به گزراش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، امیر یونسیان، مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور با اشاره به رویکردهای این مجموعه برای ارتقای بهرهوری زیرساختهای آزمایشگاهی، از حمایت ویژه این شبکه از شرکتهای دانشبنیان نوپا در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: هدف ما در شبکه آزمایشگاهی، همرسانی ظرفیتهای متنوع بخش خصوصی، بدنه پژوهشی و دولت در قالب یک پلتفرم مشترک است که دسترسی متقاضیان به خدمات آزمایشگاهی را تسهیل میکند.
او با معرفی «باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی کشور» بهعنوان یکی از ابزارهای پشتیبانی از فعالان زیستبوم پژوهش، فناوری و نوآوری افزود: پژوهانهها و یارانههایی که از طریق معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در اختیار شبکه قرار میگیرد، در قالب این باشگاه به اعضای فعال اختصاص مییابد و طیف وسیعی از حوزههای فنی و مهندسی، علوم پایه، پزشکی، کشاورزی، محیط زیست، زیستفناوری و داروسازی را در برمیگیرد.
یونسیان، در ادامه افزود: از جمله برنامههای حمایتی در سال جاری، اختصاص اعتبار برای خدمات تحقیق و توسعه شرکتهای دانشبنیان نوپا در قالب طرحی مشترک با صندوق نوآوری و شکوفایی است که بهصورت مستقیم به این شرکتها ارائه میشود. در این طرح، هزینه استفاده از خدمات آزمایشگاهی بهصورت ۷۰ درصد از سوی شبکه آزمایشگاهی و ۳۰ درصد توسط متقاضی پرداخت خواهد شد.
وی درباره فرآیند بهرهمندی از این حمایت توضیح داد: شرکتهای متقاضی با ورود به باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی و ثبت درخواست در بخش اعتبارات ویژه شرکتهای دانشبنیان نوپا، پس از بررسی و تأیید، اعتبار دریافت میکنند. این اعتبار بهصورت مستقیم در حساب آزمایشگاهی عضو شبکه منظور شده و شرکتها میتوانند بدون پرداخت وجه، خدمات مورد نظر خود را دریافت کنند.
مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، با اشاره به زیرساخت گسترده این شبکه گفت: در حال حاضر بیش از ۱۹۰۰ مرکز آزمایشگاهی در سراسر کشور با تنوعی بالغ بر ۳۶ هزار تجهیز، عضو شبکه هستند و این مراکز هم در بخش دولتی شامل دانشگاهها و پژوهشگاههای وزارتخانههایی مانند علوم، بهداشت و جهاد کشاورزی و هم در بخش خصوصی فعال هستند.
او افزود: با این ساختار، شرکتهای دانشبنیان میتوانند متناسب با محل استقرار و نیاز خود، به نزدیکترین آزمایشگاه مراجعه کرده و از خدمات آن بهرهمند شوند. سامانه هوشمند ما نیز پرداخت سهم شبکه را بهطور مستقیم برای آزمایشگاه انجام میدهد.
یونسیان، با بیان اینکه این طرح دو رویکرد اساسی را دنبال میکند، گفت: از یک سو در حال پشتیبانی از تحقیق و توسعه شرکتهای دانشبنیان هستیم و از سوی دیگر، زیستبوم آزمایشگاهی کشور را فعال نگه میداریم. با افزایش تقاضا برای خدمات، آزمایشگاهها نیز ترغیب میشوند که ظرفیتهای خود را بهبود دهند و ما نیز به شکل ویژه از آنها حمایت خواهیم کرد.
وی همچنین شبکه آزمایشگاهی کشور را یکی از بازوهای اصلی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان دانست و گفت: این شبکه در کنار بخشهایی مانند معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان، معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی، نقش مهمی در توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری ایفا میکند.