به گزارش خبرآنلاین، «داگلاس مکگرگور» مشاور پیشین پنتاگون و سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا عصر چهارشنبه با حضور در پادکستی، سیاست خارجی کنونی دولت دوم «دونالد ترامپ» در غرب آسیا و اوکراین را به باد انتقاد گرفت.
مکگرگور تأکید کرد واشنگتن در حال اجرای سیاستهایی است که نهتنها با اولویتهای راهبردی رژیم صهیونیستی همراستا هستند، بلکه در نهایت به منافع ملی ایالات متحده آسیب میزنند.
به گفته این نظامی بازنشسته آمریکایی، یکی از نگرانیهای اصلی او درباره سیاست خارجی ترامپ در موضوع ایران، «فشار فزایندهای است که از سوی نتانیاهو و برخی مقامات آمریکایی برای توقف کامل غنیسازی اورانیوم در ایران وارد میشود.» به باور او، این خواسته «غنیسازی صفر» نه واقعبینانه است، نه موجه و نه قابل دستیابی.
در همین راستا او تأکید کرد: «ایرانیها هیچگاه غنیسازی را کاملاً کنار نخواهند گذاشت و آنها بارها این را روشن کردهاند».
بهگفته مکگرگور، سیاست غنیسازی صفر، نتیجه محاسبه راهبردی آمریکا نیست، بلکه مستقیماً از تلآویو دیکته شده است. او گفت: «آقای ویتکاف صرفاً دستورات نتانیاهو را به ترامپ منتقل میکرد. این نتانیاهو بود که گفت هیچگونه غنیسازی قابلقبول نیست.»
به اذعان مشاور پیشین پنتاگون و سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا این موضع سختگیرانه و غیرواقعی آمریکا، که بین انرژی صلحآمیز هستهای و سلاحهای هستهای تمایزی قائل نمیشود، امکان هرگونه مذاکره با ایران را از بین میبرد.
ایران بارها بر حق خود در چارچوب پیمان عدم اشاعه تسلیحات هستهای برای غنیسازی اورانیوم جهت اهداف غیرنظامی تأکید کرده است، حقی که کشورهای متعددی از جمله ژاپن و آلمان نیز از آن بهرهمند هستند.
او در ادامه گفت: «سیاست کنونی واشنگتن، بازتاب مدل لیبی است؛ الگویی برای خلع سلاح اجباری که در نهایت باعث سقوط حکومت قذافی و نابودی کشور شد. نتانیاهو خواهان تکرار همین سناریو برای ایران است: خلع کامل سلاح، توقف غنیسازی و نابودی توان موشکی و در نهایت نابودی ایران.»
مکگرگور در ادامه با اشاره به مواضع متناقض و مخرب مقامات آمریکایی در مذاکرات بین تهران و واشنگتن تصریح کرد: «تناقض ماجرا اینجاست که ترامپ در ابتدا از این مدل فاصله گرفت. اما تحت فشار جریان نئومحافظهکار در دولتش و با لابی مستقیم نتانیاهو، او نیز به تدریج به سیاست غنیسازی صفر تن داد؛ سیاستی که غیرعملی و تحریکآمیز است.»
جنگ علیه ایران برای آمریکا ویرانگر خواهد بود
او همچنین گفت: «اگرچه در واشنگتن برخی تصور میکنند که میتوان تأسیسات هستهای و توان موشکی ایران را با حملاتی دقیق نابود کرد، اما چنین حملاتی به واکنش سنگین ایران منجر خواهد شد و آمریکا را وارد جنگی طولانی و فاجعهبار خواهد کرد.»
مکگرگور گفت حتی طراحان جنگ نیز میدانند که هدف نهایی هرگونه اقدام نظامی از سوی آمریکا علیه ایران، نابودی ایران نیست. بلکه هدف، تضعیف حکومت، مختل کردن سیستم دفاعی و ایجاد بیثباتی داخلی است.
