طرح رژیم صهیونیستی برای تقسیم غزه به مناطق کنترل‌شده نظامی

مشرق نیوز یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 15:51
اسناد افشاشده نشان می‌دهد ارتش رژیم صهویسنیستی قصد دارد در صورتی که توافقی با جنبش حماس برای تبادل اسرا و آتش‌بس انجام نشود، غزه را به سه منطقه محدود و تحت کنترل تقسیم کند.

به گزارش مشرق،‌ ارتش رژیم صهیونیستی تصمیم دارد در صورتی که توافق آتش‌بس و تبادل اسرا با جنبش حماس طی چند روز آینده محقق نشود، طرح انتقال اجباری غیرنظامیان غزه به سه منطقه شدیدا حفاظت‌شده جداگانه را مطرح کند.

نشریه تایمز با انتشار این مطلب گزارش داد: نقشه‌ای که توسط دیپلمات‌های مطلع از این پیشنهاد افشا و توسط «ساندی تایمز» رویت شده است، نشان می‌دهد که این مناطق نظامی در شمال، مرکز و جنوب غزه به طور اختصاصی به نظامیان اختصاص یافته‌اند و مناطق غیرنظامی نیز در میان آن‌ها واقع شده‌اند.

جزئیات طرحی که آغازگر راهبردی بلندمدت برای تسلط بر نوار غزه است

تایمز در این باره نوشت: غیرنظامیان بدون اجازه قادر به تردد میان این بخش‌ها نخواهند بود. برای انتقال کالاها نیز از روش‌های غربالگری امنیتی، از جمله شناسایی با عکس یا بارکدها استفاده خواهد شد. به گفته شرکت‌های خارجی که مسئول توزیع و مدیریت کمک‌های انسانی بوده و در جریان این طرح قرار دارند،‌ محدودیت‌های در نظر گرفته شده اجازه تردد آزادانه فلسطینیان در نوار غزه را نخواهد داد و افراد را از سرزمین‌ها و خانه‌هایشان جدا می‌کند. یک سخنگوی ارتش اسرائیل از تایید یا رد هرگونه جزئیات این طرح خودداری کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرده یک عملیات تهاجمی جدید با نام رمز «ارابه‌های گدعون» برای در دست گرفتن کنترل کامل غزه در حال انجام است.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در طی چند روز گذشته، مناطق مختلفی را در سراسر غزه بمباران کرده‌اند که به گفته وزارت بهداشت غزه، جان بیش از ۲۵۰ نفر را گرفته است.

برنامه موسوم به «مرحله سوم: کنترل کامل بر غزه» هدف ایجاد یک گذرگاه نظامی جدید میان جنوب و مرکز غزه را دنبال می‌کند.

طرح رژیم صهیونیستی برای تقسیم غزه به مناطق کنترل‌شده نظامی
نقشه‌ای از طرح یاده شده که ساندی‌تایمز ادعا کرده منابع دیپلماتیک آن را افشا کرده‌اند

این منطقه نظامی جدید به نظر کمی باریک‌تر از گذرگاه «نتزاریم» است که عرض آن حدود ۲.۵ مایل است. منابع مطلع عنوان کردند که بولدزرهای ارتش طی هفته‌های آتی، سراسر این گذرگاه را خاک‌برداری و مسطح می‌کنند و زیرساخت‌های جدیدی برای جداسازی بخش‌های غیرنظامی شمال رفح و جنوب نتزاریم می‌سازند.

نقشه یادشده نشان می‌دهد که منطقه نظامی شمالی که در بخش فوقانی «بیت لاهیا» و «بیت حانون» واقع شده، گسترش خواهد یافت تا خیابان‌ها و محل‌های استقرار ارتش ایجاد شود. همچنین در این نقشه یک محدوده بزرگ سفید سرتاسر نوار غزه را فراگرفته که نشان‌دهنده یک منطقه حائل گسترده‌تر میان اراضی اشغالی و غزه است.

پاکسازی مناطق نظامی جدید در مرکز نوار غزه و گسترش منطقه نظامی در شمال حداقل سه هفته طول خواهد کشید و آغازگر یک راهبرد بلندمدت برای تسلط بر نوار غزه، کنترل آن و استقرار نیروهای رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های فلسطینی خواهد بود.

این نقشه همچنین ۱۲ نقطه را در مناطق غیرنظامی نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد محل‌های توزیع کمک‌های بشردوستانه باشند. این‌ها بخشی از یک طرح رژیم صهیونیستی است که به‌رغم انتقادهای گسترده از آن، آمریکا آن را تایید کرده و قرار است شرکت‌های خصوصی ذیل آن کمک‌های انسانی را توزیع کنند. نظامیان صهیونیست بر اجرایی شدن این عملیات نظارت خواهند کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی پیشتر در ۲ مارس ایستگاه‌های بازرسی قبلی را که برای ورود کمک‌ها به غزه استفاده می‌شد مسدود کرد که به گفته این رژیم، تلاشی برای تحت فشار قرار دادن حماس جهت آزادی اسرای باقی‌مانده در غزه بوده است. همچنین رژیم صهیونیستی حماس را متهم به ربودن کمک‌های انسانی ارائه‌شده از سوی موسسات خیریه جهانی کرد.

زمینه‌سازی برای این طرح در دست انجام است و جاده‌ها و زیرساخت‌ها بر روی خانه‌های ویران‌شده مردم ساخته می‌شوند.

طرح رژیم صهیونیستی برای تقسیم غزه به مناطق کنترل‌شده نظامی
تشدید رنج انسانی در غزه در پی از سر گرفته شدن حملات رژیم صهیونیستی

از سرگرفته شدن مذاکرات آتش‌بس

روز گذشته، شبکه المیادین به نقل از یک منبع مسئول در حماس اعلام کرد که مذاکرات غیرمستقیم میان این جنبش و رژیم صهیونیستی، با میانجی‌گری قطر، در شهر دوحه آغاز شده است.

وی اعلام کرد که این مذاکرات با هدف دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه آغاز شده است.

در همین راستا، یک منبع مسئول در جنبش حماس نیز در گفت‌وگو با روزنامه «العربی الجدید»، ضمن تایید برگزاری جلسه‌ای فوری میان هیئتی از این جنبش و میانجی قطری در دوحه، به تشریح جزئیات مذاکرات پرداخت.

به گفته این منبع، پیشنهاد حاضر شامل توافقی موقت برای بیش از ۲ ماه است که در خلال آن، مذاکرات برای پایان کامل جنگ با شرایط مشخص، ادامه خواهد یافت.

این منبع همچنین تاکید کرد که ضمانت‌های ارائه شده در این دور از مذاکرات، جدی‌تر از قبل بوده و شامل تعهدات شفافی از سوی آمریکا برای تضمین اجرای توافق نهایی است.

در همین راستا، «باراک راوید»، خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس نیز در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: منبعی اسرائیلی به من گفت که حماس موافقت کرده است تا گفت‌وگوهای غیرمستقیم با اسرائیل در دوحه را از سر بگیرد اما نه منحصراً بر اساس «طرح ویتکاف».

آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم با حماس که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید هدایت آن را بر عهده دارد، پیشنهادی برای توافق در زمینه تبادل اسرا و آتش‌بس را مطرح کرده و گفته است پذیرفتن آن از سوی حماس، گامی در مسیر رسیدن به صلح است.

راوید افزود: این منبع گفت که حماس موافقت کرده است تا گفت‌وگوهایی انجام شود که در آن هر طرف بتواند مواضع و ایده‌های خود را در مورد یک توافق احتمالی آتش‌بس و آزادی اسرا مطرح کند.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.