خبر داد و گفت: باید ذهنهای همه ما به هم نزدیک شود و با یک فهم مشترک تمام برنامههای آموزش و پرورش را به جلو ببریم. قطعاً آینده خوبی در انتظار آموزش و پرورش است.