توسعه بوشهر نیازمند نگاهی آینده‌محور؛ اطلس سرمایه‌گذاری تدوین شود

خبرگزاری مهر یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 16:02
بوشهر- توسعه سرمایه‌گذاری در بوشهر باید با نگاهی آینده‌نگر و مبتنی بر اصول توسعه پایدار صورت گیرد و در این راستا تدوین اطلس سرمایه‌گذاری یک ضرورت است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بوشهر، نگین درخشان سواحل خلیج فارس، با قدمتی دیرینه و فرهنگی غنی، امروز بیش از هر زمان دیگری آماده جهش در عرصه سرمایه‌گذاری است.

موقعیت استراتژیک این شهر به عنوان دروازه ورود به خلیج فارس، وجود زیرساخت‌های حیاتی نظیر بنادر و فرودگاه بین‌المللی، دسترسی به منابع عظیم نفت و گاز، و از همه مهم‌تر، نیروی انسانی جوان و متخصص، بوشهر را به یک مقصد جذاب برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی تبدیل کرده است.

ظرفیت‌های بالای بوشهر برای سرمایه‌گذاری

کارشناس حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بوشهر بسیار متنوع و گسترده است و هر یک از این بخش‌ها می‌تواند محل خوبی برای توسعه سرمایه‌گذاری باشد.

محمد عرب اضافه کرد: بخش انرژی، به عنوان قلب تپنده اقتصاد بوشهر، فرصت‌های بی‌شماری را در زمینه توسعه صنایع پایین‌دستی نفت و گاز، تولید انرژی‌های تجدیدپذیر (به ویژه انرژی خورشیدی و بادی)، و ساخت و تجهیز تأسیسات بندری و دریایی ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه بوشهر در زمینه گردشگری نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد افزود: سواحل بکر و زیبا، آثار تاریخی و فرهنگی غنی، و تنوع زیستی بی‌نظیر، بوشهر را به یک مقصد گردشگری جذاب تبدیل کرده است. توسعه زیرساخت‌های گردشگری نظیر هتل‌ها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، و مراکز تفریحی، می‌تواند رونق چشمگیری به اقتصاد این شهر ببخشد.

عرب ادامه داد: بخش کشاورزی و شیلات نیز از دیگر حوزه‌های مستعد سرمایه‌گذاری در بوشهر است. با توجه به شرایط اقلیمی مناسب و دسترسی به آب دریا، می‌توان در زمینه تولید محصولات کشاورزی گلخانه‌ای، پرورش آبزیان، و صنایع تبدیلی کشاورزی سرمایه‌گذاری‌های سودآوری انجام داد.

نگاهی آینده‌محور به توسعه شهر بوشهر

توسعه سرمایه‌گذاری در بوشهر باید با نگاهی آینده‌نگر و مبتنی بر اصول توسعه پایدار صورت گیرد و باید تلاش شود تا سرمایه‌گذاری‌ها به صورت متوازن در مناطق مختلف بوشهر توزیع شود و از تمرکز سرمایه‌گذاری در یک منطقه خاص جلوگیری شود. با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت‌های موجود، بوشهر می‌تواند به قطب مهم اقتصادی و گردشگری در منطقه تبدیل شود.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر در نشست کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا، بر ضرورت نگاهی آینده‌محور به توسعه این شهر تاکید کرد و با اشاره به محدودیت درآمدهای شهرداری برای اجرای پروژه‌های شاخص، خواستار رویکردهای جدید و استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری و بازار سرمایه شد.

توسعه بوشهر نیازمند نگاهی آینده‌محور؛ اطلس سرمایه‌گذاری تدوین شود

وحید نیک‌روش با تاکید بر لزوم تغییر رویکرد شهرداری و توجه به چشم‌انداز آینده و توسعه شهر در کنار امور روزمره، استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری را یکی از راهکارهای ارتقای درآمد شهرداری دانست.

