خبرگزاری مهر، گروه استانها: در فضای معنوی و آرام بهار، جایی که نسیم اردیبهشت با عطر گلهای امید و خدمت آمیخته است، یاد و نام شهید والامقام آیتالله ابراهیم رئیسی و همراهان عزیزش که در راه اعتلای عدالت و خدمت به مردم جان خود را فدا کردند، در قلب تاریخ و وجدان ملت ایران جاودانه میدرخشد.
به همت شهید آیت الله رئیسی، دولتی برخاست که با عهدی ناگسستنی نسبت به ارزشهای انقلاب، مسیر پر پیچ و خم خدمت بیوقفه و تحول را آغاز کرد؛ مسیری که با روحیهای خستگیناپذیر، شبانهروزی و با توکل بر خداوند متعال، جلوهای از تعهد و ایثار در عرصههای مختلف کشور بود.
امروز در سالروز شهادت این شهیدان عزیز، نه تنها فرصتی برای بزرگداشت یاد و خاطره آنان فراهم آمده، بلکه لحظهای است برای تأمل عمیق در معنای خدمت خالصانه و مسیر پرنور عدالت که در قلب این دولت متجلی شده است.
دولتی که در دوران پر تلاطم و چالشهای متعدد، با دستاوردهایی چون احیای واحدهای تولیدی، تسریع در پروژههای نیمهتمام، کاهش نرخ بیکاری، و تقویت سرمایه اجتماعی، امید به آیندهای بهتر را در دل مردم زنده نگه داشت.
محفل شعر «پرواز اردیبهشت» در این بستر معنوی و تاریخی، همچون پرندهای سبکبال، عشق و ارادت به شهیدان را به زبان شعر و هنر میسراید؛ یادبودی است از فداکاریهای آنان و پیوندی است میان هنرمندان و مردم در گرامیداشت این مسیر مقدس و این محفل، نه تنها جلوهای از ادب و هنر ملی، بلکه نمادی از استمرار حرکت به سوی تعالی و پیشرفت است؛ حرکتی که از بذر ایثار و از جانفشانی این شهیدان شکوفا شده و همچنان در پرواز اردیبهشت ایران اسلامی به سوی آیندهای روشن جاری است.
کارنامه درخشان دولت شهید در سرزمین آفتاب
نماینده بنیاد بینالمللی شهید رئیسی و استاندار سابق مرکزی در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با تشکیل ستاد مردمی بزرگداشت شهدای خدمت در کشور و استان مرکزی، برنامهریزیها در جهت گرامیداشت شهید رئیسی و همراهان ایشان انجام شد.
وی ادامه داد: در طول هفته جاری، بیش از ۶۰ برنامه فاخر، به جز برنامههای عمومی در مساجد، با محوریت یاد و خاطره شهدای خدمت در استان مرکزی در حال اجرا است که از جمله این برنامههای ویژه، میتوان به محفل «پرواز اردیبهشت» با حضور شاعران توانمند اشاره کرد.
وی افزود: امام راحل و مقام معظم رهبری هیچگاه اهل مبالغه نبودهاند و این ویژگی در بیانات و سخنرانیهای عمومی ایشان بهخوبی مشهود است که با توجه به این موضوع، باید اذعان کرد که مقام معظم رهبری بیش از ۸۰ صفت را به شهید رئیسی و دولت ایشان نسبت دادهاند، صفاتی که تاکنون در تاریخ انقلاب برای هیچ شخصیتی بهکار نرفته است.
مخلصالائمه ادامه داد: به گفته مقام معظم رهبری، شهید رئیسی یکی از بهترین عناصر انقلاب و رئیسجمهوری جامعالاطراف بود که همواره با توسل و توکل به خداوند، در مسیر خدمت به مردم تلاش میکرد.
استاندار سابق مرکزی افزود: مقام معظم رهبری در نخستین دیدار با دولتها تأکید کردهاند که در طول چهار سال نیز میتوان اقدامات مؤثر انجام داد و از امیرکبیر و اقدامات سه ساله او به عنوان الگو نام بردهاند.
نماینده بنیاد بینالمللی شهید رئیسی گفت: امیرکبیر نیز در زمان خود مورد تمسخر قرار میگرفت، چرا که پدرش آشپز بود و حتی هنگام شهادتش کسی اعتراضی نکرد، اما امروز از او به نیکی یاد میشود، این شباهت تا حدی در مورد دوره ریاست جمهوری شهید آیت الله رئیسی نیز صدق میکند.
