این سناتورها از دولت آمریکا خواستند از «تمام ابزارهای دیپلماتیک» برای پایاندادن به این محاصره استفاده کند. آنان قحطی در غزه را یک فاجعه انسانی توصیف کرده و نسبت به بحران انسانیِ ادامهدار در این منطقه «نگرانی شدید» ابراز کردند.
پیتر ولش، سناتور دموکرات، گفت که نیم میلیون فلسطینی در غزه با قحطی مواجهاند و کودکان و نوزادان از گرسنگی در حال جاندادن هستند.
او افزود: «قحطی در غزه، فاجعهای بود پیشبینیشده که کاملاً قابل جلوگیری بود.»
ولش ادامه داد: «در بیش از دو ماه گذشته، نیروهای اسرائیلی از ورود هزاران تُن مواد غذایی، دستگاههای دیالیز، شیر خشک، سرپناه و سایر اقلام ضروری به غزه جلوگیری کردهاند و نتیجه این محاصره، فراتر از توان تحمل خانوادههای ساکن این منطقه بوده است.»
اسرائیل از 7 اکتبر 2023 جنگی گسترده برای نسلکشی ساکنان نوار غزه آغاز کرده که شامل کشتار، ویرانی، گرسنگیدادن و کوچاندن اجباری است و با وجود همه درخواستهای بینالمللی و احکام دیوان بینالمللی دادگستری، این اقدامات را ادامه داده است.
اوایل مارس گذشته، مرحله نخست توافق آتشبس و تبادل اسرا میان جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و اسرائیل، که از 19 ژانویه 2025 با میانجیگری مصر و قطر و حمایت آمریکا آغاز شده بود، به پایان رسید.
در حالیکه حماس به همه مفاد این مرحله پایبند بود، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که تحت پیگرد بینالمللی است، تحت فشار افراطگرایان در ائتلاف حاکم، از اجرای مرحله دوم توافق خودداری کرده است.