نیک‌روش با اشاره به چندپارچگی‌ها در حوزه سرمایه‌گذاری، خواستار هم‌افزایی با دستگاه‌های متولی دیگر نظیر راه و شهرسازی، بندر و محیط زیست برای رفع این موانع شد.

آینده و توسعه شهر با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری و راهکارهای نوین مالی رقم می‌خورد و شهرداری باید این امر را در حوزه اصلی کار خود قرار دهد رئیس شورای شهر بوشهر با بیان اینکه باید آینده‌نگری برای شهر بوشهر داشت و از ظرفیت نخبگان و سرمایه‌گذاران در این امر بهره برد، بر به‌روزرسانی اطلس سرمایه‌گذاری شهری بوشهر با توجه به ظرفیت ارزشمند دریا و نگاه برنامه هفتم توسعه به اقتصاد دریامحور تاکید کرد.

نیک‌روش با اشاره به روش‌های نوین تأمین مالی و بازار سرمایه، اظهار کرد: آینده و توسعه شهر با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری و راهکارهای نوین مالی رقم می‌خورد و شهرداری باید این امر را در حوزه اصلی کار خود قرار دهد.

وی در راستای استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران در شهرداری خواستار آن شد که حوزه‌های شهرسازی، عمرانی و خدمات شهری یک هم افزایی در راستای تسهیل حضور سرمایه گذاران داشته باشند.

وی با اشاره به ظرفیت منطقه آزاد بوشهر، عقد اولین قرارداد خواهرخواندگی با شهر فوژو چین و تبدیل بوشهر به یکی از مقاصد اصلی گردشگری کشور، این موارد را فرصت‌هایی مهم در جذب سرمایه‌گذار دانست و بر ضرورت تلاش برای تسهیل امور و ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری تاکید کرد.

تدوین و به‌روزرسانی اطلس سرمایه‌گذاری

تدوین اطلس سرمایه‌گذاری بوشهر، گامی ضروری در جهت معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری این شهر و تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری است. این اطلس باید شامل اطلاعات جامع و دقیقی در مورد فرصت‌های سرمایه‌گذاری، قوانین و مقررات مربوطه، مشوق‌های سرمایه‌گذاری، و زیرساخت‌های موجود باشد.

اطلس سرمایه‌گذاری بوشهر باید به صورت دوره‌ای به‌روزرسانی شود و در دسترس عموم سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر بوشهر نیز با اشاره به ظرفیت‌های بالای این شهر در حوزه گردشگری، بر نقش مهم اطلس سرمایه‌گذاری در جذب سرمایه‌گذاران تاکید کرد.

از الگوهای واگذاری پروژه‌های سرمایه‌گذاری در سایر استان‌ها در فراخوان‌های پروژه‌های سرمایه‌گذاری بوشهر استفاده شود حیدر رفاهی با بیان اینکه بوشهر به عنوان شهری ساحلی با بافت تاریخی و فرهنگی غنی، از پتانسیل‌های بسیاری در حوزه گردشگری برخوردار است، از اقدامات مؤثری همچون بهره‌برداری از پروژه چرخ‌وفلک، ایجاد مجموعه شهربازی و تکمیل بهره‌برداری از عمارت بیلیارد، پینت بال و چند طرح دیگر و آغاز عملیات پروژه فانوس دریایی و زیپ لاین در دوره ششم شورای شهر خبر داد.

وی تدوین و به‌روزرسانی اطلس سرمایه‌گذاری شهر بوشهر را اقدامی ارزشمند و ضروری دانست و آن را سندی جامع و راهبردی برای حوزه سرمایه‌گذاری خواند.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا، پیشنهاد داد از الگوهای واگذاری پروژه‌های سرمایه‌گذاری در سایر استان‌ها در فراخوان‌های پروژه‌های سرمایه‌گذاری بوشهر استفاده شود.

رفاهی، تعیین تکلیف حریم ۶۰ متری را یکی از چالش‌های جدی حوزه سرمایه‌گذاری در بوشهر عنوان کرد و خواستار رفع این مشکل شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.