وی افزود: مقام معظم رهبری در همان دیدار نخست با دولت شهید رئیسی، بر جلب اعتماد و امید مردمی بهعنوان بزرگترین سرمایه دولت تأکید داشتند که چهار ماه بعد، ایشان از ترمیم امید و اعتماد مردم بهعنوان بزرگترین پروژه دولت سیزدهم یاد کردند؛ پروژهای که شهید آیت الله رئیسی جان خود را در این مسیر فدا کرد.
مخلصالائمه با اشاره به اقدامات شهید جمهور گفت: از اقدامات مؤثر دولت شهید رئیسی، میتوان به نهضت احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل، جهاد آبرسانی به ۲۰ هزار روستا، و نهضت اتمام پروژههای نیمهتمام اشاره کرد.
وی افزود: در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بودجه عمرانی استان مرکزی بیش از ۱۰ برابر شد که این افزایش موجب تسریع در اجرای پروژهها و رضایت عمومی شد همچنین در حوزه اشتغالزایی، مرکزی یکی از موفقترین استانها بود و در تابستان ۱۴۰۳ با نرخ بیکاری ۴.۳ درصد، کمترین نرخ بیکاری تاریخ ایران را ثبت کرد و این استان همچنین رتبه نخست پایش محیط کسبوکار را کسب کرد.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم پروژههای مسکن در شهرهای استان مرکزی نیز، به نسبت کل کشور، پیشرفت مناسبی داشت، افزود: در حوزه فرهنگ، کشور از رکود فرهنگی خارج شد و با وجود فشارها. فتنههای مختلف در سال ۱۴۰۱، در بسیاری از بخشها پیشرفت حاصل شد؛ بهگونهای که این پیشرفتها در تیتر روزنامههای وقت منعکس شده است و احداث مرکز فرهنگی ماهور و چند سینما در استان مرکزی از جمله اقدامات مهم فرهنگی این دوره است.
مخلصالائمه اضافه کرد: به مدیران جدید استان و عملکرد سازنده ایشان نیز امیدواریم و از خداوند، موفقیت دولتمردان در پیشرفت امور استان و کشور را مسئلت داریم.
وی با اشاره به نهضت احیای سرمایه اجتماعی، گفت: از مهمترین دستاوردهای دولت شهید رئیسی، بازسازی اعتماد مردم به نظام بود که در این راستا، بیش از ۸ هزار واحد تولیدی که به دلیل غفلت، خیانت و فساد در ادوار گذشته تعطیل شده بودند و با لطف و عنایت خداوند و هدایت شهید آیت الله رئیسی احیا شدند که بیش از هزار واحد از این مجموعهها از جمله شرکتهای آذرآب و هپکو در استان مرکزی قرار دارند.
وی همچنین به ادامه و تکمیل پروژههای نیمهتمام و راکد در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: برخی از این پروژهها مانند پل شهدای سنجان، به دلیل وقفههای طولانیمدت به «آثار باستانی» تشبیه شده بودند که در دولت سیزدهم، این پروژهها در اولویت قرار گرفتند و پروژه پل شهدای سنجان که تا قبل از دولت سیزدهم و مدت ده سال تنها ۳۰ درصد پیشرفت داشت، در عرض یک سال و به صورت شبانه روزی ۷۰ درصد باقیماندهاش به انجام رسید و به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: پروژه بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) و انتقال آب تفرش، که یکی از پیچیدهترین پروژههای آبی کشور محسوب میشد، نیز در این دوره پیگیری شد و این پروژه با برقرسانی در مسیر ۶۰ کیلومتری کوهستانی و صعبالعبور اجرا شد.
مخلصالائمه در پایان خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در دیدار با دولت جدید نیز از نامهای امیرکبیر و شهید رئیسی یاد کردند که نشان از جایگاه والای شهید رئیسی دارد و از ویژگیهای بارز شهید رئیسی، خستگیناپذیری و سفرهای متعدد کاری بود به طوری که ایشان بیش از ۶۰ سفر استانی، از جمله ۸ سفر به خوزستان و مناطق محروم داشتند.
مخلصالائمه افزود: مرکز اصحاب رسانه و هنر ماهور از مراکز مؤثر و فعال استان مرکزی است که در برگزاری این محافل، عملکرد درخشانی دارد و امیدواریم بتوانیم بخش کوچکی از دین خود به شهدا و خانوادههای آنان را ادا کنیم.
مردمی بودن، ولایتپذیری و الگوگیری از مقام معظم رهبری شاخصههای شهید رئیسی
معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: دولت سیزدهم، به استناد بیانات مقام معظم رهبری به دولت امیرکبیر تشبیه شده است که میتوان نتیجه گرفت که در این دوره، اقدامات بسیار مناسبی در جهت رضایت مقام معظم رهبری و مردم صورت گرفته است.
