به گزارش رکنا، در دنیای طعمها، ترشی یکی از آن ویژگیهایی است که همیشه توجه ما را به خود جلب میکند. پژوهشها هنوز بهطور کامل مکانیسم دقیق گیرندههای طعم ترش و تفاوت شدت آن را میان اسیدهای مختلف مشخص نکردهاند. با این حال، همانند تلخی، حس کردن طعم ترش نیز نقش مهمی در بقا ایفا میکند، چرا که به ما در تشخیص غذاهای فاسد و خراب شده یاری میرساند.
اما ترشی همیشه نماد خطر یا ناسالم بودن غذا نیست؛ بلکه بعضی خوراکیهای ترش پر از مواد مفید هستند. ترکیبات گیاهی آنتیاکسیدان موجود در این مواد به محافظت سلولهای بدن در برابر آسیبها کمک میکنند و فواید بیشماری دارند.
گوجه سبز سرشار از فیبر است که به تنظیم فعالیت دستگاه گوارش کمک میکند. این میوه منبع عالی ویتامین C و فیبر بوده و از مشکلاتی مانند یبوست و نفخ جلوگیری میکند. همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی آن باعث محافظت بدن در برابر عوامل عفونی و مقابله با التهاب و رادیکالهای آزاد مخرب میشود.
مرکباتی نظیر گریپ فروت، کامکوات، لیمو ترش و پرتقال جزو اصلیترین منابع اسید سیتریک هستند که طعم ترش طبیعی را ایجاد میکند. این میوهها نهتنها برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست مفیدند، بلکه سرشار از ویتامینهای گروه B، پتاسیم، منیزیم و ترکیبات ضد التهاب نیز هستند.
تمر هندی میوهای بومی آفریقا است که هنگام نارس بودن، بسیار ترش میشود. طعم ترش تمر هندی ناشی از اسید تارتاریک است که خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و میتواند از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کند. این میوه همچنین منبع غنی از ویتامینهای گروه B، پتاسیم و منیزیم بوده و بهعنوان چاشنی در غذاها و نوشیدنیها کاربرد دارد.
ریواس با طعم تند و ترش خود که ناشی از اسید مالیک و اگزالیک است، ویژگیهای خاصی دارد. این سبزی منبع غنی از ترکیبات گیاهی آنتیاکسیدانی همچون آنتوسیانینها است که از بیماریهایی نظیر چاقی، دیابت نوع دو، بیماری قلبی و سرطان پیشگیری میکند.
آلبالو نسبت به گیلاس قند کمتری دارد و منبع غنی آنتیاکسیدانها مانند پلیفنولها بهشمار میآید. این ترکیبات گیاهی به کاهش التهاب و بهبود سلامت مغز و قلب کمک میکنند. علاوه بر این، آب آلبالو میتواند آسیب عضلانی ناشی از ورزش را کاهش دهد.
انگور فرنگی با طعمی ترش و دلچسب حاوی اسیدهایی همچون سیتریک و مالیک است. این میوه خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی دارد و منبع غنی ویتامین C محسوب میشود که بسیاری از نیازهای روزانه بدن را تأمین میکند.
طعم خاص و ترش کرنبری بهدلیل غلظت اسیدهای آلی مانند سیتریک و مالیک است. این میوه همچنین خواص درمانی داشته و از عفونتهای مجاری ادراری جلوگیری میکند. علاوه بر این، کرنبری منبع کوئرستین بوده که خواص ضدباکتری، ضدقارچی و التهابزایی دارد.
سرکه با وجود اسید استیک طعم ترش خاصی دارد. مطالعات نشان دادهاند که این ماده میتواند به کاهش وزن ، تنظیم اشتها و کاهش قند خون در دیابتیها کمک کند. البته تحقیقات بیشتری برای تعیین دوز مؤثر آن لازم است.