دود سوخت بری به چشم مردم می‌رود

خبرگزاری مهر جمعه 26 اردیبهشت 1404 - 15:24
بندرعباس- امام جمعه اهل سنت بندرعباس گفت: امروز بیشترین ضرر در مورد پدیده سوختبری و قاچاق سوخت را مردم منطقه متحمل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، شیخ یوسف جمالی در خطبه‌های نماز جمعه امروز بندرعباس با اشاره به حوادث اخیر در بندرکلاهی از توابع شهرستان میناب، درباره پیامدهای خطرناک تحریک احساسات در مناطقی که مرز قومی مذهبی هستند هشدار داد و خواستار برخورد مسئولانه، مدبرانه و فرابخشی با این موضوع شد.

شیخ یوسف جمالی با بیان اینکه از ابتدا به همراه جمعی از علما و دغدغه‌مندان موضوع را با بررسی میدانی و گفت‌وگو با مطلعان و مسئولان پیگیری کرده‌اند، افزود: در پی تماس‌های صورت گرفته و به ابتکار استاندار هرمزگان جلسه‌ای با حضور اعضای شورای تأمین استان و علمای اهل سنت تشکیل شد که در آن جلسه، استاندار بابت این اتفاق عذرخواهی کردند. همچنین نیروی انتظامی میناب به‌طور رسمی در بیانیه‌ای موضع گرفت و از پیش‌آمد این حادثه پوزش خواست. این اقدامات، گام‌های مثبتی در راستای آرام‌سازی فضا بود و ما هم در کنار انتقادات، باید اقدامات سازنده را فراموش نکنیم.

شیخ یوسف جمالی با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ عذرخواهی در جامعه گفت: در جامعه ما فرهنگ عذرخواهی، چه در سطح افراد و چه نهادها، نیازمند تقویت است. خطا از هر فرد یا نهادی ممکن است سر بزند، اما آن‌چه باید نهادینه شود، شهامت پوزش و اصلاح است.

وی در بخش دیگری از خطبه‌ها با اشاره به معضل قاچاق سوخت در جنوب کشور گفت: شاید امروز بیشترین ضرر در مورد پدیده سوختبری و قاچاق سوخت را مردم منطقه متحمل می‌شوند. این پدیده امروز به یک بحران اجتماعی بدل شده که هم جوانان را قربانی می‌کند، هم امنیت جاده‌ها را به خطر انداخته و هم ریشه بسیاری از ترک‌تحصیل‌ها و بیکاری‌ها است. کسی از این وضعیت دفاع نمی‌کند. و ما با این موضوع موافق نیستیم اما برخورد با آن باید هوشمندانه و با در نظر گرفتن راه‌حل جایگزین برای اشتغال جوانان باشد.

وی همچنین تاکید کرد که نباید فراموش کنیم که مردم منطقه راه امرار معاشی ندارند. وقتی مجوز صید راه دور محدود است، اسکله‌ها دچار مشکل هستند و مجوز سفر دریایی تنها دو بار در سال صادر می‌شود، جوانان بیکار چه گزینه‌ای پیش‌روی‌شان باقی می‌ماند؟

امام جمعه بندعباس با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده مناطق ساحلی مانند کرگان و بندرکلاهی گفت: باید به‌صورت راهبردی، زمینه اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی منطقه فراهم شود تا مردم مجبور به انتخاب راه‌های پرخطر نباشند. اگر قاچاق را نمی‌خواهیم که قطعاً نمی‌خواهیم باید جایگزین مناسبی ارائه دهیم.

وی در پایان از مسئولانی که در این موضوع با سعه‌صدر وارد گفت‌وگو شدند و همچنین از علما، مشایخ و مردم برای آرامش‌بخشی و خویشتن‌داری قدردانی و تأکید کرد: رسیدگی صادقانه، گفت‌وگو با مردم و تلاش برای اصلاحات، تنها راه عبور از بحران‌ها است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.