سفر گاوچران به سرزمین گاوهای شیرده!

الف چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 - 00:05

دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا روز سه شنبه 23 اردیبهشت 1404، وارد ریاض پایتخت عربستان شد. این سفر نخستین سفر خارجی رسمی رئیس جمهور آمریکا در دوره دوم حضورش در قدرت است که توجهات بین المللی گسترده ای را به خود جلب کرده است. ترامپ پس از عربستان، از قطر و امارات هم بازدید می کند. در این راستا، دیدگاه های متنوعی در مورد ابعاد مختلف سفر ترامپ به خاورمیانه مطرح می شود.

نخست اینکه بخش قابل توجهی از تمرکز ترامپ در سفر به عربستان، قطر و امارات متحده عربی، معطوف به مسائل اقتصادی است. ترامپ می خواهد به عربستان که جزو بزرگترین خریداران سلاح در جهان است، اسلحه بفروشد. موضوعی که او پیشتر نیز در دوره نخست حضورش در قدرت و در جریان سفر به عربستان، بر آن تاکید داشت. مجتمع‌های نظامی-صنعتی آمریکایی، اصلی‌ترین متحدان ترامپ و جمهوریخواهان هستند و البته که فروش سلاح از سوی آن ها به اقتصادهای پترودلاری اعراب خلیج فارس، می تواند نتایج مثبتی را برای اقتصاد آمریکا به همراه داشته باشد. 

ترامپ نه فقط در مورد عربستان، بلکه در مورد قطر و امارات و البته دیگر کشورهای عربی منطقه نیز رویکردی مشابه دارد. اضافه بر این ها، ترامپ قویا بر آن است تا اعراب منطقه سرمایه گذاری خود در آمریکا را افزایش دهند. منابع عربستانی گفته اند که سعودی ها قصد دارند میزان سرمایه گذاری خود در آمریکا را تا 600 میلیارد دلار افزایش دهند. سناریویی که ترامپ در مورد دیگر کشورهای عربی منطقه هم تحقق آن را دنبال می کند. جذب سرمایه‌گذاری خارجی یکی از مهمترین نقاط تمرکز ترامپ در رابطه با کشورهای اقصی نقاط جهان است. اساسا به همین دلیل هم است که او و دولتش مالیاتِ ثروتمندان و فعالان اقتصادی حاضر در آمریکا را به نحو ملموسی کاهش داده اند. 

 در جریان سفر ترامپ به منطقه، شمار قابل توجهی از مدیران شرکت های آمریکایی هم رئیس جمهور آمریکا را همراهی می کنند و به نظر می رسد که آن ها اراده ای جدی برای توسعه نفود خود در قالب همکاری با کشورهای عربی منطقه دارند. 

دغدغه دوم ترامپ در جریان سفر به خاورمیانه، مجاب کردن رهبران دولت های عربی منطقه به کاهش دادن روابط خود با چین به عنوان اصلی‌ترین رقیب بین المللی آمریکا است. چین در سال های گذشته در سایه رقابت با آمریکا توانسته در حوزه های متنوعی نظیر اقتصادی، فناوری و حتی نظامی، پیوندهای قابل توجهی را با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تعریف کند. حال آمریکا احساس خطر کرده و سعی دارد این روند را معکوس کند. از این رو، برخی منابع گمانه‌زنی می کنند که ترامپ در جریان سفر به منطقه، به دنبال ایجاد نوعی شراکت امنیتی غیررسمی میان آمریکا و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است و در ازای کاهش روابط این دسته از کشورها با چین، سعی در ارائه مشوق هایی به آن ها در حوزه های مختلف اقتصادی، فناوری و نظامی-امنیتی دارد. 

 

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.