گروه علمی و فناوری؛ معاون طرحریزی و پایش عملکرد اداره کل حفاظت از حقوق مصرفکننده تصریح کرد: بر اساس مصوبه ۳-۲۷۰ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با عنوان" مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوایی پیامکی" ارسال هرگونه پیامک انبوه تبلیغاتی، اطلاع رسانی و ارزش افزوده از سوی دارندگان پروانه ارتباطی و فناوری اطلاعات بدون دریافت اجازه قبلی از مشترک ممنوع است.
معاون طرحریزی و پایش عملکرد اداره کل حفاظت از حقوق مصرفکننده درباره راهکارهای فعال سازی و غیرفعال سازی دریافت پیامکهای تبلیغاتی گفت: پیش از این به منظور رعایت حقوق مصرف کنندگان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات و ساماندهی دریافت و عدم دریافت پیامکهای انبوه تبلیغاتی از تمام سرشمارهها، سامانه کد دستوری #۸۰۰* راهاندازی شده است و با این امکان، مشترکان میتوانند نسبت به فعالسازی یا غیرفعالسازی دریافت پیامکهای تبلیغاتی برای هر اپراتور اقدام کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مهدی قلیچ خانی افزود: ارسال کنندگان پیامکهای اطلاعرسانی از سرشمارههای خدماتی نیز ملزم شدهاند عبارت "لغو ۱۱" را در انتهای پیامک خود درج کنند تا مشترکان بتوانند با ارسال عدد ۱۱ به سرشمارهای که از آن پیامک دریافت کردهاند، ادامه دریافت پیامک را لغو کنند.
وی درخصوص فعال سازی دریافت مجدد این پیامکها تصریح کرد: علاوه بر این، مشترکان میتوانند برای عضویت مجدد و دریافت پیامکهای اطلاعرسانی خدماتی (پیامکهایی که پس از عضویت مشترک در باشگاه مشتریان یک شرکت یا فروشگاه برایش ارسال میشود)، عدد ۱۲ را به همان سرشماره ارسال کنند.
معاون طرح ریزی و پایش عملکرد اداره کل حفاظت از حقوق مصرف کننده گفت: مشترکانی که بدون رضایت خود پیامک انبوه دریافت میکنند میتوانند با مراجعه به سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات ۱۹۵ به آدرس https://۱۹۵.cra.ir و یا تماس با شماره ۱۹۵ شکایتهای خود را برای دریافت پیامکهای تبلیغاتی مزاحم ثبت کنند.
وی درباره برخورد با متخلفان در این حوزه افزود: رگولاتوری تمامی شکایتهای مربوط به پیامکها را بررسی و در صورت تکرار تخلف موارد را به کمیته رسیدگی به تخلفات دارندگان پروانه ارجاع میدهد تا مطابق با مقررات با متخلفان برخورد شود.