به گزارش خبرآنلاین؛ بازار سرمایه در معاملات امروز دوشنبه با عقبنشینی جدی نماگرها همراه شد؛ شاخص کل بورس تهران با افت ۲۶ هزار و ۶۳۴ واحدی، به عدد ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار رسید. شاخص هموزن نیز با کاهش ۲ هزار و ۱۵۹ واحدی، تا ارتفاع ۹۷۵ هزار و ۳۰۶ واحد پایین آمد.
ارزش معاملات بازارهای بورس و فرابورس به حدود ۷۲ هزار میلیارد تومان رسید که از این میان، حدود ۱۲.۲ هزار میلیارد تومان سهم معاملات خرد بود.
سرمایهگذاران حقیقی امروز بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان از بازار خارج کردند؛ همچنین صندوقهای سهامی و درآمد ثابت به ترتیب با خروج ۵۰۲ و ۴۲۷ میلیارد تومان مواجه شدند.
نمادهای بزرگی چون فارس، فولاد، نوری، فملی و وبملت با فشار عرضه سنگین، بیشترین نقش را در افت شاخص ایفا کردند.
گروه خودرویی و بانکی نیز روز سختی را پشت سر گذاشتند و اغلب سهمهای آنها بین ۲.۵ تا ۳ درصد افت قیمت را ثبت کردند.
با وجود افت سنگین در بورس، شاخص کل فرابورس برخلاف جریان عمومی بازار، رشد ۹۶ واحدی داشت و به سطح ۲۸ هزار و ۲۲۹ واحد رسید.
نمادهایی مانند نیشکر، کگهر و ومپنا محرکهای اصلی رشد امروز فرابورس بودند، اگرچه ارزش کل بازار فرابورس همچنان در محدوده ۱.۹ هزار همت باقی ماند.
در همین رابطه، هومن عمیدی در گفتوگو با خبرآنلاین درباره وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد:«در هفتههای اخیر بازار سهام بهطور مداوم تحت تأثیر اخبار مثبت و منفی مربوط به مذاکرات هستهای نوسان داشته است. نکتهای که میتوان با اطمینان گفت، این است که روند مذاکرات رو به جلو است. اگر قرار بود توافقی وجود نداشته باشد، اساساً مذاکرهای هم شکل نمیگرفت؛ بنابراین وجود برخی رایزنیها، قهر و آشتیها طبیعی است و بازار سرمایه نیز مانند بازار ارز، طلا و سکه نسبت به این اخبار واکنش نشان میدهد.»
او در ادامه افزود: «یکی دیگر از مسائل مهم، ناترازیهای ساختاری بهویژه در حوزه انرژی است. این ناترازیها باعث شده تولید صنایع انرژیبر مانند فولادیها و سیمانیها با چالش جدی مواجه شود. این موضوع از یکسو آمار تولید را کاهش میدهد و از سوی دیگر بهدلیل کمبود عرضه، تقاضا برای محصولات آنها افزایش مییابد؛ در نتیجه قیمت فولاد و سیمان ممکن است در زمان قطعی برق و افت تولید رشد کند، که این مسئله در رفتار سرمایهگذاران تاثیرگذار است.»
وی همچنین گفت: «در آستانه انتشار گزارشهای ۱۲ماهه و برگزاری مجامع سالانه شرکتها هستیم. شرکتهایی که عملکرد خوبی داشتهاند، میتوانند مورد توجه فعالان بازار قرار بگیرند.»
عمیدی در جمعبندی صحبتهای خود خاطرنشان کرد: «با وجود فضای نوسانی و گاهی متلاطم بازار، چشمانداز کلی مثبت ارزیابی میشود و به نظر من، کفه تأثیر اخبار مثبت مذاکرات نسبت به اخبار منفی سنگینتر است.»
۲۲۳۲۲۴