ادای احترام کن به گدار با 10 دقیقه تشویق

دنیای اقتصاد دوشنبه 29 اردیبهشت 1404 - 00:04
دنیای اقتصاد: فیلم سینمایی «موج نو»، ساخته ریچارد لینکلیتر که ادای احترامی پرشور به ژان-لوک گدار، چهره شاخص سینمای فرانسه است، در جشنواره کن با استقبالی بی‌نظیر روبه‌رو شد و پس از نمایش در کاخ جشنواره، بیش از ده دقیقه تشویق ایستاده حاضران را به همراه داشت.

این فیلم سیاه‌وسفید فرانسوی‌زبان که با الهام از سبک سینمایی گدار ساخته شده است، به‌ویژه به دلیل پرداختن به فیلم نمادین «از نفس‌افتاده»، مورد تحسین دوستداران سینما در کن قرار گرفت.

پس از پایان نمایش و روشن شدن چراغ‌های سالن، ریچارد لینکلیتر تنها به گفتن این جمله بسنده کرد: «سینما، جادوست.» نکته قابل‌توجه این است که فیلم «موج نو» بدون هیچ نمایش پیشین برای منتقدان، مستقیما در جشنواره کن و برای نخستین بار بر پرده بزرگ به نمایش درآمد. این تصمیمی بود که لینکلیتر به منظور حفظ تجربه بکر تماشای فیلم در فضای جشنواره اتخاذ کرده بود. خلاصه رسمی فیلم به این شرح است: «این داستان ساخت فیلم «ازنفس‌افتاده» به روایت و سبک خود گدار است.»

این فیلم  با استفاده از نگاتیو فیلم ضبط شده و تماما به زبان فرانسه روایت می‌شود. در این فیلم، گیوم ماربک نقش ژان-لوک گدار، زویی دویچ نقش ژان سیبرگ و اوبری دولن نقش ژان-پل بلموندو را ایفا می‌کنند. لینکلیتر هدف خود از ساخت این فیلم را نشان دادن عشق بی‌انتهای سینمادوستان به هنر هفتم عنوان کرده است.

«موج نو» نخستین تجربه لینکلیتر در ساخت یک فیلم تماما فرانسوی‌زبان است. فیلم‌نامه این اثر توسط وینس پالمو، میشل هالبرشتات، لائتیسیا ماسون و هالی جنت به نگارش درآمده و فیلم‌برداری آن را داوید شامی بر عهده داشته است.

فیلم «ازنفس‌افتاده»، ساخته ژان-لوک گدار در سال ۱۹۶۰، نقطه‌عطفی در تاریخ سینما و آغازگر جنبش موج نوی فرانسه به شمار می‌رود. این فیلم داستان میشل، یک خلافکار خرده‌پا را روایت می‌کند که پس از کشتن یک پلیس، وارد رابطه‌ای عاشقانه با پاتریشیا، دانشجوی آمریکایی روزنامه‌نگاری می‌شود. گدار در این فیلم با بهره‌گیری از عناصر ژانر نوآر آمریکایی و در‌عین‌حال شکستن قواعد مرسوم تدوین، روایت و فیلم‌برداری، استانداردهای جدیدی را برای سینمای مدرن تعریف کرد.

فیلم «ازنفس‌افتاده» نه‌تنها ژان-پل بلموندو و ژان سیبرگ را به شهرت جهانی رساند، بلکه جایگاه گدار را به عنوان چهره‌ای پیشگام در سینمای مدرن تثبیت کرد. از نظر بسیاری از حاضران در جشنواره کن، ادای احترام ریچارد لینکلیتر به این فیلم، در واقع بزرگداشتی برای خود سینما بود.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.