همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: بهار فصل انبه سبز و کال است و می توان با این انبه های نارس یک ترشی خوشمزه جنوبی تهیه کرد که سال هاست با طعمی تند، ترش و پرادویه توانسته طرفداران زیادی پیدا کند. اگر عاشق ترشیهای خانگی و چاشنیهای تند کنارغذاها هستید، این ترشی انبه یک گزینه عالی است که در هم یخچال ماندگاری بالایی دارد.
بیشتر بخوانید:
ترشی اسپانیایی نخر، خودت درست کن
مواد اولیه
انبه سبز و کال ۲ کیلو
زردچوبه ۱ قاشق سوپخوری
نمک ۲ قاشق سوپخوری
سیر ۱ بوته
سرکه ۲ لیتر
شکر ۲ قاشق سوپخوری
فلفل تند قرمز ۳ عدد
قیصی ۱۰ عدد
عسل۲ قاشق سوپخوری
تخم گشنیز ۲ قاشق سوپخوری
ادویه کاری ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق سوپخوری
سیاهدانه ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه
برای تهیه ترشی انبه باید حتما از انبه کال و سبز استفاده کنید. ترشی انبه هرگز با انبه زرد و رسیده درست نمی شود. هر چه انبه سبزتر و کال تر باشد ترشی ما خوشمزه تر می شود. ابتدا به ساکن، پوست سبز انبه را بگیرید، اگر انبه های شما خیلی نارس و جوان باشد، نیازی به جدا کردن هسته آن ندارید چراکه هسته ها نرم و لطیف هستند اما اگر انبه هایتان کمی بزرگ شده اند و هسته های سفتی دارند آنها را از میوه جدا کنید. انبه ها را به شکل زیر (حلقه ای یا خلالی) برش دهید.
بعد از پوست کندن و خرد کندن انبه ها، روی آنها یک قاشق سوپ خوری نمک و زردچوبه می پاشیم و با دست مخلوط کنید تا همه قسمت ها ادویه ای شود. روی انبه ها را با یک پلاستیک بپوشانید و اجازه دهید یک شبانه روز بماند تا نمک را به خود بکشد و نرم شود. این کار موجب می شود تا انبه ها نیاز به جوشاندن نداشته باشد.
بعد از نرم شدن انبه ها، داخل یک تابه تخم گشنیز، زردچوبه، ادویه مخصوص ترشی بندری(اگر نداشتید اشکالی ندارد اما در برخی عطاری ها می توانید آن را پیدا کنید)، پودر کاری بریزید و آن را دو دقیقه تفت دهید. ادویه ها را داخل یک هاونگ بریزید و بکوبید.
یک پوسته کامل سیر را پوست بکنید و داخل هاونگ بریزید و بکوبید. فلفل قرمز تند تازه و فلفل انابی ( کُناری ) را هم داخل هاونگ بریزید و بکوبید. مهم نیست ادویه ها و سیرها کاملا نرم شوند همین که نیم کوب شوند کافی است.
یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و انبه ها را داخل قابلمه بریزید و ادویه های تفت داده شده همراه با سیر نیم کوب شده اضافه کنید. در ادامه سرکه سفید را تا جایی اضافه کنید که روی انبه ها را بگیرد. اجازه دهید سرکه جوش بیاید. قبل از جوش آمدن، شکر، سیاه دانه و چند عدد قیصی را به آن اضافه کنید. برای اینکه ترشی شما لعاب دار شود و قوام داشته باشد، کمی از مواد را پوره کنید و به آب آن اضافه کنید. بعد از عبور از نقطه جوش، یک دقیقه که جوشید، آن را از روی حرارت بردارید. کمی هم عسل اضافه کنید. بعد از اینکه ترشی خنک شد داخل شیشه بریزید و در یخچال نگه داری کنید. نوش جان.
نکات طلایی
شما می توانید ترشی انبه را بدون اینکه بجوشانید آماده کنید. اما چند روز باید صبر کنید تا آماده استفاده شود در حالیکه اگر طبق دستور بالا ترشی را درست کنید، بعد از اتمام کار آماده است، فقط آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود.