به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر سرتیپ دوم رحمان اکبرآبادی از رزمندگان حاضر در عملیات آزادسازی خرمشهر است، دو عامل را در این عملیات مهم میداند که اول، عمل دورانی تیپهای ارتش و سپاه و دوم، انهدام پل پشتیبانی از بعثیها بودند.
بنا بر روایت فارس، این رزمنده حاضر در عملیات آزادسازی خرمشهر گفت: عملیات بیت المقدس یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین عملیاتهای دوران دفاع مقدس بود. ما در عملیات بیتالمقدس مولفهای به نام غافلگیری در مکان برای عراق مطرح نبود چون میدانست که قرار است عملیات انجام شود. ما فقط توانستیم عراق را در زمان غافلگیر کنیم که از زمان حمله مطلع نباشد.
اکبرآبادی ادامه داد: مهمترین اقدامی که انجام گرفت عبور از رودخانه کارون بود، یکی از پیچیدهترین و دشوارترین بخشهای عملیات در دنیا عملیاتی است که در آن سوی رودخانه نیروهای دشمن حضور داشته باشند. نقش مهندسی در عملیات بیت المقدس بسیار اهمیت داشت چون موجب تسهیل عبور نیروهای ما از شرق به غرب کارون شد.
این رزمنده افزود: نیمه شب دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ عملیات آزادسازی خرمشهر با نام بیت المقدس آغاز شد ما از رودخانه عبور کردیم. یکی از نقاط ضعف دشمن این بود که در ساحل رودخانه کارون پدافند نکرده بود و این به ما این فرصت را داد که عبور کنیم، علت پوشش جنگلی منطقه بود که رها شده بود. بنابراین؛ عراق در زمین نزدیک به ساحل پدافند میکرد، لذا ما اجازه این را داشتیم که نیروها را عبور دهیم.
اکبرآبادی تاکید کرد: عواملی که در محاصره شهر خرمشهر دخیل بودند که عبارتند از؛ اول، عمل احاطهای یا دورانی چهار تیپ ارتش و سپاه و دوم، انهدام پل پشتیبانی از نیروهای عراقی توسط نیروی هوایی ارتش.هنگامی که جاده خرمشهر به بصره را تصرف کردیم، خرمشهر به طور کامل و ۱۰۰ درصدی محاصره شد چون جاده زمینی از یک سو و جاده دریایی که توسط پل احداث شده برای آنها به وجود آمده بود نیز از سوی دیگر مسدود شد.
این رزمنده گفت: روز سوم خرداد نیز نیروهای عراقی تا حوالی ساعت ۱۱ الی ۱۲ ظهر در خرمشهر مقاومت کردند ولی تقریبا ساعت ۲ یا ۳ بعد از ظهر بود که خرمشهر آزاد شد.به خاطر دارم هنگامی که ساعت ۵ بعد از ظهر به مسجد جامع خرمشهر رفته بودم، همه با خوشحالی پذیرایی میکردند و خبری از مقاومت نیروهای عراقی نبود.
این رزمنده دفاع مقدس عنوان کرد: بیش از ۵۲ درصد از دستاوردهای جنگ تحمیلی در عملیات بیتالمقدس و ۳ عملیات پیش از آن شامل ثامن الائمه، فتح المبین و طریقالقدس به دست آمده است.
او گفت: طی هشت سال جنگ تحمیلی، ما ۷۲۱۱۳ نفر اسیر از نیروهای عراقی گرفتهایم ۳۷ هزار نفر از اسرا مربوط به این عملیاتها است که ۱۹ هزار نفر(حدود ۲۶ درصد) از اسرا مربوط به عملیات بیت المقدس است.
اکبر آبادی ادامه داد: هر چند وحدت فرماندهی برای نیروهای ارتش و سپاه مشکل بود ولی در دو عملیات فتحالمبین و بیت المقدس از نزدیک مشاهده کردم که ارتشی و سپاهی از یکدیگر تمکین میکردند به نحوی که اگر ارتشی فرمانده و سپاهی جانشین بود تمکین میکردند که همان رعایت اصل فرماندهی بود.
این رزمنده در پایان تاکید کرد: باید توجه کنیم که تلفیق نیروهای مردمی با نیروی نظامی منظم یک کار بسیار سخت و دشوار بود که با ابتکار شهید صیاد شیرازی انجام گرفت و نتیجه موثر آن نیز آزادسازی خرمشهر و چند عملیات پیش از آن بود.
۲۹۲۱۸