مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل یادداشت «سفر گاوچران به سرزمین گاوهای شیرده!» بیان کردند که تعدادی از آنها را میخوانید:
* چه نفعی در مورد نسبت دادن صفت «گاو شیرده» به عربستان است؟ اینکه عربستان 1000 میلیارد دلار سرمایه گذاری در آمریکا کرده که بازده سودآوری بسیار بالایی در طول زمان برای این کشور دارد، نشان از حسن تدبیر است.
* چرا عربستان این همه سرمایه گذاری رو تو کشورهای فقیر مسلمان نمیکنه ؟ برای اینکه دستور داره که پولشو تو آمریکا سرمایه گذاری بکنه و اسلحه بخره.
* دین اسلام دین مهربانی و عشق و محبت و ادب است چرا برادران مسلمان خود را با چنین کلماتی صدا می زنید ؟
* قرارداد آمریکا و عربستان فقط ظاهر قضیه است - عربستان بیشتر ادوات و تجهیزات جنگی با قیمت گزاف از آمریکا میخره و اقتصاد اون ها رو میچرخونه - تجهیزاتی که کاملا بروز هم نیستند.
* هر گاو شیرده ای هم میتونه این قراردادهای یک طرفه به نفع امریکا رو امضا کنه.
* عربستان هم اگه بری شهرها و محلات دیگش رو ببینی می فهمی اوضاع وخیمه حتی محلات پشت برج ساعت معروف.
* غرب زده های ایران همگی همین طورند فکر می کنند اگر از چین و روسیه فاصله بگیرند و به دامن آمریکا بروند نجات پیدا می کنند ولی نمی دانند که در غرب خبری نیست.
* چه اشکالی داره اگر هر دو طرف از این روابط سود ببرند ؟
* خود ترامپ به عربستان میگه گاو شیرده و جالبه خودشون مشکلی ندارن - فقط بعضی از ما ناراحت میشیم.
* عربستان بیشتر وارد کننده تکنولوژی است و مثل ایران نخبه و دانشمند و مخترع ندارد.
******
یادداشت «جهل بنیادین غرب از تسلیم ناپذیری ایران» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:
* تسلیم و دادن امتیازات زیاد اصلا به صلاح نیست زیرا وقتی بنیه دفاعی کشور ضعیف شد دشمن به راحتی اقدام نظامی خواهد کرد.
* سیاست نگاه به غرب سیاستی اشتباه است که در 36 سال گذشته چیزی بجز خسارت برای مردم ایران در پی نداشته است.
* وقتی غرب علاقه ای به ارتباط با احترام دو طرفه ندارد - چطوری میخواهید مجبورش بکنید که به منافع شما احترام بگذارد؟
* ایران با غرب در ستیز بود یا غرب با ایران؟ آمریکا چرا دولت مصدق را که دست یاری به سویش دراز کرده بود تحریم و بعد سرنگون کرد؟؟؟
* تمام نانرازی هایی که امروز در کشور با آن روبرو هستیم، حاصل تقابل با غرب است. تقابلی که مانع به دست آوردن سرمایه و تکنولوژی پیشرفته شده است.
* غربگدایان معتقدند که باید تسلیم غرب شد ما در لیبی دیدیم کسانی که تسلیم غرب شدند در خاورمیانه چه بر سرشان آمد.
* مذاکرات حلال همه مشکلات کشور نیست ولی برای حل مشکلات باید مذاکرات به نتیجه برسد و تحریم ها کاهش پیدا کند و بدون رفع تحریمها هیچ امیدی برای حل مشکلات نیست و تازه بعد از گذشت از این مرحله باید با برنامه ریزی دقیق و علمی گامهایی برای اطلاح امور داشت.
* شما چندین و چند سال فرصت داشتید که بدون غرب مشکلات کشور را حل کنید. آیا توانستید؟
* رابطه با آمریکا با استقلال کشور در تضاد هست. تحریم هم بیشتر می شود و اقتصاد داخل هم شرطی می شود و همه چیز کشور معطل خارجی ها؛ چیزی که در دهه 90 رخ داد.
* غربی ها مستبد و زورگو هستند و به ایران فشار وارد می کنند تا برنامه ی هسته ای و موشکی و نظامی و پهپادی نداشته باشد اما شرق در امور داخلی ایران مداخله نمی کند.
