سرویس جهان مشرق - در ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد که در حملات ۲۴ ساعت گذشته ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی به این باریکه ۱۲۵ فلسطینی به شهادت رسیده و ۳۶۴ نفر نیز زخمی شدند.
شمار شهدای جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۵۳۴۸۶ نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۵۱۳۹۸ نفر افزایش یافته است.
مدیر بیمارستانهای نوار غزه از تشدید حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف شهر خانیونس و وضعیت بحرانی در بیمارستانها خبر داد.
وی اعلام کرد که حملات هوایی سنگین اطراف مجتمع پزشکی ناصر را هدف قرار داده و موجب ایجاد وحشت و اضطراب شدید در میان بیماران و کادر درمانی این بیمارستان شده است.
به گفته او، تاکنون ۶ شهید و شماری از زخمیها به این بیمارستان منتقل شدهاند و بیم آن میرود که نیروهای اشغالگر اسرائیلی اقدام به یورش مستقیم به بیمارستان کنند؛ موضوعی که جان صدها بیمار، مجروح و پرسنل را در معرض خطر جدی قرار میدهد.
از سوی دیگر، در پی حملات صهیونیستها به بیمارستان ناصر، وزارت بهداشت غزه تصاویری را منتشر کرد که آثار حمله ارتش رژیم صهیونیستی به انبار محلولها و تجهیزات پزشکی در داخل مجتمع پزشکی ناصر واقع در شهر خان یونس را نشان میدهد.
این حمله جنایتکارانه در ادامه حملات دشمن صهیونیستی به زیرساختهای درمانی و تلاش برای فروپاشی کامل نظام درمان و سلامت غزه صورت گرفته است.
سازمان بهداشت جهانی در این رابطه اعلام کرد: حمله صبح امروز به بیمارستان ناصر منجر به وارد آمدن خسارتهای زیادی به انبارهای ما در این منطقه شده است. حمله به بیمارستان ناصر حدود ۳۰ درصد از ذخایر ما را نابود کرد که در میان آنها محلولهای مورد نیاز برای دیالیز بوده است.
همچنین دکتر محمد ابوسلیمه رئیس بیمارستان الشفا نوار غزه اعلام کرد: اشغالگران از ابتدای جنگ بخش زیادی از بیمارستانهای نوار غزه را نابود کردند و اخیرا باقیمانده بیمارستانها که به مردم خدمت رسانی میکردند را از چرخه خدمت رسانی خارج کردند. بیمارستانهای شمال نوار غزه به طور کامل تعطیل شدهاند و دیگر قادر به ارائه خدمات پزشکی نیستند همچنان که دیگر بیمارستانی در غزه وجود ندارد که به صورت ۱۰۰ درصد قادر به خدمت رسانی باشد در نتیجه همزمان با افزایش تعداد بیماران و مجروحان که روزانه و بلکه لحظه به لحظه در حال افزایش است تنها خدمات بسیار جزئی ارائه مینمایند.
بیانیه شدید الحن سه کشور اروپایی علیه رژیم صهیونیستی
رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیران انگلیس و کانادا با صدور بیانیهای مشترک اعلام کردند: ما با توسعه شهرکها در کرانه باختری مخالفیم و اقداماتی که از جمله آنها تحریم است را در دستور کار قرار خواهیم داد. اگر حملات اسرائیل علیه نوار غزه متوقف نشده و محدودیتهای اعمال شده علیه کمکهای بشردوستانه رفع نگردد ما اقدامات جدیدی انجام خواهیم داد.
اعلام رسمی اسرائیل در خصوص ورود مقدار کمی غذا به نوار غزه به هیچ وجه کافی نیست. ما از اسرائیل میخواهیم عملیات نظامی در نوار غزه را متوقف کرده و اجازه دهد کمکهای بشردوستانه وارد این منطقه شود. مخالفت اسرائیل با ارائه کمکهای اساسی به غیرنظامیان در غزه غیر قابل قبول است.
