فدراسیون جهانی قلب: تا سال 2050 از هر سه بزرگسال دو نفر ممکن است چاق باشند

دیجیاتو یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 11:16
در سطح جهان تعداد بزرگسالانی که چاق هستند از سال 1990 چهار برابر شده است. The post فدراسیون جهانی قلب: تا سال 2050 از هر سه بزرگسال دو نفر ممکن است چاق باشند appeared first on دیجیاتو.

کارشناسان فدراسیون جهانی قلب در گزارش جدیدی هشدار داده‌اند که تا سال 2050 از هر سه بزرگسال بالای 25 سال دو نفر ممکن است چاق یا دارای اضافه وزن باشند. به گفته آنها، درحال‌حاضر بیش از 800 میلیون نفر در سراسر جهان چاق هستند.

براساس گزارش 2025 فدراسیون جهانی قلب، در سطح جهانی تعداد بزرگسالانی که چاق هستند از سال 1990 چهار برابر شده و از 194 میلیون نفر به 878 میلیون نفر در سال 2022 رسیده است؛ رقمی که انتظار می‌رود افزایش یابد: ممکن است در سال 2050 از هر سه نفر دو نفر با چاقی دست‌وپنجه نرم کنند. به گفته کارشناسان عواملی مانند دسترسی راحت به غذا، افزایش کارهای پشت میزی و ساعات کاری طولانی‌تر در افزایش سطح چاقی نقش داشته است.

افزایش نگران‌کننده تعداد افراد چاق تا سال 2050

گزارش فدراسیون جهانی قلب هشدار می‌دهد که چاقی سالانه باعث 3.7 میلیون مرگ می‌شود و یکی از عوامل اصلی مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی است. شاخص توده بدنی (BMI) بالا تقریباً 10 درصد از کل مرگ‌های قلبی عروقی در سراسر جهان را تشکیل می‌دهد و در سه دهه به 1.9 میلیون نفر رسیده است.

افزایش افراد چاق تا سال 2050

همچنین کودکانی که شاخص توده بدنی بالایی دارند، 40 درصد بیشتر از کودکان با شاخص توده بدنی پایین، در میانسالی به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا می‌شوند. محققان می‌گویند این تصور که افراد چاق «تنبل، پرخور و بی‌انضباط» هستند، عواقب روانی و جسمی طولانی‌مدتی بر آنها می‌گذارد. همچنین اکنون علت اصلی قلدری و تمسخر کودکان و نوجوانان در مدارس چاقی است که بر آموزش و سلامت روان آنها نیز تأثیر می‌گذارد.

استاد کالج پزشکی مایو کلینیک و یکی از محققان فدراسیون جهانی قلب می‌گوید: «شرم و تبعیض دیرینه درمورد وزن، مانع تلاش‌ها برای مقابله با چاقی شده و بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش داده است، بنابراین رسیدگی به هر دو ضروری است.»

تأثیر اقتصادی چاقی نیز درحال افزایش است. تخمین زده می‌شود که هزینه‌های اقتصاد جهانی ناشی از نیازهای مراقبت‌های بهداشتی مرتبط با چاقی، کاهش بهره‌وری و مرگ‌ومیر، 2.2 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP) باشد؛ این رقم تقریباً 2 تریلیون دلار در سال است و می‌تواند تا سال 2060 به 3 درصد در سال برسد.

برای مقابله با این مشکل، برخی از کشورها از جمله بریتانیا، ژاپن و رواندا با محدودکردن تراکم فروشگاه‌های فست‌فود، به ویژه در نزدیکی مدارس و مناطقی که کودکان تردد دارند، گام‌هایی برای مقابله با چاقی برداشته‌اند. گزارش فدراسیون جهانی قلب همچنین تأکید می‌کند که مداخلات پزشکی مانند داروهایی مثل Wegovy، گام‌های مثبتی را نشان می‌دهند.

اخیراً نیز شرکت Syntis Bio از توسعه داروی لاغری به نام SYNT-101 خبر داده است که در آزمایش‌های انسانی امیدبخش ظاهر شد و فاقد عوارض جانبی رایج داروهای مشابه بود.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.