به گزارش مشرق، نخستین مراسم سالگرد شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، آیتالله سیدمحمدعلی آلهاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه وقت، مالک رحمتی استاندار تبریز و دیگر همراهان وی از ساعت ۱۶ پنجشنبه آغاز شده و براساس برنامهریزی انجام شده، سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم سخنرانی خواهند کرد.
مراسم بزرگداشت شهدای خدمت با حضور سردار اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس، محمد مخبر معاون اول دولت سیزدهم، سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، علیرضا فخاری، استاندار سابق تهران، محسن منصوری معاون اجرایی دولت سیزدهم و فرماندهان نظامی و انتظامی و همچنین تعدادی از مسوولان و کارگزاران دولت سیزدهم برگزار شد.
گروههایی از دانشآموزان، طلاب، خانوادههای شهدا و کارگران، همه گرد هم آمده بودند تا در بزرگداشت مردی که بهراستی «خادم ملت» بود، سهمی داشته باشند.
پرچمهای ایران، تصاویر آیتالله رئیسی و دیگر یاران شهیدش، نوای صلوات و بوی اسپند، فضای میدان را به آمیزهای از حماسه و سوگ بدل کرده بود. زنان با چهرههایی مغموم، مردانی با لباس بسیجی، کودکانی با پیشانیبندهای «لبیک یا خامنهای» و جانبازانی روی ویلچر، منظرهای یکپارچه از وفاداری به آرمانهای انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشته بودند.
مراسم با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط هادی موحد امین و اجرای سرود جمهوری اسلامی آغاز شد. پس از آن، فیلم کوتاهی از سخنان و صحنههای ماندگار آیتالله رئیسی در سفرهای استانی، بازدیدهای میدانی و دیدار با اقشار مختلف مردم پخش شد که اشک را بر چشمان بسیاری جاری کرد. صدای او، که میگفت «من خود را نوکر مردم میدانم، نه رئیس آنها»، هنوز در گوشها طنینانداز است.
سخنران اصلی مراسم، سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.
سرلشکر سلامی: شهید رئیسی برای اعتلا و سربلندی ایران اسلامی کوشید
فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: شهید رئیسی به استقبال مخاطرات رفت تا برای اعتلای این میهن، سربلندی ایران عزیز و درخشش خورشید تابناک اسلام، عرصهای نو بگشاید. ( متن کامل سخنرانی را اینجا بخوانید)
در این مراسم صلوات خاصه امام رضا (ع) از سوی مردم قرائت شد.
مداحی سعید حدادیان، بخش دیگری مراسم بود. او در میان نوای اشک و زمزمه حاضران، با صدایی گرفته از حزن، روضهخوانی کرد و بخشی از مدیحه معروفش را خواند؛ «یاد امام و شهدا؛ دل رو میبره کرببلا»
اما آنچه مراسم را به خاطرهای ماندگار تبدیل کرد، حاشیهها و لحظاتی بود که در قاب دوربینها نمیگنجید. کودکی که با لباس بسیجی روی دوش پدر شعار میداد، نوجوانی که دفترچهای از سخنان رئیسی را همراه داشت، جانبازی که پلاک بر گردن در گوشهای زمزمه میکرد: «او از جنس حاج قاسم بود...»؛ اینها لحظاتی بودند که واقعیت ایمان مردم به راه شهدا را تصویر میکردند.
البته فرقی نمیکند اعضای حاضر در این مراسم چند سال دارند اما بیشتر افراد حاضر در این مراسم با کاروان دولت سیزدهم آشنایی دارند، همین موضوع باعث شد که امروز این میدان آیینی مملو از مردان و زنان، کودکان و سالمندان و همه گروههای مردمی باشد.
سیدهادی یزدانی یکی از اعضای شرکتکننده است که تنها چند روز از شهادت سیدابراهیم رییسی این رییس جمهور مردمی را در امامزاده حسن (ع) واقع در جنوب تهران از نزدیک دیده بود.
وی در این باره میگوید: از چند روز قبل بنرهایی در مناطق ابوذر و امامزاده حسن (ع) و سایر محلات جنوبی تهران نصب شده بود که رییس جمهور رییسی با همراهان به محله و منطقه ما میآید.
