اظهارات اخیر جمیله علم الهدی ، همسر شهید رئیسی ، در همایش بین المللی دیپلماسی مقاومت و گرامیداشت شهدای خدمت با واکنشهای بسیاری مواجه شده است.
عصر ایران در این زمینه نوشت: با این که عکس یا تیتر جلد روزنامههای چاپ تهران در روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ به همایش دیپلماسی مقاومت ومجمع گفتوگوی تهران اختصاص دارد اما هیچیک با گرایشهای مختلف اصلاحطلب، اصولگرا چه از نوع میانه و چه رادیکال/پایداری یا اعتدالی یا مستقل به سخنان جمیله علمالهدی همسر مرحوم رییسی در صفحه اول اعتنا نکردهاند که در حضور میهمانان خارجی و بیهیچ ربطی به موضوع همایش از گسترش فحشا در ایران ابراز نگرانی کرد.
بیآن که بگوید از این واژه چه مرادی دارد و ادبیاتی به کار برد که برخی اهانت به زنان و دخترانی با پوشش و سبک زندگی متفاوت تعبیر کردند. دوگانه مقاومت-فحشا به جای مقاومت- تسلیم هم سابقه ندارد.
او گفت: «فحشا کشور ما را با مشکلات جدی روبهرو کرده و لابیستهای نفوذی که به مقاومت به عنوان یک سد بزرگ نگاه میکنند و جایگاه کشور ما را در رهبری مقاومت نمیتوانند تحمل کنند، دست به کاهش استقامت مردم از طریق گسترش فحشا زدهاند.»
شاید اول بار باشد که کسی از مقاومت و فحشا به عنوان دوگانه نقیض هم در یک جمع رسمی سخن میگوید. پیش از این از دوگانه «مقاومت و تسلیم» یا «مقاومت و سازش» گفته میشد و «مقاومت و فحشا» دوگانه تازهای است برساختۀ خانم علم الهدی. ضمن این که «فحشا» تعریف خاص خود را دارد.
او البته منظور خود را از واژۀ «فحشا» را مشخص نکرده اما توجه نکردن روزنامهها فارغ از آن که چه گرایشی دارند جدای آن که ربطی میان آنچه او ادعا کرده با روحیات و ادبیات آقای رییسی نیافتهاند احتمالا به خاطر بار توهینآمیز آن بوده است.
چرا که اگر منظور او از فحشا گسترش بیبند وباری جنسی و تنفروشی باشد اعلام و در واقع ادعای آن در حضور میهمانان متنوع خارجی اعم از رییس اقلیم کردستان عراق تا وزیر خارجه طالبان وجهی ندارد و اگر منظور او تغییر پوشش دختران و زنان ایرانی و کنار گذاشتن یونیفورم رسمی چند دهه باشد مصداق اهانت به میلیونها دختر و زن ایرانی است.
سایت تابناک نیز با اشاره به سخنان جمیله علم الهدی نوشته: ادامه این رویه و تأکید دوقطبی ساز و خشونت آفرین بر مسائل فرهنگی بهگونهای که بخشهایی از جامعه را با برچسبهایی مانند «فحشا» مورد خطاب قرار دهد، میتواند تبعات ناخواستهای داشته باشد.
چنین گفتمانی ممکن است به ایجاد شکافهای اجتماعی منجر شود و حتی زمینهساز اقدامات خودسرانه یا تنشهایی شبیه به ماجراهای تلخ گذشته گردد. این در حالی است که تجربه نشان داده است دوقطبیسازی و درگیریهای اجتماعی و طبقاتی دقیقاً همان چیزی است که دشمنان به دنبال آن هستند.
بزرگان کشور بارها تأکید کردهاند که اقتصاد، اولویت اصلی کشور است. مشکلات معیشتی، بیکاری و تورم، فشارهای سنگینی بر مردم وارد کرده و حل آنها نیازمند تمرکز، همکاری و ارائه راهکارهای عملی است. بهجای طرح گفتمانهایی که ممکن است به تفرقه یا اقدامات نسنجیده منجر شود، بهتر است همراهان دولت شهید رئیسی و همه دلسوزان نظام، انرژی خود را صرف ارائه ایدههای اقتصادی و گرهگشایی از مشکلات معیشتی مردم کنند.