تشدید حساسیت بورس‌بازان

دنیای اقتصاد جمعه 02 خرداد 1404 - 13:59
دنیای اقتصاد: حساسیت بازار سهام نسبت به ریسک‌های سیاسی و حواشی پیرامون آن افزایش یافته است. بررسی وضعیت بازار سهام در آخرین هفته اردیبهشت‌ماه نشان می‌دهد؛ با فروکش خوش‌بینی‌های مذاکراتی از اواسط هفته، بورس بر خلاف دلار و طلا در مسیر نزولی حرکت کرده است.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ بسیاری از کارشناسان معتقدند با از سرگیری گفتگوهای هسته‌ای و مخابره سیگنال مثبت از میز مذاکرات می‌توان نسبت به بهبود وضعیت بازار سرمایه امیدوار بود.

خروج بیش از ۷همت پول حقیقی از بازار سهام طی هفته گذشته حاکی از آن است که؛ اهالی بازار سرمایه متاثر از ریسک‌های بیرونی به شکل هیجانی به تحولات سیاسی واکنش نشان می‌دهد. از اینرو کاهش ارزش معاملات خرد و تشکیل ناگهانی صف‌های خرید و فروش گسترده، رکود نسبی را بر بازار سهام حاکم کرده است. 

هرچند برخی از معامله‌گران فرصت اصلاح را فرصتی برای خریدهای مجدد تلقی می‌کنند، اما از سویی فرصت‌های جذاب و قیمت‌های مناسب در بازار طلا نیز، بورس‌بازان را بر آن داشته است تا به محض پیشروی ریسک‌ها، سرمایه‌های خود را به قصد نوسان هرچند اندک وارد صندوق‌های طلا کنند.

این درحالی است که این صندوق‌ها نیز بازدهی قابل توجهی را نصیب سرمایه‌گذاران خود نکرده‌اند. به طوری که در هفته گذشته تنها شاهد رنج‌هایی فرسایشی در بازار سهام و طلا بودیم. 

بازار در انتظار خبر متفاوت

بازار سهام عمدتا در پی ثبات سیاسی است. چرا که در این صورت، متغیرهای اقتصادی همگی در خدمت بازارهای مولد و فضای حقیقی تولید همچون بازار سرمایه خواهند بود. ارزش دلار توافقی در برابر اسکناس آمریکایی در بازار غیر رسمی به شکل قابل توجهی تقویت شده است. 

اختلاف دو شاخص ارزی اکنون در محدوده 20درصد قرار دارد. سطح نرخ بهره نیز نسبت به اواخر سال قبل در سطوح پایینی قرار دارد. به نظر می‌رسد با کاهش انتظارات تورمی، نرخ بهره در مدت کوتاهی به اعداد پایین‌تر متمایل شود. 

برخی از کارشناسان بر این باورند، میانگین نرخ اوراق اسلامی در بازار به عنوان نماینده نرخ بازده بدون ریسک می‌توانند اعداد 30 و حتی 27درصد را به خود ببینند. 

هرچند فشار شدیدی از منظر ناترازی انرژی بر تولید و‌بنگاه‌های بورسی به خصوص گروه‌های فولاد و سیمان وارد آمده است، اما به نظر می‌رسد در کوتاه‌مدت بازار منتظر یک پالس مثبت از نتیجه مذاکرات است.

تقویت نقش انتظارات می‌تواند حتی با خاموشی صنایع، p/e بازار را به شکل قابل توجهی تقویت کند. 

به نظر می‌رسد با وجود آن که شاخص کل به کف کانال 3.1میلیون واحد رسیده است، اما حمایت جدی که در این محدوده و سد محکمی که در مرز 3میلیون واحد قرار دارد بتواند مانع از ریزش جدی‌تر شاخص شود. 

با فرض تداوم شرایط، منفی‌های بازار خریدار خواهد داشت. اما با شکست 3میلیون واحد کار بازار برای بازگشت به رونق و تداوم روند صعودی سخت‌تر خواهد بود.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.