اما او در ادامه تأکید کرد که چنین اهدافی دستنیافتنی هستند. در همین راستا، مکگرگور تصریح کرد: «آنها (نئوکانها و رژیم صهیونیستی) امید دارند ایران بدون رهبری و آشفته باقی بماند. اما من بعید میدانم چنین سناریویی محقق شود.»
مکگرگور در ادامه گفتوگوی خود با اشاره به تجربههای گذشته، از جمله حملات موشکی آمریکا به سوریه به بهانه حملات شیمیایی ساختگی، هشدار داد که احتمال تکرار چنین سناریوهایی علیه ایران نیز وجود دارد. او گفت: «ما قبلاً هم با چنین پرچمهای دروغینی مواجه بودیم»، او گفت. «اینبار، تبعات ممکن است بسیار مرگبارتر باشد.»
راهکار مکگرگور به آمریکا برای عقبنشینی از لبه پرتگاه
به گفته سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا، «اگر آمریکا به دنبال توافق با ایران است، باید رهبران آمریکا استقلال راهبردی خود را بازیابند، رؤیای خطرناک «غنیسازی صفر» را کنار بگذارند و دیپلماسی واقعی و بر اساس احترام متقابل را در پیش بگیرند. ادامه مسیر دیکتهشده از سوی نتانیاهو، نهتنها به سود آمریکا نیست، بلکه این کشور را به جنگی میکشاند که توان پرداخت هزینهاش را نداردـ».
به گفته مکگرگور، راه جایگزین همچنان وجود دارد و آن «احترام به حاکمیت، مذاکره در چارچوب قانون، و تنشزدایی» است. اما این مسیر فقط زمانی ممکن میشود که رهبران آمریکا دست از اجرای سیاستهای تحمیلی رژیم صهیونیستی بردارند و «به منافع واقعی کشور خود فکر کنند.»
او در انتقاد از ترامپ گفت: «این هنر معامله نیست. ما درباره منافع ملی و بقای ملتها صحبت میکنیم.»
ترامپ و درک اشتباه او از جنگ اوکراین
این سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا در بخش دیگر این گفتوگو با اشاره به تماس تلفنی اخیر بین رؤسای جمهور روسیه و آمریکا گفت: «دونالد ترامپ بهشدت نقش خود را در طولانی شدن جنگ اوکراین دستکم میگیرد و واقعیت میدانی را درک نکرده است. ترامپ آگاهی کافی ندارد. او نمیفهمد که ادامه این جنگ تا حد زیادی مسئولیت خودش است.»
او افزود: «کمکهای مالی و نظامی آمریکا به اوکراین حتی در دوران ترامپ ادامه دارد و این سیاستها عملاً ادامهٔ راه بایدن است. سلاحها و پولهای ما هنوز هم به سوی اوکراین سرازیر میشود. ترامپ باید این را درک کند.»
ایران و روسیه؛ حافظان اقلیتها در سوریه
مکگرگور همچنین با رد کردن ادعاهای مقامات غربی درباره نقش ایران و روسیه در سوریه، بر نقش نادیدهگرفتهشده ایران و روسیه در حمایت از اقلیتهای آسیبپذیر در سوریه تأکید کرد. او گفت هر ۲ کشور در مقابله با داعش، از مسیحیان و علویان حمایت کردند.
این سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا تصریح کرد: «روسیه همواره آماده دفاع از مسیحیان در خطر بوده است. ایران نیز در جریان جنگ با داعش، مانع نابودی مسیحیان شد. جان مسیحیان و شیعیان توسط ایران و روسیه نجات داده شد.»
مکگرگور همچنین با اشاره به حمایت عجیب ترامپ از «ابومحمد الجولانی» یکی از سران پیشین القاعده و رئیس دولت موقت سوریه تأکید کرد: «ترامپ بهدنبال حفظ ائتلاف شکننده ترکیه و اسرائیل است. این بخشی از اتحاد مشترک موساد و سیا میان ترکیه و اسرائیل است. ترامپ با حمایت از الجولانی میخواهد این ائتلاف حفظ شود.»
315 315