به گزارش خبرنگار مهر، امشب حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه جنبههای متفاوتی از شخصیت شهید رئیسی را در مردمدار روایت کرد.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: در سالهای تقریباً ۵۵ به بعد فضای انقلابی در حوزه علمیه یک فضای جدیدی بود، و کسانی که در حوزه مسائل سیاسی را مطرح میکردند یکی از کسانی که در این صحنه پیشتاز بود شهید بهشتی بودند. جوانان آن دوره که با این مسائل آشنا میشدند سعی میکردند خود را به این بزرگان نزدیک کنند؛ از همان موقع آشنایی من با آقای رئیسی شروع شد.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب با ایشان آشنایی نداشتم و پس از انقلاب بود که با شهید رئیسی آشنا شدم. جوانان پس از انقلاب به سمت دستگاه قضائی میآمدند؛ فضای انقلابی و مبارزه با فساد (مبارزه با هرگونه فساد) در آن زمان حاکم بود. در آن زمان ارتباطات بیشتر شد.
حجتالاسلام اژه ای در ادامه گفت: از زمانی که آقای اشراقی دادستان تهران شدند در سال ۶۶ آقای رئیسی را به عنوان سرپرست واحد امنیت قراردادند یعنی در واقع دادسرای انقلاب را به دو بخش عمده تقسیم کرده بودند؛ مسائل اقتصادی و مالی به عهده من بود و بخش دادسرا و مسائل امنیتی با آقای رئیسی بود. در اینجا ارتباطات مان بیشتر شد، به عبارتی هر دو معاون دادستان محسوب میشدیم و از قبل نیز با هم آشنایی داشتیم.
وی افزود: چه قبل از سال ۶٠ و جریان منافقین که دست به اسلحه برده بودند و سیار مسائل دیگر همه مربوط به دادگاه انقلاب بود و از آن موقع به بعد تا زمان شهادتشان هیچ زمانی ارتباطات با هم قطع نشد و در طول این چهل و اندی سال بیشترین همکاری را با هم داشتیم.
رئیس عدلیه درباره ویژگیهای برجسته شهید رئیسی گفت: پس از انقلاب افرادی بودند که در ظاهر انقلابی بودند و بعداً راهشان تغییر کرد اما برخی نیز از همان ابتدای انقلاب در صراط مستقیم و در مسیر ولایت و خط نظام باقی ماندند و این از نظر من یکی از ویژگیهای مهم است که در شهید رئیسی وجود داشت و ایشان از ابتدا تا انتها در این مسیر استوار ماندند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای بارز ایشان پیگیری مسائل بود و برای من جالب بود. در زمانی که ایشان رئیس قوه قضائیه بودند من معاون ایشان بودم و شاهد پیگیریهای مرتب شهید رئیسی بودم. یکی از ویژگیهای بسیار خوب خستگی ناپذیر بودن در راه رسیدن به هدف است.
رئیس عدلیه در خصوص چگونگی برگشت شهید رئیسی به دستگاه قضائی گفت: برگشت شهید رئیسی از آستان قدس رضوی به سمت قضائی به تکلیفمداری ایشان برمیگردد. در آن زمان هیچکس بهتر از شهید رئیسی مناسب سمت رئیس قوه قضائیه نبود و این نظر اکثر قضات بود.
وی گفت: قوه قضائیه همیشه به دنبال این بود که چند موضوع که به زمین مانده بود باید حل شود، یکی از موضوعات مربوط به پیشگیری از وقوع جرم بود. تا زمان آیت الله آملی ما تشکیلاتی برای پیشگیری از وقوع جرم نداشتیم، بیش از سه دهه بود که ساختاری به این معنا نبود.
وی ادامه داد: حضرت آقا بر چند موضوع که یکی از آن تحول بود تاکید داشتند. یک شروع کاری در زمان آیت الله آملی در این زمینه رخ داد؛ قرار شد یک سند تحولی برای قوه قضائیه نوشته شود؛ شهید رئیسی بسیار پیگیر موضوع سند تحول بود.
حجتالاسلام اژهای بیان کرد: از اوایل دهه ٩٠ بود که تحریم دوباره به تشدید افتاد، معمولاً در زمان آغاز تحریمها برخی به دنبال سودجویی از این شرایط هستند؛ در سال ٩٧ دولت در اینجا یک مجوزی از رهبری گرفت و اختیاراتی به دست آوردند و «شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران» شکل گرفت. در آنجا قوه قضائیه پیش نهاد داد که اگر میخواستیم با مسائل مفاسد اقتصادی به سرعت برخورد شود آئین دادرسی این اجازه را نخواهد داد و نمیتوانستیم بسیاری از دادگاهها به صورت علنی برگزار شود، در آنجا بود که برای این مشکل استجازه گرفتیم. ولی رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی به سال ٩٨ افتاد.
رئیس قوه قضائیه گفت: این اتفاق هم محاسنی و هم مشکلاتی را به همراه داشت؛ فشارها زیادتر بود طبیعتاً در اینجور دادگاهها فشار از سمت ذی نفعان بیشتر است.
وی اظهار کرد: من خودم معتقدم تا آنجایی که قانون اساسی گفته باید دادگاه به صورت علنی برگزار شود و این بازدارندگی بسیار خوبی دارد و برای ارتقای آگاهی عموم نیز بسیار خوب است. و برای قاضی نیز بسیار مفید بود.
خبر در حال تکمیل…