به گزارش مشرق از رویترز، شهباز شریف روز پنجشنبه چند روز پس از آنکه این همسایگان مسلح به سلاح هستهای به بدترین درگیری نظامی خود در تقریباً سه دهه گذشته پایان دادند، گفت که آماده است تا در مذاکرات صلح با هند شرکت کند.
درگیریهای میان هند و پاکستان به دنبال حادثه تروریستی دوم اردیبهشت در منطقه توریستی «پهَلگام» در کشمیر تحت کنترل هند که در آن دست کم ۲۷ نفر کشته شدند، آغاز شد.
دهلی نو، اسلام آباد را عامل این حمله معرفی کرد و در پاسخ به این حادثه در مورخ ۱۷ اردیبهشت جاری عملیات «سیندور» را با هدف قرار دادن ۹ نقطه در پاکستان و کشمیر پاکستان آغاز کرد. پاکستان نیز در پاسخ به این حملات طی عملیاتی موسوم به «بنیان مرصوص» ۲۶ نقطه در هند و کشمیر تحت کنترل این کشور را هدف حملات موشکی، پهپادی و توپخانهای قرار داد.
پیش تر نیروی هوایی پاکستان نیز اعلام کرد که در واکنش به حملات بامداد ۱۷ اردیبهشت هند پنج فروند جنگنده این کشور از جمله سه جت فرانسوی رافال را سرنگون کرده است.
دو کشور پس از انجام حملات هوایی به مواضع یکدیگر، در نهایت پس از پنج روز درگیری در مورخ شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ نسبت به برقراری آتش بس توافق کردند.
وزارت خارجه هند امروز (چهارشنبه) ادعای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا درباره میانجیگری واشنگتن در مناقشه هند و پاکستان و جلوگیری از جنگ هستهای از طریق فشار تجاری را بیاساس خواند و بر دوجانبه بودن مساله کشمیر تاکید کرد.
فرماندهان عملیات نظامی ارتشهای پاکستان و هند روز دوشنبه گذشته گفت وگوی تلفنی انجام داده و بر پایداری و پیشبرد توافق آتشبس بین دو کشور به توافق رسیدند.