بهنام نظری افزود: دولت سیزدهم در استان مرکزی، برخی جلسات تا دیرهنگام ادامه داشت و گاهی به نماز صبح ختم میشد و همچنین سفر به شهرها و مناطق مختلف استان همواره در دستور کار قرار داشت که این رویکرد در ادامه خطمشی شهید آیتالله رئیسی بود.
معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی ادامه داد: شهید رئیسی همواره تأکید داشتند که در پیشبرد امور، باید با مردم به صورت مستقیم روبهرو باشیم و همواره در جهت خدمت به مردم تلاش کنیم و از دیگر ویژگیهای بارز شهید آیتالله رئیسی، ولایتپذیری و الگوگیری ایشان از مقام معظم رهبری بود.
وی ادامه داد: در دولت شهید آیتالله رئیسی، نگاه و توجه به امور داخلی همواره در اولویت بود و با وجود تلاشهای آمریکا و استکبار جهانی برای تعطیلی نیروگاهها و تضعیف قدرت ایران، روند خودکفایی و پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ادامه پیدا کرد و به موفقیتهایی شگرفی دست یافتیم.
نظری افزود: با شناختی که شهید آیتالله رئیسی وجود دارد، میتوان اطمینان داشت که توصیه ایشان به ما کمک به دولت چهاردهم است، چرا که طبق توصیهها و منویات مقام معظم رهبری موفقیت آن به منزله موفقیت نظام است.
وی ادامه داد: ما کارگزاران دولت سیزدهم به این افتخار میکنیم که در دوره کار و کرامت خدمت کرده و اکنون همواره خود را مکلف و موظف در جهت کمک به دولت چهاردهم و پیشبرد اهداف نظام دانستیم و منویات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خود قرار دادیم.
زنده نگه داشتین نام و یاد شهدای خدمت بهویژه شهید آیتالله رئیسی
مدیر کانون بسیج هنرمندان اراک در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستاوردهای دولت شهید آیتالله رئیسی اظهار کرد: دولت سیزدهم بهعنوان دولت «کار، کرامت و خدمت» شناخته میشد و عملکرد این دولت و رئیسجمهور مردمی آن، شهید آیتالله رئیسی، همواره در راستای خدمت به مردم بود و ایشان نیز در مسیر همین خدمت به فیض شهادت نائل آمدند.
سینا دلشادی تصریح کرد: عملکرد دولت شهید آیتالله رئیسی در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بارها مورد بررسی قرار گرفته و بیان شده است که یکی از مهمترین این دستاوردها، احیای واحدهای تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل در کشور بود.
دبیر محفل ملی شعر «پرواز اردیبهشت» افزود: در استان مرکزی نیز با راهاندازی مجدد کارخانههایی نظیر هپکو، زمینه اشتغال و امید به زندگی در میان چندین خانواده احیا شد و گام مهمی در جهت رونق تولید برداشته شد.
دلشادی با اشاره به توجه ویژه دولت شهید آیتالله رئیسی به حوزه فرهنگ و هنر افزود: یکی از مهمترین اقدامات این دولت، کادرسازی میان نسل جوان و جذب هنرمندان متعهدی بود که دل در گرو ارزشهای انقلاب اسلامی داشتند که این رویکرد موجب ایجاد جهشی بزرگ در میان فعالان فرهنگی، هنری و رسانهای شد و از دیگر اقدامات این دولت مردمی در حوزه رسانه میتوان به راهاندازی مرکز رسانهای «ماهور» در استان مرکزی اشاره کرد که بستری نو برای فعالیت جوانان در زمینههای فرهنگی و رسانهای فراهم آورد.
وی افزود: محفل ملی شعر «پرواز اردیبهشت» نیز با لطف الهی و عنایت شهدا، با حضور چهارده شاعر برجسته از استان مرکزی، دیگر استانها و کشور پاکستان، بهشکلی پربار و تأثیرگذار برگزار شد که هدف از برگزاری این محفل، زنده نگه داشتن نام و یاد شهدای خدمت، بهویژه شهید آیتالله رئیسی، و نهادینهسازی راه و روش این شهید بزرگوار از طریق زبان هنر و رسانه در جامعه، بهویژه در میان نسل جوان بود.
دلشادی تاکید کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، هیچ اندیشهای در تاریخ ماندگار نخواهد شد مگر آنکه با هنر آمیخته باشد و بنابراین باید مفاهیم بلند انقلاب اسلامی و اندیشههای شهدای خدمت را با استفاده از زبان جهانی و تأثیرگذار هنر برای نسل امروز تبیین کرد تا این مسیر تداوم یابد.