دانشمندان در ایستگاه فضایی چین گونه جدیدی از باکتری‌های زمینی کشف کردند

دیجیاتو یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 18:30
گونه‌ای جدید از باکتری زمینی هنگام حضور خدمه مأموریت شنژو-15 از ایستگاه فضایی تیانگونگ جمع‌آوری شده است. The post دانشمندان در ایستگاه فضایی چین گونه جدیدی از باکتری‌های زمینی کشف کردند appeared first on دیجیاتو.

دانشمندان چینی موفق به کشف گونه جدیدی از باکتری زمینی در ایستگاه فضایی تیانگونگ شده‌اند. این گونه تازه که Niallia tiangongensis نام گرفته، در یکی از کابین‌های ایستگاه فضایی چین شناسایی شد و گونه‌ای جدید از میکروب‌های زمینی معرفی شده است.

به گزارش South China Morning Post، این باکتری جدید ویژگی‌هایی منحصربه‌فردی برای سازگاری با شرایط سخت فضا دارد. ازجمله این ویژگی‌ها می‌توان توانایی مقابله با استرس اکسیداتیو و ترمیم آسیب‌های ناشی از تابش‌های فضایی اشاره کرد. این ویژگی‌ها می‌توانند در آینده برای توسعه فناوری‌های زیستی، کشاورزی و پزشکی به کار گرفته شوند.

یکی از اهداف مهم مأموریت‌های طولانی‌مدت فضایی مطالعه میکروارگانیسم‌هاست. درک بهتر رفتار میکروب‌ها می‌تواند به حفظ سلامت فضانوردان و عملکرد ایمن سامانه‌های فضاپیما کمک کند.

این میکروب خاص مه 2023 در جریان مأموریت شنژو-15 از سطوح داخلی ایستگاه فضایی با استفاده از دستمال‌های استریل جمع‌آوری و پس از انجماد به زمین بازگردانده شد.

از فضا تا زمین؛ کاربردهای بالقوه باکتری جدید

ایستگاه فضایی تیانگونگ

بررسی‌های ژنتیکی و متابولیکی این نمونه‌ها به کشف گونه Niallia tiangongensis انجامید. این میکروب قابلیت تجزیه ترکیبات آلی خاص را دارد که به گفته دانشمندان، می‌تواند (چه در فضا چه روی زمین) راه‌حلی پایدار برای تبدیل زباله به منابع مفید ارائه کند.

همان‌طور که دانشمندان می‌گویند، میکروارگانیسم‌ها در محیط‌هایی مانند ریزگرانش، تشعشع بالا و ایستگاه‌های فضایی با فضای محدود با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند اما همین فشارهای زیستی ایجاد ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالا و سازگاری پیشرفته در آنها ایجاد می‌کند.

پژوهشگران گروه زیست‌فناوری فضایی شنژو و مؤسسه مهندسی سامانه‌های فضاپیما پکن به این کشف دست یافتند و نتایج آن را در نشریه معتبر International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology منتشر کردند. به گفته آژانس فضایی سرنشین‌دار چین (CMSA)، برنامه‌ای با عنوان CHAMP برای پایش تغییرات میکروبی در مأموریت‌های فضایی این کشور اجرا می‌شود و این کشف نیز مربوط به آن برنامه است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.