این شهروند تهرانی ادامه میدهد: فکر میکنم در اواسط اردیبهشت ماه بود ولی روزش را دقیقا یادم هست پنج ثشنبه بود حوالی ساعت ۶ خودم را به امامزاده حسن (ع) رساندم تا چهره این رییس جمهور خدمتگزار را ببینم.
وی افزود: در مراسم بودم که مجری مراسم مدام اعلام میکرد که رییس جمهور تا دقایقی دیگر میآید و در بازدید از محلات و خانوادههای کمبرخوردار است و پس از دقایقی رییس جمهور که چهره نسبتا خستهای داشت در جمع مردم حاضر در امامزاده حسن (ع) اعلام کرد که من از صبح در مناطق ۱۷ و ۱۸ درگیر حل مشکلات مردم هستم و تا به شهردار گفتم تا قول حل مشکلات صادر نشود من از این مناطق خارج نخواهم شد.
این شهروند تهرانی اظهار کرد: شهید رییسی بسیار مردمی بود و توجه زیادی به مشکلات مردم پایین شهر میکرد و در نهایت هم در راه خدمت به مردم به شهادت رسید.
شهدای خدمت گلچین خداوند بودند
یکی دیگر از افراد حاضر در این مراسم گفت: من وظیفه داشتم در این مراسم شرکت کنم چرا که تمامی شهدای خدمت گلچینی از بهترینهای گلهای باغ بهشتی بودند که از سوی خداوند انتخاب شده بودند و در نهایت هم خدا به این عزیزان پاداشی عظیم داد.
وی که خود را محسن هادیانفر معرفی کرد به خبرنگار ایرنا میگوید: خدمت کردن واقعی به خلق از سوی خداوند متعال پاداش دارد و شهید ابراهیم رییسی پس از سالها خدمت در جوار آقا امام رضا (ع) و همچنین دستگاه قضا و دولت هدیه خود را از خداوند متعال دریافت کرد.
این شهروند تهرانی میافزاید: سایر شهدای خدمت نیز چنین ویژگیهایی داشتند و یاد و نام این عزیزان هرگز از تاریخچه مردم ایران پاک نخواهد شد.
دولت سیزدهم به ضعفا خدمت کرد
همچنین یکی دیگر از افراد حاضر که خود را بازنشسته معرفی کرد و اشکریزان در این مراسم حاضر بود گفت: شهید رییسی و کلا دولت سیزدهم در این سه سال به ضعفا خدمت کردند.
وی که خود را محسنی معرفی کرد افزود: نمیتوانم با زبان از خدمت این عزیزان دفاع کنم اما با در دست داشتن تصاویر این عزیزان و اشکریزان میخواهم یک قدردانی بزرگ از این عزیزان کنم و ملت ایران در مراسم وداع و تشییع این شهدا به خوبی قدردانی کردند.
همچنین در کنار گوشه میدان امام حسین (ع) حضور مردان و زنان کهنسال قابل توجه بود و این افراد بر روی صندلی و با در دست داشتن تصاویر شهدای خدمت یاد و خاطره این عزیزان را گرامی داشتند.
این مطلب بروزرسانی می شود...
به گزارش مشرق، آیتالله سیدابراهیم رییسی هشتمین رییس جمهوری اسلامی ایران عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعهسی» به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و با همراهان خود آیتالله سیدمحمدعلی آلهاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه دولت سیزدهم، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سیدمهدی موسوی، فرمانده یگان حفاظت ریاست جمهوری و خلبان سیدطاهر مصطفوی، محسن دریانوش و بهروز قدیمی همزمان با شب ولادت امام رضا(ع) به مقام رفیع شهادت نائل آمد.
۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت در تقویم به عنوان هفته خدمت برای بزرگداشت شهدای خدمت نامگذاری شد.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ نیز به منظور برگزاری این مراسم بزرگداشت از اتخاذ تمهیدات ترافیکی مراسم سالگرد شهید رییسی و همراهانش در عصر پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت در میدان امام حسین (ع) خبر داد.