به گزارش خبرنگار مهر، علی فیض بخش ظهر یکشنبه در جلسه مشترک کارگروه پدافند زیستی و پسماند که با حضور رؤسای ادارات در محل فرمانداری برگزار شد، با بیان اینکه موضوع پدافند زیستی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: این شهرستان به دلیل دارا بودن شرایط خاص جغرافیایی نقش و اهمیت ویژه در پدافند زیستی دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت شناسایی، رصد و پایش در حوزه پدافند زیستی، بیان کرد: تجربه پاندمی کرونا به همه نشان داد که مساله تهدیدات زیستی تا چه حد جدی است و پیامدهای آن نه تنها حوزه بهداشت و درمان بلکه حوزه اقتصادی، امنیتی و اجتماعی را نیز به شدت تحت تأثیر قرار میدهد.
معاون فرماندار شهرستان شفت گفت: زیرساختهای پدافند زیستی توسط دستگاههای اجرایی در شهرستان تقویت شود تا بتوانیم برای مقابله با بحرانها زیستی آمادگی کامل را داشته باشیم.
وی با تاکید بر آگاهسازی مردم نسبت به خطرات احتمالی ناشی از گزش پشه آئدس و عوارض ناشی از آن اعلام کرد: با توجه به مشاهده این پشه در برخی از استانها در چهارچوب دستورالعملهای عملیاتی و تهدیدات ناشی از ناقل مهاجم زیستی (پشه آئدس)، همکاری دستگاهها، ادارات و نهادهای مختلف به منظور مقابله با پیشگیری از ورود احتمالی این حشره و جلوگیری از بروز بیماری کاملاً ضروری است.
فیض بخش افزود: تمامی ادارات ذیربط با هدف کنترل بیماریهای منتقله از پشه آئدس مهاجم اقدامات لازم را انجام دهند و پیشگیری از شیوع و بروز این بیماری را اولویت برنامه کاری قرار دهند.
مدیریت پسماند نیازمند فرهنگ سازی است
معاون فرماندار شفت ادامه داد: طرح تفکیک زباله از مبدا توسط شهرداریها و همچنین جمع آوری زباله در مناطق روستایی توسط دهیاران و نظارت بخشداران انجام شود.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند یکی از مباحث مهمی است که موفقیت در اجرای آن مستلزم همکاری همه جانبه دستگاههای متولی و شهروندان است، افزود: برای اینکه طرح تفکیک زباله از مبدا به خوبی انجام شود نیازمند آموزشهای بیشتری در این خصوص توسط دستگاههای متولی هستیم.
فیض بخش بر ایجاد زیر ساخت مناسب در تفکیک زباله تاکید کرد و ادامه داد: آموزش خانوادهها در کاهش تولید زباله و همچنین تفکیک از مبدا در کاهش هزینه جمع آوری نقش مؤثری دارد.