به گزارش سرویس جهان مشرق، یکی از چهرههای ذینفوذ امور نظامی-امنیتی در غرب، مدعی شد که ارتش روسیه نسبت به شروع درگیری در اوکراین، "بینهایت باهوشتر شده است." بنیانگذار شرکت «بلک واتر»، اریک پرنس، اثربخشی سلاحهای آمریکایی مورد استفاده اوکراین در درگیری را مورد انتقاد قرار داده است.
به گزارش راشا تودی، به گفته اریک پرنس، بنیانگذار و مدیرعامل سابق شرکت نظامی خصوصی بلک واتر، ارتش روسیه در مقابله با سلاحهای مورد استفاده اوکراین توسط ایالات متحده "بی نهایت باهوشتر" شده است.
پرنس که روز شنبه در کالج هیلزدیل صحبت می کرد، همچنین تردید خود را نسبت به ادعاهای رسانههای غربی در باب تضعیف قابل توجه ارتش روسیه در این درگیری ابراز کرد.

پرنس گفت: " چیزی که روس ها در آن بسیار خوب هستند، جنگ الکترونیک است."
او تاکید کرد که سلاحهای پیشرفتهی آمریکایی مانند موشکهای جاولین، هیمارس و گلولههای توپخانهای هدایتشونده با سر مسی، اغلب در عرض چند هفته بی اثر می شوند:
" این برای یک یا دو هفته کار می کند، و روس ها می دانند که چگونه ناوبری یا لینک فرمان را مختل کنند، و این چیزها کور می شوند."
پرنس همچنین ادعاها دربارهی تضعیف قابلتوجه نیروهای روسی را رد کرد:
" اول از همه، به سیاستمداران احمق گوش ندهید که می گویند «بله ، ما ارتش روسیه را تحقیر کرده ایم.» نه، ما متاع زیادی را هدر دادهایم. ارتش روسیه بینهایت باهوشتر شده است."
او به بهبود سریع قابلیتهای ضدتوپخانه روسیه اشاره و زمان پاسخ بین اوایل سال ۲۰۲۲ و اکنون را با هم مقایسه کرد:
" اگر شما در مارس یا آوریل سال ۲۰۲۲ با توپخانه به یک موضع روسی شلیک می کردید، آنها یک ساعت و نیم طول می کشید تا به طور دقیق شلیک کنند. حالا، حدود دو دقیقه، که یعنی اگر به آنها شلیک کنی، بهتر است در خودروی نظامی خود بمانی و سرت را بیرون نیاوری، چون در غیر این صورت، شکارت می کنند."
وزارت دفاع روسیه به طور منظم بهروزرسانیهایی را در مورد تخریب تجهیزات اهدا شده توسط غرب، مانند پرتابگرهای موشک HIMARS و ATACMS در اوکراین ارائه می دهد.
از زمان تشدید درگیری اوکراین در سال ۲۰۲۲، ایالات متحده بزرگترین تامینکننده سلاح اوکراین بوده است. پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه به ریاست جمهوری رسید، او صلح در اوکراین را یکی از اولویتهای اصلی خود قرار داده و از دولت جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا ، به خاطر صرف میلیاردها دلارِ مالیات دهندگان آمریکایی برای حمایت از کیف انتقاد کرده است.
ترامپ عجالتا کمکهای نظامی و اشتراک اطلاعات را پس از یک بحث و جدل آشکار با رهبر اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، در کاخ سفید در ماه فوریه متوقف کرد. با این حال، این کمک پس از آن که کیف موافقت کرد از طرح آتش بس ۳۰ روزه با مسکو حمایت کند، از سر گرفته شد.
مسکو بارها هشدار داده است که کمکهای نظامی غرب فقط خصومتها را گسترش می دهد، اما نتیجه درگیری را تغییر نخواهد داد و خطر رویارویی مستقیم بین روسیه و ناتو را بالاتر می برد.