به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فلسطینی شهاب، درخواست رژیم صهیونیستی برای خلع سلاح مقاومت در نوار غزه که در پیشنهاد جدید و البته فریبکارانه این رژیم برای آتش بس به آن اشاره شده است، با واکنش تند شخصیتها و گروههای فلسطینی همراه بود و همچنین سوالات متعددی در مورد پشت پرده این طرح صهیونیستها و اهداف آنها مطرح میکند.
مانور فریبکارانه جدید صهیونیستها در پرونده آتشبس
تحلیلگران معتقدند که درخواست اشغالگران برای خلع سلاح مقاومت در نوار غزه، بخشی از سیاست فریبکارانه رژیم صهیونیستی برای ادامه جنگ نسل کشی علیه نوار غزه و طولانیتر کردن این جنگ است؛ زیرا میداند که طرف فلسطینی با خلع سلاح مقاومت موافقت نخواهد کرد. در واقع این درخواست صهیونیستها چیزی بیشتر از یک تاکتیک مذاکره بوده و هدف آن سردرگمی مذاکره کنندگان فلسطینی و پایین آوردن سقف خواستههای آنهاست.
به گفته ناظران امور، درخواست صهیونیستها برای خلع سلاح مقاومت به عنوان شرط پایان دادن به جنگ غزه به این معناست که هدف رژیم اشغالگر و حامی آمریکایی آن تداوم جنگ است، نه پایان دادن به آن. این امر همچنین بدان معناست که صهیونیستها و آمریکاییها میخواهند کشتار و ویرانی و آوارگی در غزه را ادامه دهند و هیچ طرحی برای آتش بس و پایان جنگ وجود ندارد.
در این میان، جنبش حماس به سرعت امتناع مطلق خود از بحث در مورد خلع سلاح مقاومت در غزه را اعلام و در عین حال با تدبیر و هوشمندی طی یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که رهبری این جنبش، با مسئولیت پذیری بالای ملی در حال بررسی پیشنهادی است که از میانجیها دریافت کرده و بعد از تکمیل رایزنیهای لازم، پاسخ خود را در اسرع وقت ارائه خواهد داد.
حماس بر موضع قاطع خود مبنی بر اینکه هرگونه توافقی در آینده باید منجر به آتش بس دائمی، خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، یک معامله واقعی برای تبادل اسرا و آغاز روند جدی برای بازسازی ویرانیها و رفع محاصره ناعادلانه از مردم غزه شود، تاکید کرد.
در همین زمینه، سامی ابوزهری، رئیس دفتر سیاسی حماس در خارج گفت که خلع سلاح مقاومت جای بحث ندارد و هرگز این اتفاق نخواهد افتاد. تا زمانی که اشغالگری وجود دارد، سلاح مقاومت هم باقی خواهد ماند؛ زیرا این سلاح برای محافظت از ملت و حقوق ملی فلسطینیهاست.
اهداف صهیونیستها از تاکید بر خلع سلاح مقاومت
لقا مکی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی عراقی در این راستا اظهار داشت: آنچه که رژیم صهیونیستی واقعاً میخواهد، خلع سلاح مقاومت به عنوان شرط پایان جنگ نیست؛ بلکه ایجاد بهانههایی برای ادامه جنگ با هدف کشتار و آوارگی بیشتر فلسطینیها است.
وی افزود: در واقع مشکل رژیم صهیونیستی با مقاومت در غزه نیست، بلکه مشکل، خود غزه است و میخواهد این باریکه را از ساکنان آن تخلیه کند. این رژیم، ایده خلع سلاح مقاومت را مطرح کرد زیرا میدانست که چنین چیزی امکانپذیر نیست و رد میشود. اشغالگران همچنین میدانند که حتی اگر حماس هم در غزه نباشد، مقاومت بزرگتری از دل ویرانههای غزه بیرون خواهد آمد.
این تحلیلگر عراقی تصریح کرد: بنابراین رژیم اشغالگر میخواهد مردمی را که مقاومت را ایجاد کردهاند، از غزه بیرون کند. جنگی که اکنون در غزه جریان دارد، یک جنگ فرسایشی و بیهوده بوده و تنها طرفی که باید آن را متوقف کند، خود اسرائیل است. ادامه کشتار و وحشیگری، قاتل را خسته میکند تا تبدیل به هیولایی شود که خودش را میخورد.
علی ابو مرزوق، تحلیلگر سیاسی عرب زبان هم به نوبه خود گفت: پیشنهاد خلع سلاح مقاومت در غزه چیزی بیش از یک شوخی بیمارگونه نیست؛ زیرا هیچ سلاح سنگینی در غزه وجود ندارد و هیچ هواپیما، جنگنده، تانک یا توپ پیشرفتهای در اختیار مقاومت در غزه نیست. سلاحهای غزه بر اساس قوانین بینالمللی به عنوان سلاحهای دفاعی سبک یا سلاحهای پلیس از جمله مواد منفجره، آر پی جی، راکتهای کوچک و … طبقهبندی میشوند.
وی تاکید کرد: مشروط کردن پایان جنگ به خلع سلاح مقاومت بدان معناست که صهیونیستها و آمریکاییها به دنبال ادامه جنگ هستند، نه توقف آن و میخواهند بهانهای برای ادامه نسل کشی در غزه داشته باشند. در واقع میتوان گفت که خواسته رژیم صهیونیستی برای خلع سلاح مقاومت دو هدف اصلی دارد: ادامه جنایات نسل کشی علیه مردم غزه و گرفتن امتیازات بیشتر از طرف مذاکره کننده فلسطینی.
این تحلیلگر سیاسی عرب زبان خاطرنشان کرد: رژیم اشغالگر تنها میخواهد کشتار و نسل کشی را در غزه ادامه دهد و در مورد سلاحهای مقاومت به گونهای بزرگنمایی میکند که انگار این سلاحها موشک هستهای هستند.
لقا مکی، تحلیلگر عراقی در این زمینه، حمله آمریکا به عراق را یادآوری و اعلام کرد: در آن زمان ایالات متحده از عراق خواسته بود تا سلاحهای کشتار جمعی را تحویل دهد؛ در حالی که این سلاح اصلاً وجود نداشت و در نهایت یک جنگ ویرانگر به بهانه وجود چنین سلاحهایی علیه عراق به راه افتاد.
وی افزود: صهیونیستها از موضوع خلع سلاح مقاومت همچنین به عنوان اهرم فشار برای گرفتن امتیازات بیشتر از حماس در جریان مذاکرات استفاده میکنند.