مهرداد خدیر فعال تاریخ و رسانه ضمن بازدید از غرفه مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره اهمیت تاریخ معاصر گفت: رسانههای فارسیزبان خارج از کشور یک روایت گزینشی و کاملا به قصد تطهیر رژیم پهلوی ارائه میدهند.
در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پژوهشگران، محققان و اساتید تاریخ و سیاست با حضور در غرفه مرکز اسناد انقلاب اسلامی ضمن بازید از جدیدترین آثار مرکز به گفتوگو پیرامون اهمیت تاریخ معاصر و تولید روایت پرداختند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ مهرداد خدیر فعال رسانهای و پژوهشگر تاریخ ضمن بازدید از غرفه مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره اهمیت تاریخ معاصر با توجه به تغییر نسل گفت:
اهمیت و ضرورت روایت تاریخ معاصر روشن است. نسل دارد تغییر میکند به هر حال نزدیک ۵۰ سال از انقلاب میگذرد و با تغییر نسل و تغییر ذائقه حتما باید این اتفاق بیفتد. دوم اینکه رسانههای فارسیزبان خارج از کشور دارند یک روایت گزینشی و کاملا به قصد تطهیر رژیم پهلوی ارائه میدهند. نسل جدید متاثر از فضای دیجیتال است و این بریدهبریده شدهها او را تحت تاثیر قرار میدهند و به نظر من هیچ زمانی به اهمیت امروز نبوده است. اگر ما امروز این کار را انجام ندهیم در آینده بهشدت دچار خسران میشویم.
وی افزود: مثال درستی نیست شاید شبیه به ثبت قرآن در آغاز اسلام باشد که اگر این کار را انجام نداده بودند و از حافظه به روی کاغذ نیاورده بودند الان ما بعد از ۱۴۰۰ سال دچار مشکل بودیم. من یک مقداری اغراق کردم. الان وقتش است چون یک عده از آن افرادی که صدر انقلاب بودند از دنیا رفتهاند، اگر این اتفاق نیفتد این انتقال صورت نمیگیرد. آن موقع ارادهای برای حذف و تحریف و مقابله نبود، الان این اراده و تکنولوژی بسیار قوی وجود دارد.
خدیر با اشاره به شروع خوب نشریه «گواه» (فصلنامه سندی - تاریخی مرکز اسناد انقلاب اسلامی) در ابتدای کار اظهار داشت: انصافا گواه شروع خیلی خوبی است. تصویر مرکز اسناد را خیلی اصلاح کرده است. قبلا تصور میشد مرکز اسناد جایی برای افراد خاص است و عموم دسترسی ندارند ولی این مرکز را عمومی کرده است. تا جایی که من دیدم مطالب مشمول سانسور و حذف و اینها نمیشود و از گرایشهای مختلف با اتکا به اسناد منتشر میشود یعنی بنا بر این است که مستند باشد.
خدیر ادامه داد: تاریخ جای قصهپردازی نیست با اینکه هیستوری و استوری همریشهاند، ما باید تاریخ را قصهوار تعریف کنیم ولی نمیتوانیم مبتنی بر خیالاتمان بنویسیم. مرکز اسناد، دارد این اسناد را از خشکی و اختصاصی بودن در میآورد و آن را در اختیار عموم قرار میدهد.
او در پاسخ به سوالی درباره دوگانه روایت رسمی و روایت مردمی گفت: اگر منظور از روایت رسمی روایت گزینشی باشد، بله مذموم است؛ ولی روایت مستند یعنی معیار که «گواه» اینطور بوده است. اگر بگوییم روایت مردم خیلی از شایعات و قصهها و خرافات در تاریخ زیاد داریم. هنوز مردم ما به ناصرالدین شاه میگویند «شاه شهید» به امیرکبیر شهید نمیگویند. یعنی یک روایتی غالب بود. به جای روایت رسمی یا روایت مردمی روایت مستند مهم است. گواه به روایت مستند وفادار است.
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.