اختصاص بودجه ۶۰ هزار میلیارد ریالی برای مشاغل زنان سرپرست خانوار

خبرگزاری مهر چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404 - 21:21
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده از اختصاص بودجه ۶۰ هزار میلیارد ریالی برای حمایت از مشاغل زنان سرپرست خانوار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسای دولت، زهرا بهروزآذر در دیدار نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به محورهای مطرح شده درباره وضعیت زنان فعال در صنعت قالیبافی و فرش، خاطرنشان کرد: دولت در این زمینه جلسه‌ای برگزار کرده و معاون اول رئیس‌جمهور دستور پیگیری جدی موضوع را صادر کرده است.

وی ادامه داد که در حال بررسی راهکارهای تأمین منابع لازم برای فراهم‌کردن مواد اولیه و بازتعریف صنعت فرش به‌عنوان کسب‌وکاری پایدار هستند.

معاون رئیس‌جمهور همچنین درباره توسعه خانه‌های خلاق و شرکت‌های دانش‌بنیان با مدیریت زنان تصریح کرد: این موضوع یکی از اولویت‌های دولت چهاردهم است و در این راستا جلساتی مشترک بین معاونت زنان، معاونت علمی و وزارت علوم برگزار شده است تا ساختار مجوزدهی و سیاست‌گذاری این خانه‌ها شفاف شود و به‌درستی وارد اکوسیستم نوآوری گردند.

بهروزآذر با اشاره به اختصاص بودجه ۶۰ هزار میلیارد ریالی برای حمایت از مشاغل زنان سرپرست خانوار، گفت: برای نخستین بار با حمایت مجلس، تسهیلات تکلیفی برای این گروه از زنان به‌صورت هماهنگ با معاونت زنان پرداخت می‌شود.

وی همچنین یادآور شد که بیش از ۷۰ درصد مشاغل خانگی ثبت‌شده متعلق به زنان است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به چالش‌های توانمندسازی زنان سرپرست اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی در این حوزه، اعطای تسهیلات به زنان جویای کار و خواهان شغل، بدون فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم است؛ به‌گونه‌ای که این سیاست نه تنها منجر به اشتغال پایدار نمی‌شود، بلکه زنان را با بدهی نیز مواجه می‌کند. از آنان انتظار می‌رود که فرآیندهای پیچیده‌ای چون تولید، بازاریابی و فروش را به‌تنهایی طی کنند.

بهروزآذر اضافه کرد: معاونت زنان برای حل این مسأله، رویکردی نظام‌مند و اکوسیستمی را در پیش گرفته است. در همین راستا، در گام اول تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فنی و حرفه‌ای کشور منعقد شده که آموزش مهارت‌های نرم مانند متقاعدسازی، مهارت‌های فنی و تخصصی و نیز مهارت‌های کسب‌وکار را دربر می‌گیرد. همچنین با همکاری معاونت اشتغال و توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حال طراحی اکوسیستمی هستیم که شرکت‌های تخصصی در حوزه‌های حمل‌ونقل، دیجیتال مارکتینگ و اجرای عملیات، در کنار زنان قرار گیرند و آنان را در تمام مراحل زنجیره تولید، توزیع و فروش همراهی کنند.

نادرقلی ابراهیمی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های گسترده استان مرکزی، از معاون رئیس‌جمهور برای سفر به این استان دعوت کرد و گفت: فرش دستباف زمانی اولین منبع درآمد ارزی کشور بود. فرش ساروق به‌عنوان برند ایران در اروپا شناخته می‌شد و اراک به‌دلیل حضور بیش از ۴۰ کمپانی خارجی، زنجیره کامل تولید فرش را در خود داشت. اما متأسفانه این هنر بومی در حال از بین رفتن است در حالی زنان، به‌ویژه در تولید فرش‌های ریزبافت و تابلوفرش‌ها، نقش کلیدی دارند.

وی با بیان اینکه زنان می‌توانند پیشران رشد اقتصادی کشور به ویژه در صنایع دستی و دانش‌بنیان باشند، بر وجود زیرساخت فیزیکی و فکری لازم در استان مرکزی اشاره و بر فعال کردن آن و ایجاد جریان جدیدی از کسب‌وکار نوآورانه در کل کشور تاکید کرد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در پارک‌های علم و فناوری، بیشترین شرکت‌های مؤثر متعلق به زنان هستند، اظهار کرد: باید برای زنان در اکوسیستم علم و فناوری فضای اختصاصی ایجاد کنیم؛ زنان باید امنیت شغلی، آرامش روانی و فرصت‌های پایدار برای اشتغال داشته باشند.

ابراهیمی با تأکید بر زیرساخت‌های استان مرکزی در حوزه‌های نوآوری، خانه‌های خلاق و حمایت از زنان تصریح کرد: زیرساخت‌ها، فضا و امکانات برای اجرای پایلوت در استان فراهم است. قانون به ما فرصت داده است، فقط باید آن را فعال کنیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.