******
یادداشت «زنگ خطر برای نظام سلامت و اقتصاد ایران» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را میخوانید:
* من یک پزشک عمومی با ۲۷ سال سابقه طبابت به شما عرض می کنم که در تهران مدتهاست دنبال کار میگردم و هنوز پیدا نکردم زیرا اکثر قریب باتفاق آگهی های استخدام پزشک در بخش خصوصی برای خدمات زیبایی است و معدود آگهی های پزشکی عمومی و اورژانس هم در مناطق دوردست جنوب و یا حومه تهران است که شاید در یک هفته به ده آگهی هم نرسد. اگر تعرفه یک ویزیت پزشک معادل ۲ کیلو گوشت گوسفند تازه یعنی حدود ۲ میلیون تومان باشد به شرطی که بیمه آن را پوشش دهد و به موقع پرداخت کند تا مردم مراجعه کنند مشکل کمبود پزشک در شهرها حتی بسیاری روستاها حل می شود من با تجربه دقیق شخصی میگویم پزشک عمومی کمبود نداریم پزشک متخصص هم با پذیرش از پزشکان کنونی که بیش از ۲۵۰ هزار شماره نظام پزشکی برایشان صادر شده باید حل شود افزایش ظرفیت پزشک عمومی با شرایط فعلی فقط تربیت پزشک برای فرستادن به خارج است و بس.
* ربط دادن همه مشکلات درمانی به کمبود پزشک، تنها یک مغلطه برای فرار به جلو توسط جماعتی است که خودشان بیشترین سهم را دربوجود آوردن مشکلات کشور دارند. مشکلات حوزه دارو و درمان فراتر از این ها است. از همه مهمتر گرانی های سرسام آور در این حوزه است.
* گران شدن دارو و درمان و نبود تخت بیمارستانی امروزه از کمبود پزشک بیشتر خودنمایی می کند. . تنها هزینه های خدمات درمانی نسبت به سال قبل 46% افزایش یافته است. برای بستری شدن حتی در بیمارستانهای خصوصی هم باید در صف نوبت قرار گرفت. برخی از مردم قید مداوا را زده اند!
* افزایش ظرفیت رشته های پزشکی مانند درست کردن آش نیست که آب آن را زیاد کرد. با این امکانات کم آموزشی، افزایش کمیت به کیفیت آموزش لطمه می زند.
* در حال حاضر میزان پذیرش دانشجو پزشکی در ایران حدود سالیانه ۱۴ هزار متقاضی است، در آلمان با جمعیتی نزدیک جمعیت ایران و البته با درصد قابل توجه سالمند پذیرش دانشجوپزشکی کمتر از ۱۲ هزار نفر در سال است. پذیرش پولی و خارج از رقابت در رشته پزشکی کمکی به ارتقا نظام سلامت نمی کند. مشکل اصلی ساختار معیوب چرخه اقتصادی نظام درمان و عدم توزیع مناسب پزشکان در سطح کشور است.
* علت ظرفیت نیست ، اقتصاد این مشاغل جوابگو نیست. به علت وضعیت اقتصادی و فرهنگی بیماران و بیمه ها امکان پرداخت ندارند و خدمات درمانی جوابگوی نیاز پزشکان و دندانپزشکان نیست. یا اقدامات زیبایی انجام می شود یا رو به مشاغل دیگر می آورند و یا خارج تعرفه پول می گیرند یا می سوزند و می سازند و یا از ایران می روند . اجاره مطب رو و منزل رو و اداره مالیات و حقوق پایه منشی و ... حساب کنید متوجه خنده دار بودن درآمد ها می شوید . حال با اضافه کردن تعداد هیچ چیز تغییر نمی کند تنها کیفت بد و بدتر می شود.
* تا اسم افزایش ظرفیت پزشکی می آید عده ای سریع فعال می شوند و حرف های بی ربط می زنند ببینید پول چه می کند.
* مساله اینه وزارت علوم در حوزه پزشکی و پیراپزشکی فاقد قدرت هست و کنترل این رشته ها به غلط افتاده دست خودشون در وزارت بهداشت!!
* به جرات به شما میگم که بیسوادترین قشر جامعه پزشکی و دندانپزشکی افرادی هستند که در خارج از کشور مثلا تحصیل کرده اند.از بدیهی ترین اصول کار پزشکی اطلاعاتی ندارند و بیشترین شکایات در حوزه پزشکی و دندانپزشکی ازین افراد هست.