توافق ایران و ترکمنستان برای افزایش تبادل برق

الف سه شنبه 30 اردیبهشت 1404 - 11:40
در جریان دیدار وزیر نیروی ایران با وزیر امور خارجه ترکمنستان، دو طرف بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد-ماری به عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های همکاری انرژی میان دو کشور که با هدف تقویت زیرساخت‌های تبادل برق، افزایش ظرفیت صادرات و واردات انرژی و توسعه اتصال شبکه‌های برق منطقه‌ای در حال پیگیری است، تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، عباس علی‌آبادی، وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران در دیداری با رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان، بر ضرورت گسترش همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های آب، انرژی و انتقال دانش فنی تأکید کرد.

این نشست با هدف توسعه روابط ایران و ترکمنستان در حوزه‌های آب و برق برگزار شد و طی آن، طرفین ضمن مرور سوابق روابط دوجانبه، نقشه راه توسعه مناسبات را بررسی کردند.

در حوزه انرژی نیز وزیر نیرو از ظرفیت‌های گسترده ایران در تولید برق خبر داد و اظهار داشت: ایران با برخورداری از بیش از ۹۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب‌شده، آماده تبادل و همچنین ترانزیت برق این کشور به دیگر نقاط منطقه است.

در جریان سفر هیئت عالی‌رتبه ترکمنستان به ایران، مسئولان دو کشور از پیشرفت قابل‌توجه پروژه خط سوم انتقال برق مشهد–ماری خبر دادند. این پروژه با هدف تقویت تبادل انرژی و ارتقای پایداری شبکه برق در حال اجراست و تاکنون بخش عمده‌ای از عملیات اجرایی آن به پایان رسیده است.

بنابر اعلام مسئولان دو کشور، با بهره‌برداری از این خط انتقال، ظرفیت صادرات و واردات برق میان ایران و ترکمنستان به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. همچنین این پروژه نقش مهمی در توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و تقویت موقعیت ایران در بازار انرژی آسیای مرکزی ایفا می‌کند.

طبق اعلام وزارت نیرو،‌ علی‌آبادی در ادامه از صاپارف، وزیر انرژی ترکمنستان خواست پیگری خط ۳ انتقال مشهد-ماری را به منظور تکمیل هر چه سریعتر آن در دستور کار قرار دهد.

همچنین پیشنهاد شد قرارداد صادرات برق میان دو کشور پیش از پایان دوره فعلی تمدید شود و تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه خطوط انتقال و همکاری‌های فنی در همین سفر امضا شود.

علی‌آبادی در این نشست بر اتصال سامانه‌های بانکی دو کشور تأکید کرد تا گردشگران و بازرگانان بتوانند با سهولت بیشتر در تبادلات مالی شرکت کنند.

در پایان این نشست، دو طرف ضمن قدردانی از روابط دوستانه میان دو کشور، بر پیگیری توافقات حاصل‌شده، تقویت استفاده مشترک از منابع آبی و توسعه زیرساخت‌های انرژی تأکید کردند و ادامه این رایزنی‌ها را گامی مهم برای ثبات و توسعه منطقه‌ای دانستند.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.