معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامهداد: این تعرفه باعث میشود که قیمت کالا برای مصرفکننده در کشور مقصد افزایش یابد و در نتیجه کالا باید با قیمت بالاتر نسبت به کالاهای داخلی یا کالاهای سایر کشورها رقابت کند.
وی با بیان اینکه برای توسعهتجارت، کاهش هزینهها راهحلی موثر است، گفت: کشورها میتوانند با توافق به کاهش یا حتی حذف تعرفههای گمرکی بپردازند این موضوع در قالب موافقتنامههای تجارت ترجیحی و آزاد انجام میشود. دهقاندهنوی اضافه کرد: موافقتنامه تجارت آزاد به این معنی است که کشورها تصمیم میگیرند تا تجارت خود را بدون هزینه ناشی از تعرفههای گمرکی انجام دهند. محتوای موافقتنامه به اینصورت است که ۸۷درصد کالاهایی که بین ایران و این کشورها تبادل میشوند، مشمول تعرفه صفر خواهند بود که به این ترتیب کالاهای ایرانی میتوانند بهراحتی به این پنج کشور صادر شوند و بالعکس کالاهای این کشورها به ایران بدون پرداخت تعرفه گمرکی وارد خواهند شد و این موضوع بهطور قابلتوجهی هزینههای تجارت را کاهش خواهد داد و به کالاهای ایرانی این فرصت را میدهد که در بازارهای جدید رقابت کنند.
دهقاندهنوی بر این باور است که این موافقتنامه، بهعنوان یک تمرین در زمینه تجارت، فرصتی را برای ایران ایجاد میکند تا به سمت تولید رقابتپذیر و گسترش بازارهای صادراتی خود پیشبرود، با توجه به حجم تجارت این اتحادیه که به حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰میلیارد دلار میرسد، این توافق میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند.