بورس عقب‌نشینی کرد؛ فشار فروش با طعم تردیدهای سیاسی+ اینفوگرافیک

اقتصادنیوز دوشنبه 29 اردیبهشت 1404 - 14:26
اقتصادنیوز: در حالی‌ که بورس تهران پس از فتح قله ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار واحدی، بار دیگر زیر فشار فروش سنگین عقب نشست، تردیدها نسبت به آینده مذاکرات هسته‌ای و ابهام در سیاست‌های اقتصادی موجب چرخش فضای معاملاتی شد؛ به‌طوری‌که شاخص کل با سقوط ۲۶ هزار واحدی به محدوده ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار واحد بازگشت و تنها فرابورس توانست در میانه این ریزش، سبزپوش بماند.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار سرمایه در روز دوشنبه 29 اردیبهشت ماه 1404 با افت قابل توجهی همراه بود؛ به نحوی که شاخص کل بورس ریزش 26 هزار واحدی را تجربه کرد و شاخص هم وزن هم نزولی بود، اما شاخص های فرابورس سبزپوش ماندند.

در این بین؛ 34 درصد نمادهای بورسی مثبت معامله شدند و 66 درصد دیگر منفی بودند؛ همچنین نمادهای وبملت، خساپا و وپاسار بیشترین تاثیر منفی را بر روند شاخص بورس داشتند و در مقابل مبین، سخزر و پخش هم بیشترین تاثیر مثبت را دارا بودند.

در روزی که گذشت؛ ارزش معاملات کل و خرد به ترتیب با رشد 427 و 15 درصدی همراه بودند؛ همچنین ارزش صفوف خرید افت 40 درصدی را تجربه کردند، ولی ارزش صف های فروش 162 رشد داشتند.

در نهایت باید گفت؛ نقدینگی از تالار شیشه ای و صندوق بادرآمدثابت در حال خروج است، اما شاهد ورود پول حقیقی در صندوق کالایی هستیم.

photo_2025-05-19_13-37-17

فشار فروش در معاملات امروز

فرید شعبانی – کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: شاخص کل بورس پس از دستیابی به سطح ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار واحد، امروز با افزایش فشار فروش تا محدوده ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار واحد عقب‌نشینی کرد.

وی در ادامه افزود: معاملات آغازین با روندی مثبت همراه بود، اما رفته‌رفته عرضه‌ها افزایش یافت؛ با این حال، در برخی نمادها به‌ویژه در گروه‌های بنیادی، تقاضا تا پایان بازار پابرجا ماند.

علل نوسانات بازارسرمایه

این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: علت اصلی این نوسانات را می‌توان در اخبار ضد و نقیض پیرامون مذاکرات هسته‌ای جست‌وجو کرد. اظهارات مذاکره‌کننده ارشد آمریکا مبنی بر عدم پذیرش غنی‌سازی در خاک ایران و تأکید مقامات ایرانی بر تداوم آن، بخشی از خوش‌بینی‌ها نسبت به توافق را کمرنگ کرد؛ همین موضوع منجر به افزایش عرضه در نمادهای خودرویی و بانکی شد که بیشترین حساسیت را نسبت به مذاکرات دارند.

به گفته شعبانی؛ در گروه پالایشی نیز با فروکش کردن واکنش‌ها به بخشنامه جدید قیمت‌گذاری گازوئیل، تقاضای روزهای گذشته کاهش یافت. همچنین تحلیلگران به این نتیجه رسیده‌اند که این بخشنامه تأثیر مستقیمی بر سودآوری شرکت‌های پالایشی نخواهد داشت؛ از سوی دیگر، کاهش نرخ دلار و رشد شاخص کل باعث شد تا ارزش دلاری بازار سرمایه به حدود ۱۴۰ میلیارد دلار برسد که بخشی از عقب‌ماندگی تاریخی آن را جبران می‌کند.

انتظار بازاری نوسانی تا پایان مذاکرات

وی اظهار داشت: بازده دلاری بورس از ابتدای سال تاکنون به حدود ۴۱ درصد رسیده است.

این تحلیلگر بازارسرمایه در پایان عنوان کرد: در حال حاضر، نسبت قیمت به سود گذشته‌نگر بازار به ۸.۲ واحد رسیده که در محدوده میانی کانال چهار سال اخیر قرار دارد. همچنین با نزدیک شدن به فصل مجامع و انتشار گزارش‌های ۱۲ ماهه، احتمال کاهش این نسبت وجود دارد. در مجموع، تا روشن شدن نتیجه مذاکرات، بازار با معاملاتی متعادل و نوسانی ادامه مسیر خواهد داد.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.