صدای زنگ زیر بازارچه ده ونک خاموش‌ شدنی نیست

همشهری آنلاین دوشنبه 29 اردیبهشت 1404 - 12:09
سنگ بنای احداث زورخانه ونک در ضلع جنوب غربی میدان شهدای ده ونک از روزی گذاشته شد که بزرگان و ورزشکاران ده ونک به این نتیجه رسیدند که باشگاه کوچکی که از سال ۱۳۰۵ (در دوره پهلوی اول) در زیر یکی از مغازه‌های بازارچه ده ونک سرپا کرده بودند دیگر به درد نمی‌خورد.

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی : کوچکی گود زورخانه، امکانات محدود و ... جوابگوی نیازهای ورزشکارن محلی و مهمانان نبود و لذا ایده تاسیس زورخانه ونک (مزین به نام قمر بنی‌هاشم (ع)) در قلب ده ونک در میان اهالی ونک مطرح شد و مرحوم منوچهر عبدالباقیان که یکی از کشتی‌گیران بنام ده‌ونک و هم دوره زنده‌یاد جهان پهلوان غلام‌رضا تختی بود به عنوان متولی پا پیش گذاشت و با کمک اهالی و ورزشکاران زورخانه ونک را در خور اهالی و به عنوان نماد فرهنگی ده ونک احداث کرد.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید
ساخت زورخانه در چند قدمی میدان خاطره انگیر شهدای ده ونک، فصل مشترک خاطرات قدیمی‌های ده ونک به خصوص ورزشکاران پیشکسوت این محله است. برای ساخت زورخانه اهالی ونک و کشاورزان قطعه زمین متعلق به خود را برای این کار اهدا کردند و هر یک در حد بضاعت خود کمک‌های عام‌المنفعه‌ای برای خرید مصالح و ادوات مورد نیاز جمع‌آوری کردند و بنای زورخانه در بازه زمانی ۲ الی ۳ ساله ساخته شد.

در همان سال‌ها و همزمان با احداث زورخانه ونک جوانان ونک نیز پیشنهاد ایجاد زمین والیبالی در مجاورت زورخانه را مطرح و مجدداً با همت جوانان و حمایت بزرگان ونک دو زمین والیبال نیز در مجاورت زورخانه احداث گردید و عملاً این مکان به یک مجموعه فرهنگی ورزشی برای اهالی ونک تبدیل شد.
خبر احداث زورخانه ونک در قلب تهران منجر به این شد که بزرگان ورزش و در راس آن کشتی‌گیران و ورزشکاران ‌باستانی مطرح از اقصی نقاط ایران برای ورزش پا به این زورخانه بگذارند.
وجود این مجموعه منجر به تربیت جوانان ورزشکار ونک گردید که از آن جمله می‌توان به مرحوم محسن (مسعود) ونکی اشاره کرد که مدال طلای مسابقات قهرمانی کاراته آسیا و اقیانوسیه (سال ۱۹۸۹ میلادی) را گرفت.

همچنین شهدای والا مقام شهید سید امیر اوشانی، شهید سید موسی موسوی و شهید احمد زمانی از ورزشکاران ده ونک بودند که با تحمیل جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران لباس رزم پوشیده و در جبهه‌های حق علیه باطل با رشادت هرچه تمام تر برای وطن خود جنگیدند و به مقام رفیع شهادت نائل شدند.

در گذر زمان هنوز هم زورخانه ونک پابرجاست و در روزهای زوج میزبان ورزشکاران مشتاق ورزش‌ باستانی است.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.