به گزارش خبرگزاری مهر، بختیار خضریان در این زمینه اظهار کرد: امسال علاوه بر شناسایی کانونهای آفت جوانه خوار بلوط، ۷۲۰ هکتار از جنگلهای بلوط این شهرستان که در کانون آفتهای جوانهخوار و برگخوار قرار داشت، محلول پاشی شد.
وی افزود: امسال در راستای مبارزه با افت جوانه خوار بلوط ۲۵۰ هکتار از جنگلهای سردشت، ۴۵۰ هکتار از جنگلهای میرآباد توسط پیمانکار انجام شد و ۷۰ هکتار هم توسط جوامع محلی و دهیاران و شوراهای اسلامی شهر در این ۲ شهرستان انجام شد.
خضریان با اشاره به اینکه محلولپاشی امسال به صورت زمینی و در راستای مقابله با آفت جوانهخوار در ۲ شهرستان سردشت و میرآباد اجرا شد، گفت: در این عملیات محلول پاشی از مواد «بیتی» استفاده شد که تنها کرم جوانهخوار را از بین میبرد و زیانی به جانوران، گیاهان و سایر حشرات از جمله زنبور عسل و کفش دوزک وارد نمیکند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت اضافه کرد: آفت جوانهخوار بلوط یک آفت تک نسلی است که مبارزه با آن هر سال باتوجه به وضعیت جوی و دمای هوا از اواخر فروردین شروع و تا پایان اردیبهشت ماه تداوم دارد.
خضریان اظهار کرد: محلول هم در زمانی که لارو افت در مرحله یک تا سه رشد قرار دارد میتواند مؤثر باشد و پس از انکه به مرحله چهار و تبدیل به پروانه شد، دیگر مبارزه محلولپاشی اثری ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد اگر بتوان علاوه بر محلول پاشی با روشهای دیگر از جمله تله فرمونی هم مبارزه با آفت پروانه را نیز ادامه داد، این ۲ مبارزه توأم میتواند بیشتر موثر باشد.
: پروانه جوانه خوار بلوط که در چند دهه اخیر، گونههای مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده، آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان میشود.
از بین رفتن برگهای درخت بلوط توسط این آفت در فصل رویش باعث میشود تا درخت ابزار و وسیله تولید را از دست داده، میزان فتوسنتز تقلیل یافته و در نتیجه از میزان رویش قطری و ارتفاع آن کاسته شود که ادامه این وضعیت در چند سال متوالی میتواند به کاهش تولید چوب منتهی شده و جنگل را به سمت نابودی سوق دهد.