معصومه نجفیزارع در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در سالجاری تاکنون از پنج مورد مرگ مغزی در استان اردبیل، سه خانواده رضایت داده و سبب نجات ۱۱ نفر از هموطنانمان در سراسر کشور شدهاند.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای فعالیت واحد فراهم آوری از سال ۸۷ تاکنون تعداد ۲۳۵ مورد اهدای عضو در اردبیل ثبت شده است، تصریح کرد: اهدای عضو اوج بخشش یک انسان است که در سختترین لحظه زندگی خود تصمیم میگیرد اعضای بدن یکی از عزیزانش را که دچار مرگ مغزی شده، به بیماران نیازمند ببخشد.
مسئول واحد شناسایی بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: بر همین اساس و بر اساس آموزههای دینی و اخلاقی ما، مردم انساندوست استان اردبیل هم مستثنی نیستند و با اهدای عضو عزیز مرگ مغزی شده، جان دوباره به انسانهای نیازمند میبخشند اما توجه به آمار عدم رضایت تعدادی از خانوادهها نشان میدهد که نیازمند فرهنگسازی هر چه بیشتر در موضوع اهدای عضو از موارد شناسایی شده مرگ مغزی هستیم.
نجفیزارع با بیان اینکه عدم آگاهی عموم مردم از مفهوم مرگ مغزی و باور آن به عنوان مرگ قطعی، اعتقاد به معجزه، عدم اطلاع از نظر فرد متوفی، ترس از شائبه فروش اعضا و… از دلایل عدم رضایت برای اهدای عضو است، افزود: برای گسترش فرهنگ اهدای عضو در استان اردبیل، نیازمند حمایتهای مدیریت شهری، مسئولان و مردم در استان هستیم.
وی از همکاری و همراهی مدیریت شهری با بخش اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خبر داد و خاطرنشان کرد: با همکاری شهرداری و شورای شهر با رایگان کردن هزینه مزار و سنگ قبر ایثارگران اهدای عضو نمود پیدا کرده و در تلاش هستیم بوستان اهدای عضو و المان میدان نفس را با موافقت شهرداری در محل تعیین شده نصب کنیم.
نجفیزارع بیشترین موارد مرگ مغزی را مربوط به تصادفات در جادههای شمال استان اردبیل اعلام کرد و ادامه داد: متأسفانه به دلیل عدم ترویج فرهنگ اهدای عضو، حداقل اهدای عضوی از آن منطقه را داریم.
پیکر فرد اهداکننده عضو در کمتر از ۲۴ ساعت تحویل خانواده داده میشود
مسئول واحد شناسایی بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به میانگین سنی اهداکنندگان عضو در اردبیل اشاره کرد و یادآور شد: کودک ۱۶ ماهه کم سنترین و ۷۰ ساله بیشترین سن اهدای عضو شده در استان اردبیل از بدو راهاندازی این فعالیت در استان داشتهاند.
وی با بیان اینکه اهدای اعضای هر بیمار مرگ مغزی جان هشت نفر را نجات میدهد، اضافه کرد: مرگ مغزی، مرگ قطعی است و پس از انجام تمامی تستها و تأیید پنج متخصص، برای رضایت به نزد خانوادهها مراجعه میکنیم که گاهاً قبول و گاهاً نیز رد میکنند که امیدواریم با تلاش همکاران و عنایت مسئولان در راستای آگاهیسازی و فرهنگسازی اهدای عضو، عدم رضایت در استان را به حداقل برسانیم.