به گزارش ایسنا، مهدی سنایی امروز - دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه - با حضور در مجمع گفتوگوی تهران، اظهار کرد: از دعوتی که به عمل آوردید ممنون هستم؛ خوشحال هستیم این مجمع دایر است و مقامات و اندیشمندان از کشورهای مختلف برای گفت وگو گرد هم آمده اند. ایران علاوه بر روابط دوجانبه ای که با کشورها دارد و علاوه بر حضوری که در مجامع بین الملل دارد، یک مشخصه بارز در کنشگری ایران در عرصه سیاست خارجی وجود دارد که آن هم قدرت منطقهای بودن و فعالیتهای منطقهای ایران است.
وی اظهار کرد: منطقه همانطور که به شکلی اشاره کردید به دلیل عوامل مختلفی در یک تب و تاب و التهاب قرار دارد و به نوعی در دوره تحول است. بخشی از آن ناشی از همین دوره گذار و عدم ثبات در عرصه جهانی است. به نظر می رسد این دوره تداوم دارد. گمان زده می شد که دوره گذار یک دهه زمان ببرد، اما این دوره تداوم پیدا کرده است و حداقل به اعتقاد بنده در آینده قابل پیشبینی نیز نظم جدیدی برای نظام جهانی نمیتوان پیشبینی کرد.
معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور، تصریح کرد: آنچه که ما شاهد هستیم تداوم دوره گذار است. مشخصه این مقداری سیال بودن شرایط است، در حوزه خاورمیانه و پیرامون ما نیز خود را نشان می دهد. علاوه بر این منطقه از مداخلات قدرت های خارجی به ویژه آمریکا در طول دو دهه گذشته رنج می برد و آثار و عواقب آن در کشورهای مختلف پیرامون ما قابل مشاهده است. عبور از این شرایط کار سادهای نیست، البته نکته ای که در سیاست عمومی دولت اعم از سیاست داخلی و سیاست خارجی بوده و دکتر پزشکیان نیز مکرر به آن اشاره می کنند این بوده که عدم وفاق و وحدت مسلمانان در تشدید این شرایط تاثیرگذار است.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر مکانیزم های درون منطقه ای و ساز وکارهای درون منطقه ای گسترش پیدا کند، حتما نسبت به حل و فصل مسائل کمک می کند؛ بنابراین ما یک منطقه ملتهب داریم و وظایفی که بر عهده جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کنشگر فعال منطقه ای و بین المللی است؛ آنچه که قطعی است این بوده که نقش جمهوری اسلامی ایران در نظم منطقه ای و در تحولات منطقه غیرقابل انکار است.