تلاش رژیم صهیونیستی رای ورود قطره چکانی کمکهای بشر دوستانه به غزه/ نیاز به ورود روزانه ۶۰۰۰ کامیون حاوی کمکهای بشر دوستانه به نوار غزه
دفتر رسانهای دولت فلسطین در نوار غزه در رابطه با ورود میزان اندکی از کمکهای بشر دوستانه اعلام کرد: رژیم صهیونیستی سعی در واردات تنها ۹ کامیون حامل مکملهای غذایی برای کودکان از میان ۴۴۰۰۰ کامیون کمک های بشردوستانه دارد که قرار بود طی ۸۰ روز محاصره غزه وارد این منطقه شود.
در بحبوحه محاصره شدید و قحطی که بیش از ۸۰ روز است شدیدتر می شود، ما به صراحت تاکید میکنیم که هیچ کمک واقعی وارد نوار غزه نشده است. رژیم صهیونیستی در راستای سیاست تحمیل گرسنگی سازمان یافته که ۲.۴ میلیون نفر شهروند بیدفاع را هدف قرار داده است، تمام گذرگاهها را کاملاً بسته و از ورود حتی یک دانه گندم به مدت نزدیک به سه ماه جلوگیری کرده است.
رژیم صهیونیستی مدعی است که تنها به ۹ کامیون حامل مکملهای غذایی محدود برای کودکان اجازه ورود میدهد که تنها قطرهای از دریای نیازهای فوری است و حداقل نیازهای زندگی را برآورده نمیکند.
تام فلیچر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعلام کرد رژیم صهیونیستی تنها اجازه ورود ۹ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه را از طریق گذرگاه کرم ابو سالم به نوار غزه صادر کرده و این پس از ۱۱ هفته محاصره همه جانبه انجام شده است. وی افزود این تنها قطرهای از دریایی است که به آن نیاز فوری وجود دارد و باید مجوزهای لازم برای ورود کمکهای بشردوستانه بیشتر به نوار غزه از صبح فردا صادر شود.
همچنین آژانس آنروا با صدور بیانیهای نسبت به وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه هشدار داد و اعلام کرد که این منطقه برای پاسخگویی به نیازهای جمعیت محاصره شده، روزانه به دستکم ۶۰۰ کامیون کمکرسانی نیاز دارد.
برخلاف ادعای نتانیاهو، ورود کمکها به غزه ناشی از توافق آمریکا و حماس است
شبکه صهیونیستی کان اعلام کرد در هفته گذشته و همزمان با آزادی عیدان الکساندر نتانیاهو به استیو ویتکوف نماینده ترامپ تعهد داد با ورود فوری مجدد کمکهای بشردوستانه به نوار غزه موافقت کند. این مسئله به طور کامل از اسرائیلیها مخفی ماند بلکه فراتر از آن دفتر نخست وزیر اسرائیل اعلام کرد حماس در برابر آزادی الکساندر هیچ امتیازی دریافت نکرده است.
همچنین شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از برخی منابع اعلام کرد ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه هزینه آزادی عیدان الکساندر است که حماس به واشنگتن تحمیل کرده است.
رادیو ارتش صهیونیستی: عملیات خان یونس شکست خورد/ هلاکت یک نظامی صهیونیست توسط شلیک خودی
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که عملیات ویژه ارتش در شهر خان یونس که با هدف بازداشت یکی از فرماندهان مقاومت فلسطین صورت گرفت، با شکست مواجه شده و به اهداف اصلی خود نرسیده است. خبرنگار رادیو ارتش صهیونیستی تأکید کرد که اگر هدف عملیات، صرفاً ترور یک فرد بود، نیازی به بهخطر انداختن نیروهای ویژه نبود، چرا که چنین اقدامی میتوانست از طریق حمله هوایی انجام شود.
