عید غدیر خم؛ نقطه عطفی در تاریخ بشریت و نماد رهبری الهی

خبرگزاری مهر شنبه 27 اردیبهشت 1404 - 14:01
اراک- عید غدیر به عنوان روز ولایت و امامت در بین مسلمانان به ویژه شیعیان شناخته شده و به عنوان نمادی از پیوند میان رهبری الهی و جامعه مسلمانان تلقی می‌شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بیست و هشت روز تا عید بزرگ و بافضیلت غدیر خم باقی مانده است؛،روزی که به‌عنوان نقطه عطفی در تاریخ اسلام، نماد ولایت، اتحاد و پایبندی به مسیر حق شناخته می‌شود و در این فرصت محدود، مسئولیت خطیری بر دوش ما قرار دارد تا با برنامه‌ریزی دقیق و همت جمعی، زمینه‌های لازم برای برگزاری جشن‌ها و مراسم شادی این مناسبت گرانقدر به بهترین شکل فراهم کنیم.

غدیر خم نه تنها به عنوان یک واقعه تاریخی بلکه به عنوان یک نماد از وحدت، محبت و پیوند میان مسلمانان نیز مورد توجه قرار دارد همچنین فرصتی برای تجدید عهد با اصول و ارزش‌های اسلامی و تبیین اهمیت ولایت در زندگی مسلمانان است.

اما اهمیت جشن غدیر فراتر از صرفاً برگزاری مراسم شاد است و لازم است این جشن‌ها همراه با ارتقای آگاهی و شناخت نسل جوان و نوجوان باشد تا پیام غدیر به درستی در دل‌ها جای گیرد و تأثیری ماندگار بر آینده این جامعه بگذارد زیرا نسل کودک و نوجوان باید با درک عمیق‌تری از مفهوم ولایت و اهمیت آن رشد کند تا بتواند میراث گران‌بهای این روز را پاس دارد.

عید غدیر خم؛ نقطه عطفی در تاریخ بشریت و نماد رهبری الهی
جشنی باشکوه و پر معنا زمانی به هدف خود می‌رسد که همسو با پیام غدیر باشد؛ یعنی پیام وحدت، عدالت و عشق به امام علی (ع) و مسیر حق را با خود داشته باشد و این همسویی باعث می‌شود جشن نه تنها به یک مناسبت صرفاً جشن‌گونه تبدیل شود بلکه پلی شود برای انتقال مفاهیم ارزشمند به نسل‌های بعدی.

غدیر، عیدالله‌الاکبر و فرصتی برای تبیین فرهنگ ولایت است

رئیس حوزه علمیه نراق در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پیامبران اکرم (ص) و اهل بیت (ع)، عید غدیر به عنوان "عیدالله‌الاکبر" معرفی شده است، و همین تعبیر گویای عظمت و جایگاه ویژه این روز در اسلام است.

حجت الاسلام علی فروغی تصریح کرد: عید غدیر روز شادی و سرور است و اسلام عزیز نه تنها با شادی مخالف نیست، بلکه آن را در چارچوب صحیح دینی، مورد تأکید قرار داده است، البته متأسفانه برخی به‌دلیل تبلیغات منفی رسانه‌های معاند تصور می‌کنند که اسلام با جشن و شادی منافات دارد، در حالی‌که چنین برداشتی نادرست است.

وی افزود: برخی افراد نیز شادی را به رفتارهای ناهنجار یا پخش موسیقی‌هایی که با فرهنگ دینی ما سازگاری ندارند، محدود می‌کنند؛ در حالی‌که شادی واقعی زمانی محقق می‌شود که انسان فلسفه غدیر را درک کند و بداند چه اتفاق بزرگی در این روز رقم خورده است.

حجت الاسلام فروغی تصریح کرد: انتظار می‌رود در روز عید غدیر، مردم به مطالعه خطبه غدیر که پیامبر اکرم (ص) در آن، دست امیرالمؤمنین علی (ع) را گرفتند و به معرفی ایشان پرداختند، بپردازند، که این خطبه یکی از اسناد مهم تاریخ اسلام است که نزدیک به دو ساعت به طول انجامید.

وی گفت: فعالان رسانه و اطلاع‌رسانی می‌توانند برای ترویج فرهنگ غدیر، مطالب و آموزه‌های این روز را در قالب نمودارهای روزانه تنظیم کرده و در فاصله باقی‌مانده تا عید، به‌صورت مستمر به نشر آن بپردازند چرا که این اقدام می‌تواند نقش مهمی در گسترش معرفت دینی داشته باشد.

رئیس حوزه علمیه نراق تصریح کرد: اگر پیام غدیر به‌درستی و با زبان هنر به نسل جوان و نوجوان منتقل شود، یقیناً منجر به تقویت اعتقادات، ارتقای سطح آگاهی دینی و بصیرت، و هدایت جامعه در مسیر ولایت خواهد شد.

