اما و اگرهای خرید خوشه‌های طلایی از اصلاح قیمت تا خرید کیفی

خبرگزاری مهر چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 - 08:04
رییس اسبق اتاق اصناف کشاورزی گفت: اگر قیمت گندم تجدیدنظر نشود کشاورزان مثل سنوات قبل ناچار هستند برای جبران خسارت خود گندم را انبار یا تبدیل به علفچر کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، گندم استراتژیک‌ترین محصول کشاورزی در جهان است. این محصول در ایران هم پر مصرف‌ترین کالا بوده که دولت برای آن هزینه بسیاری می‌کند. یارانه گندم، آرد و نان یکی از سنگین‌ترین پرداختی‌های دولت در راستای کمک معیشتی خانوارهای ایرانی است.

قاسم پیشه‌ور، رئیس پیشین اتاق اصناف ایران و کارشناس حوزه کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خرید تضمینی گندم، عنوان کرد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ کشاورزان ۱۲ میلیون تن گندم تحویل دولت دادند و تقریباً ۱۵ تا ۱۶ میلیون تن در سطح مزارع کشور گندم تولید شد.

وی با بیان این که عمده افزایش این محصول استراتژیک در سال زراعی گذشته به قیمت خرید تضمینی گندم بر می‌گشت، افزود: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ نظر شورای قیمت گذاری بر این بود که قیمت گندم بالای ۲۳ هزار تومان در هر کیلو گرم باشد اما با توجه به اعتباری که برای آن تخصیص داده شد که رقم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان (همت) است مبلغ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد.

این کارشناس حوزه کشاورزی اظهار کرد: تکمیل زیرساخت‌های کشت در تولید محصولات هم نقش مهم دارد. سال گذشته به لحاظ زیرساختی تأمین کود در زمان مورد نیاز بهره‌وری محصولات کشاورزی از جمله گندم را افزایش داد، اما امسال در زمان پنجه‌زنی گندم متأسفانه کشاورزان با کمبود کود اوره مواجه بودند.

پیشه‌ور در ادامه با اشاره به ضرورت اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم، عنوان کرد: انتظار داریم و پیشنهادم داده‌ایم که شورای قیمت گذاری تجدید نظری در قیمت گندم در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ داشته باشد.

وی یادآور شد: در زمان تعیین قیمت گندم از سوی شورای قیمت گذاری و مصوب شدن آن، اعلام شد بیمه تمام خطر این کالای اساسی بر عهده دولت است؛ اما زمانی که برنامه ۵ ساله هفتم ابلاغ شد موضوع بر عهده کشاورز گذاشته شد؛ به اضافه این که از زمان اعلام قیمت گندم در مهر ماه تا امروز نرخ ارز افزایش یافته است.

پیشه‌ور در ادامه سخنان خود گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال تولید گندم به ۱۰ میلیون تن برسد به دلیل اینکه در زمان پنجه زنی گندم کود اوره تأمین نشد؛ از سوی دیگر شرایط جوی در زمستان برای محصولاتی مثل گندم و جو مناسب نبوده و میزان بارش کافی نبود.

رئیس اسبق اتاق اصناف کشاورزی در پایان اظهار کرد: اگر قیمت گندم تجدیدنظر نشود کشاورزان مثل سنوات قبل ناچار هستند برای جبران خسارت خود گندم را یا انبار کنند یا تبدیل به علفچر. این امر آسیب جدی برای محصولات استراتژیک کشور از جمله به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از موضوع‌های مطرح در کشت و تولید گندم، کیفیت آن بوده که برخی فعالان بازار کالاهای اساسی از جمله تولیدکنندگان آرد عنوان می‌کنند باید خرید تضمینی گندم بر اساس کیفیت آن قیمت متفاوت داشته باشد.

همچنین تا ابتدای هفته جاری یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خرید تضمینی شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.