در همین حال، یوسی یهوشع خبرنگار صهیونیست اعلام کرد که هدف عملیات ویژه در خان یونس بازداشت "احمد سرحان" از رهبران مقاومت به منظور کسب اطلاعات از او در مورد اسرای اسرائیلی در غزه بوده اما او در این عملیات به شهادت رسیده است.
همزمان گردانهای شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس، از اجرای یک عملیات کمین ترکیبی موفق در منطقه "العطاطره" واقع در غرب بیتلاهیا در شمال نوار غزه خبر داد. به گفته مجاهدان قسام، این عملیات که روز جمعه، ۱۶ مه ۲۰۲۵ انجام شد، سه خودروی زرهی ارتش رژیم صهیونیستی با دو بمب انفجاری از نوع "شُواظ" و یک راکت ضدزره "تاندوم" هدف قرار گرفتند.
بر اساس بیانیه گردان های قسام، پس از انفجار، مجاهدان قسام با سلاحهای سبک و نارنجکهای دستی با یک گروه دیگر از نظامیان دشمن وارد درگیری مستقیم شدند که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از آنها شد. در ادامه، مجاهدان قسام شاهد فرود بالگردهای نظامی رژیم صهیونیستی برای تخلیه کشتهها و مجروحان بودند.
منابع عبری زبان از کشته شدن یک نظامی صهیونیست به ضرب گلوله همرزمانش پرده برداشت. رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که یوسف یهودا حیراک، نظامی ۲۲ ساله ارتش رژیم صهیونیستی و ساکن شهرک حرشه در منطقه بنیامین، به ضرب گلوله همرزمانش کشته شده است. همچنین یکی از نیروهای ویژه ارتش رژیم صهیونیستی در نبردهای نوار غزه به شدت مجروح شده و وضعیت این نظامی وخیم اعلام شده است.
ادامه انتقادات داخلی علیه دولت نتانیاهو/ لاپید: وقت آن است که دولت نتانیاهو کنارهگیری کند/ گالانت: تسلط حماس بر غزه پس ۵۹۱ روز، شکستی خفتبار برای اسرائیل است
فشار و انتقادات داخلی علیه دولت نتانیاهو و سیاستهای آن، خصوصا در رابطه با جنگ غزه همچنان ادامه دارد. در همین رابطه، یواو گالانت، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی، در اظهاراتی ادامه کنترل حماس بر نوار غزه پس از نزدیک به ۶۰۰ روز جنگ را نشانه شکست کامل سیاستهای نظامی دولت نتانیاهو دانست. به گفته وی، این واقعیت که حماس پس از ۵۹۱ روز جنگ همچنان بر غزه تسلط دارد، نشاندهنده شکستی خفتبار برای اسرائیل است.
همچنین یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در واکنشی تند به عملکرد دولت بنیامین نتانیاهو، خواستار کنارهگیری فوری او شد. او با انتقاد از سیاستهای جنگی کابینه نتانیاهو، افزود: «دولت نباید بیش از این در باتلاق غزه فرو برود. ارتش باید در مناطق مرزی باقی بماند و از کشاندن نیروها به درون غزه خودداری شود.»
یائیر گولان، رهبر حزب دموکراتهای رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم را به مانعتراشی در برابر هرگونه راهحل و توافق متهم کرد و گفت: «در حالی که منطقه به سمت پیشرفت و تحولات حرکت میکند، اسرائیل با سرسختی نتانیاهو، بهای سنگینی پرداخت میکند.»
گولان هشدار داد که رژیم صهیونیستی در مسیر انزوا، فروپاشی اقتصادی و اجتماعی قرار گرفته و دیگر قادر به تأمین امنیت برای شهروندان خود نیست. وی با انتقاد شدید از نحوه هزینهکرد بودجه رژیم صهیونیستی، افزود: «دولت نتانیاهو منابع مالی را صرف مشاغل دولتی، شهرکسازیها و جریانهای افراطی میکند؛ مسیری که ممکن است زندگی در "اسرائیل" را به تجربهای دشوار تبدیل کند.»