صفری: «باج نیوزها» رسانه ها را بدنام می‌کنند/ معاونت مطبوعاتی باید جدی تر ورود کند/باج خواهی رسانه ای در گذشته به شدت امروز نبود

الف سه شنبه 30 اردیبهشت 1404 - 14:20
سردبیر روزنامه سیاست روز وجود «باج نیوزها» را باعث تخریب فضای رسانه ای و بدنامی رسانه هایی می داند که با شرافت مشعول کار هستند و معتقد است: معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و قوه قضائیه باید در این زمینه یک ورود قوی داشته باشند.

محمد صفری به الف می وید:  پدیده به اصطلاح «باج نیوز» پدیده تازه ای نیست و شاید به نام های دیگری قبلا وجود داشته. زمانی که رسانه ها بیشتر مکتوب (کاغذی) بودند و به شکل فعلی وجود نداشتند نیز در همه دنیا از این ابزار برای رسیدن به اهدافی که باج نیوزها در پی آن بودند استفاده می کردند. رفته رفته که فضای رسانه ای تغییر کرد و از حالت مکتوب به شبکه های اینترنتی و فضای مجازی کشیده شد از این ابزار برای کسب درآمد سرشار استفاده شد. یعنی در واقع یکی از اهداف اصلی باج نیوزها کسب درآمد است.  در پی این هدف، گاهی اهداف سیاسی هم  پیگری می شود. باج نیوزها از مجموعه ای از اطلاعات و اخبار دروغ یا راست استفاده می کنند تا طرف مقابلشان را تحت فشار قرار بدهند و با این کار از او باج بگیرند یا باعث برگناری و استعفای او بشوند.


به گفته سردبیر سیاست روز ما متاسفانه قوانین متنقنی نداریم که بخواهیم با این پدیده ناپسند برخورد کنیم. معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و قوه قضائیه باید در این زمینه یک ورود قوی داشته باشند و با همکاری همدیگر قوانینی را تدوین کنند که بشود مقابل این باج نیوزها را گرفت.

وی تاکید می کند: در واقع وجود این باج نیوزها باعث تخریب فضای رسانه ای می شود. رسانه هایی که با شرافت مشغول کار هستند هم در پی این رفتارهای ناپسند نیستند بدنام  می شوند. 

صفری یادآور شد: پیش از اینکه رسانه ها به این شکل دربیایند و  درفضای سایبر حضور پیدا بکنند در رسانه های مکتوب هم به نوعی باج خواهی بر می خوردیم اما شدت این سال ها را نداشت. در حد این بود که مثلا بخواهند چشم پوشی بکنند از یک گزارشی که واقعیت داشت. البته گاهی هم پیش می آید که طرف مقابل رسانه ها می داند که تخلفی در مجموعه اش وجود دارد و باج را ابتدا به ساکن پیشنهاد می کند!

او می گوید: افرادی که تحت حمله این باج نیوزها قرار می گیرند معمولا وا می دهند و فکر می کنند برای ساکت کردن این ها باید باج را بدهند در حالی که اگر تخلف و اشتباهی هم مرتکب شده اند نباید آن باج را بدهند. 


سردبیر سیاست روز تاکید می کند:  آزادی رسانه ای به این معنا نیست که هر کس هر کاری که می خواهد بکند. نمونه اش «تیک تاک»است که در آمریکا خیلی گسترش پیدا کرده بود و آن را دادگاهی کردند . حتی در کنگره این موضوع مطرح و مسئولش را بازخواست کردند.



گفت وگوی کامل را اینجا بخوانید.

نبوی: کسانی که حسابشان پاک است چرا باید به رسانه ها باج بدهند؟!/ در ملاحظات و رودربایستی ها گیر کرده ایم/ تشکل های روزنامه نگاری فقط کار سیاسی کرده اند

رحمتی: رفاقت ها و ترس از رسانه در «باج دهی» رسانه ای نقش دارد/ نظام تامین سرمایه رسانه ای در کشور سازوکار شفاف می‌خواهد/ قوانین حوزه رسانه باید به سرعت بروز شوند

انبارلویی: بعضی روابط عمومی‌ها خود پرداز «باج نیوزها» هستند!/ در کشوری که پول ملی اش ظرف ۶ ماه نصف می شود فساد ایجاد می شود / خرج اصلی فشنگ «باج نیوزها» شخم زدن احوالات شخصی افراد است

منتجبی: نظارت موثری بر چندین هزار مجوز نشریه صادره شده وجود ندارد!/ رسانه های اجاره ای زمینه فعالیت باج نیوزی هستند/ صنف روزنامه نگاری شیر بی یال و کوپال است!

معزی: چرا فقط درباره باج گیری رسانه ای حرف می زنیم؟! باج دهنده ها مهم ترند!

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.