افزایش تجارت ایران و اوراسیا به ۱۰‌ میلیارد دلار

دنیای اقتصاد یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 00:04
رئیس سازمان توسعه‌تجارت با اشاره به اجرای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت گفت: پیش‌بینی می‌شود حجم تجارت دوطرفه با پنج کشور عضو به حداقل ۱۰‌میلیارد دلار برسد.

به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، محمدعلی دهقان‌دهنوی؛ رئیس سازمان توسعه‌تجارت اظهار کرد: تجارت آزاد به‌معنای کاهش یا حذف کامل تعرفه‌های گمرکی میان کشورهای عضو توافق است. در قالب این توافق‌نامه، حدود ۸۷‌درصد کالاهای مبادله‌‌‌‌‌‌ای میان ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا (روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان) از ۲۵ اردیبهشت با تعرفه صفر مبادله می‌شود. معاون وزیر صمت ادامه‌داد: این توافق گامی مهم برای تسهیل صادرات، کاهش هزینه‌ها و افزایش رقابت‌پذیری محصولات ایرانی در این بازارها است. وی در پاسخ به این سوال که آیا نگرانی‌هایی هم درخصوص آسیب به تولید داخل وجود دارد، افزود: بله، همان‌طور که فرصت‌هایی برای صادرات و سرمایه‌گذاری ایجاد می‌شود، تهدیدهایی نیز وجود دارد. ممکن است برخی تولیدکنندگان داخلی که توان رقابت ندارند، تحت‌فشار قرار گیرند، اما برای این موارد، در توافق‌نامه سازوکارهایی برای حمایت از تولید داخل از جمله امکان افزایش موقت تعرفه یا سهمیه‌‌‌‌‌‌بندی واردات برای کالاهای خاص پیش‌بینی شده‌است.

یکی از مهم‌ترین مزایای توسعه‌تجارت، افزایش تعاملات اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک است. این همکاری‌ها می‌توانند منجر به ارتقای فناوری، بهره‌‌‌‌‌‌وری و توسعه بازارهای صادراتی جدید برای ایران شود. دهقان‌دهنوی تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود حجم تجارت دوطرفه با این پنج کشور به حداقل ۱۰‌میلیارد دلار برسد. این توافق، گامی مهم برای اتصال ایران به اقتصاد جهانی است و با همکاری دولت، بخش‌خصوصی و گمرک، می‌تواند به توسعه صادرات و جذب سرمایه‌گذاری منجر شود.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.