به گزارش بهداشت نیوز مریم آزادی، معاون دفتر خدمات تخصصی و فوق تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران، همزمان با روز ملی جمعیت، به تشریح اقدامات این سازمان در راستای سیاستهای جوانی جمعیت پرداخت. وی با اشاره به اهمیت پوشش بیمهای درمان ناباروری، اعلام کرد که این خدمات پیش از سال ۱۴۰۰ جزو خدمات گرانقیمت و فاقد پوشش بیمهای محسوب میشد و زوجین نابارور برای درمان، هزینههای گزافی را متحمل میشدند.
این مقام مسئول افزود: "با تصویب قانون بودجه ۱۴۰۰، خدمات درمان ناباروری در تعهد سازمانهای بیمهگر پایه قرار گرفت و سازمان بیمه سلامت مکلف به پرداخت هزینههای درمان زوجین نابارور شد." این اقدام، بار مالی قابل توجهی را از دوش خانوادههای نیازمند برداشته و امید به فرزندآوری را افزایش داده است.
آزادی در خصوص میزان پوشش خدمات درمان ناباروری تصریح کرد: "میزان پوشش در مراکز دولتی ۹۰% تعرفه دولتی، در مراکز عمومی غیر دولتی ۹۰% تعرفه مالکیت و در بخشهای خصوصی ۷۰% تعرفه مالکیت است." همچنین، هزینه ۶۶ قلم داروی مرتبط با ناباروری نیز به میزان ۹۰% تحت پوشش بیمهای قرار دارد که دسترسی به داروهای تخصصی را تسهیل میکند.
معاون دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ادامه داد: "پرداخت هزینههای پاراکلینیک شامل ۵۶ آزمایش بالینی، ۱۶ آزمایش ژنتیک و ۷ خدمت تصویربرداری مرتبط با درمان ناباروری، خدمات فوق تخصصی (ART) نظیر IVF، میکرواینجکشن، انتقال جنین و IUI، پرداخت هزینههای ۲۸ قلم تجهیزات مرتبط با خدمات ناباروری و ۴۵ کد خدمت جهت آمادهسازی زوجین نابارور نیز تحت پوشش بیمه است."
وی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد افراد بهرهمند از این خدمات گفت: "بر اساس گزارشات استخراج شده از سامانههای الکترونیک، تاکنون ۱۱۸,۰۰۰ نفر برای دریافت خدمات درمان ناباروری نشاندار شدهاند. این افراد میتوانند با مراجعه به ۱۳۹ مرکز ارائهدهنده خدمت طرف قرارداد در سراسر کشور از تعهدات بیمهای بهرهمند شوند."
آزادی در پایان تاکید کرد: "در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، خدمات زایمان (طبیعی و سزارین) و همچنین کلیه خدمات درمانی کودکان زیر ۷ سال در تمامی مراکز دولتی دانشگاهی به صورت رایگان ارائه میشود." این اقدامات، مجموعه کاملی از حمایتهای سازمان بیمه سلامت برای تقویت بنیان خانواده و افزایش نرخ باروری در کشور است.
منبع: مهر