وی همچنین نقش هنرمندان را در این زمینه برجسته دانست و گفت: هنرمندان می‌توانند با بهره‌گیری از تخصص خود و زبان هنر، بسته‌های محتوایی خلاقانه تولید کرده و در مسیر تبیین مفهوم ولایت و غدیر گام بردارند و چنین آثاری می‌توانند بستر جذب علاقه‌مندان به این مفاهیم نورانی را فراهم کنند.

حجت‌الاسلام فروغی بیان کرد: جشن‌های خیابانی اگر با محتوای هنری اصیل و ارزشی همراه باشند، بسیار اثرگذار خواهند بود و بهترین ابزار برای گسترش فرهنگ غدیر و افزایش نشاط اجتماعی به شمار می‌روند.

لزوم تبیین آموزه‌های غدیر برای نسل کودک

کارشناس مذهبی، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت تبیین آموزه‌های غدیر برای نسل کودک گفت: ذهن کودک مانند یک لوح سفید است و هرچه در سال‌های ابتدایی زندگی در آن نقش ببندد، ماندگاری و تأثیر بیشتری خواهد داشت.

عید غدیر خم؛ نقطه عطفی در تاریخ بشریت و نماد رهبری الهی
حجت‌الاسلام سید احمد غفاری افزود: اگر بتوانیم مفاهیم عمیق و ارزشمند غدیر را با زبان کودکانه و ابزارهای مناسب سن آن‌ها ارائه دهیم، زمینه‌ساز پرورش نسلی آگاه، باایمان و ولایت‌مدار خواهیم بود و این اقدام باید از طریق تولید و گسترش کتاب‌ها، برنامه‌های نمایشی، انیمیشن‌ها و بازی‌های مناسب با مضمون غدیر انجام شود تا کودکان با این واقعه بزرگ و نقش آن در سرنوشت اسلام آشنا شوند.

غفاری افزود: متأسفانه در زمینه ادبیات کودک و محتوای مناسب سنین پایین درباره غدیر، هنوز جای خالی زیادی وجود دارد. اگر فعالان فرهنگی و مربیان کودک به این موضوع توجه کنند، می‌توانیم شاهد رشد نسل‌هایی باشیم که از کودکی با حقیقت ولایت، محبت امیرالمؤمنین (ع) زندگی کردند و پیام بلند غدیر پیوند عاطفی و فکری داشته باشند.

کارشناس مذهبی ادامه داد: اگر کودکان ما از سنین پایین با ماجرای غدیر، خطبه پیامبر و اهمیت جانشینی امیرالمؤمنین (ع) آشنا شوند، در آینده با بصیرت و آگاهی بیشتری در مسیر دین حرکت خواهند کرد.

غفاری خواستار توجه جدی نهادهای فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای به تولید آثار ویژه کودک با محوریت غدیر شد و گفت: این سرمایه‌گذاری فرهنگی در بلندمدت می‌تواند ثمرات عظیمی برای جامعه اسلامی داشته باشد.

فرماندار شهرستان محلات در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری نشست هماهنگی با ستاد غدیر خبر داد و گفت: این نشست با هدف هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی برای برگزاری مراسمی پرشور و پربار در راستای بزرگداشت عید غدیر برگزار خواهد شد.

حسن خزایی‌پور با اشاره به اهمیت ترویج آموزه‌های دینی در سطح شهرستان، افزود: هماهنگی‌های لازم برای دعوت از گروه محفل و قاری بین‌المللی و مردمی، حاج احمد ابوالقاسمی، جهت حضور در مراسم روز عید غدیر انجام شده و قرار است برنامه‌ای ویژه و باشکوه در بوستان سرچشمه برگزار شود.

عید غدیر خم؛ نقطه عطفی در تاریخ بشریت و نماد رهبری الهی
وی ادامه داد: در جلسه هماهنگی روز یکشنبه، تقسیم وظایف و برنامه‌ریزی برای اجرای جشن خیابانی به مناسبت عید غدیر نیز انجام خواهد شد.

خزایی‌پور با تاکید بر اهمیت حفظ و گسترش ارزش‌های دینی و ملی، تاکید کرد: ما در جامعه‌ای اسلامی زندگی می‌کنیم و و باید با برگزاری برنامه‌های پر محتوا در چنین مراسم‌هایی، روحیه شور، نشاط و بصیرت دینی و اجتماعی را در جامعه تقویت کنیم.

وی افزود: مراسم‌های دینی و مذهبی با محتوای فاخر، چه در قالب جشن و چه در قالب عزاداری و بزرگداشت، از نیازهای اصلی جامعه اسلامی است و نقشی مؤثر در ارتقای فرهنگ دینی ایفا می‌کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.