به گزارش رکنا، خواب بهعنوان یک نیاز حیاتی، درست مانند ویتامینهای اساسی نظیر ویتامین c ، برای بدن ضروری است. همانگونه که بدن نمیتواند ویتامین C را ذخیره کند و باید هر روز آن را دریافت کند، خواب نیز بر همین مبنا اهمیت دارد و لازم است که هر شب به مقدار کافی خواب داشته باشیم تا بدن و ذهن سالم بمانند.
متخصصان دائماً هشدار میدهند که کمبود خواب علتی برای شکلگیری ناراحتیهای جسمی و روانی و آغازگر بسیاری از بیماریهاست.
بر اساس تحقیقی گسترده توسط پزشکان در کشورهای مختلف، کمبود خواب میتواند مجموعهای از مشکلات رایج سلامتی را بهوجود آورد که شامل:
برخی متخصصان ارتباط کمبود خواب یا بدخوابی را با میزان ملاتونین در بدن مطرح میکنند، بهویژه در افرادی که الگوی خواب منظم ندارند. با این حال، این تنها یکی از دلایل اختلالات خواب است و ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد. اگر مشکل خواب مزمن و طولانیمدت باشد، حتماً به یک متخصص مراجعه نمایید.
بدخوابی و بیخوابی نقش چشمگیری در کاهش توانایی تفکر و یادگیری دارند. یکی از اثرات مخرب کمخوابی بر مغز، آسیب به روند شناختی آن است؛ از جمله قدرت توجه، تمرکز، هوشیاری، استدلال و حل مسائل. این مشکلات یادگیری و درک مطالب را پیچیدهتر میکنند.
اسپاسم چشم: اسپاسم به انقباضات غیرارادی چشم اشاره دارد که در اثر انقباض عضلات پلک رخ میدهد. هرچند این مشکل باعث درد یا اختلال جدی نمیشود، اما ناراحتی و آزار را به همراه دارد.
مانند بسیاری از جنبههای زیستی انسان، رویکرد خاص و استانداردی برای خواب وجود ندارد. بهطور کلی، تحقیقات علمی نشان داده برای افرادی با خواب طبیعی و الگوی سالم، ۷ تا ۹ ساعت خواب کافی است. هرچند تفاوتهایی در افراد با توجه به ژنتیک و عادتها میتوان مشاهده کرد، اما این مقدار برای بیشتر مردم مناسب است.