به گزارش خبرگزاری مهر، رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنانی در مورد چهرهنگاری معلمان، بر اهمیت تولید کتابهایی همچون «مربای گل محمدی» تأکید کردند تا از این طریق، نه تنها نقش معلمان در تاریخ انقلاب بهدرستی شناخته شود، بلکه نسلهای جدید نیز از این آثار الهام بگیرند. تولید و انتشار این کتابها، کمک بزرگی به تحقق این اهداف است و در عین حال، به انتقال تجربیات تاریخی معلمان انقلابی به نسلهای آینده میپردازد.
کتاب «مربای گل محمدی» که به قلم روحالله رشیدی نگاشته شده، مجموعهای از خاطرات مربیان پرورشی دهه ۶۰ در آذربایجان شرقی است.
این کتاب بهویژه به موضوعاتی چون تلاشهای مربیان در نهضت سوادآموزی، نقش معلمان در بیداری سیاسی و اجتماعی، و ایجاد فضای فرهنگی و معنوی در مدارس و اجتماعات مختلف میپردازد.
عنوان «مربای گل محمدی» خود نمادی از عطری است که در این کتاب از روزهای سخت دهه ۶۰ و از دل شور و نشاط فعالیتهای فرهنگی معلمان برخاسته است.
در این اثر، رشیدی بهخوبی توانسته روحیه جهادگری معلمان انقلابی را به تصویر بکشد.
هر فصل از کتاب، به نوعی یادآور روزهای پرفراز و نشیب و فعالیتهای پُرانرژی معلمان در مدارس است که با هدف تأسیس فرهنگی نوین در بطن انقلاب اسلامی انجام میشد.
کتاب «مربای گل محمدی»، علاوه بر اینکه به لحاظ محتوایی غنی است، از منظر هنری نیز به شکلی زیبا چهره معلمان را ترسیم میکند و به خواننده این امکان را میدهد که با زندگی واقعی و سختیهای معلمان این دوره آشنا شود. بهویژه که این کتاب، کار مربیان پرورشی را در ایجاد فضایی شاداب و الهامبخش در دل دوران جنگ و بحرانها بهخوبی ترسیم کرده است.