به گزارش خبرنگار مهر ، مصطفی بهی، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی، صبح شنبه در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی ارتباطات برگزار شد، با قدردانی از نقش رسانهها در تبیین دستاوردهای حوزه ارتباطات و پیگیری مطالبات مردم، گزارشی از اقدامات این اداره کل در حوزه توسعه زیرساختهای ارتباطی استان ارائه داد.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم دولت در توسعه ارتباطات روستایی اظهار داشت: در حال حاضر، ۷۹۱ روستای بالای ۲۰ خانوار، معادل ۸۶ درصد این روستاها در استان به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات متصل هستند.
به گفته وی همچنین ۹۳ درصد این روستاها از پوشش تلفن همراه برخوردارند.
وی با تأکید بر برنامهریزی برای پوشش کامل ارتباطی، گفت: اتصال ۱۴ درصد باقیمانده نیز در دستور کار دولت قرار دارد و هدفگذاری ما این است که تا پایان دولت چهاردهم، تمامی روستاهای مشمول به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
سرمایهگذاری ۱.۱ همتی برای توسعه ارتباطات
مدیرکل ارتباطات استان با اشاره به سرمایهگذاری بیش از ۱.۱ همت (هزار و صد میلیارد تومان) در این حوزه گفت: در این مدت، ۹۳ روستای جدید از طریق احداث یا ارتقای ۷۰ سایت ارتباطی، تحت پوشش اینترنت همراه قرار گرفتهاند.
بهی همچنین از اجرای پروژههایی برای احداث ۱۲۰ سایت جدید و ارتقای ۳۹ سایت موجود با اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد ریال خبر داد و افزود: این طرحها گامی مهم در مسیر تقویت زیرساختهای ارتباطی استان به ویژه در مناطق کمبرخوردار خواهد بود.
توسعه فیبر نوری در شهرها و روستاها
وی در ادامه به پیشرفت پروژه ملی توسعه فیبر نوری موسوم به «تار» اشاره کرد و گفت: تا کنون ۴۸۰ کیلومتر فیبر نوری برای اتصال ۷۲ روستا اجرا شده و عملیات اجرای ۹۲۰ کیلومتر دیگر نیز در حال انجام است.
در خصوص توسعه ارتباطات شهری نیز بهی گفت: در شهر بیرجند، پروژه اتصال فیبر نوری منازل و کسبوکارها با هدف ایجاد ۶۰ هزار پورت و در قالب ۱۰۰ کیلومتر مسیر در حال اجراست. تاکنون حدود ۱۴ درصد حفاریهای موردنیاز به انجام رسیده است.
وی با اشاره به انتخاب شرکت شاتل به عنوان مجری این پروژه، تصریح کرد: سایر اپراتورها نیز با هماهنگی وزارت ارتباطات، میتوانند در این پروژه مشارکت داشته باشند. طراحی زیرساختها به گونهای است که ۳۰ درصد ظرفیت آن برای استفاده سایر اپراتورها در نظر گرفته شده است.
تداوم مسیر توسعه ارتباطات در استان
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در پایان با تأکید بر عزم دولت برای رفع محرومیت ارتباطی در خراسان جنوبی، گفت: با حمایت وزارت ارتباطات و همراهی رسانهها، مسیر توسعه زیرساختها با قدرت ادامه خواهد یافت.
وی ادامه داد: هدف ما، فراهم کردن بستر مناسب برای تحقق عدالت ارتباطی و دیجیتالی در سراسر استان است.