به گزارش بهداشت نیوز تحقیقات جدید نشان میدهد یک ماسک صورت جراحی اصلاحشده، مجهز به حسگر تنفسی پیشرفته، قادر است با دقت بالایی وجود بیماری کلیوی را در افراد تشخیص دهد. این فناوری جدید نفس فرد را برای شناسایی گازهای مرتبط با بیماری کلیوی تجزیه و تحلیل میکند و انقلابی در تشخیص زودهنگام این عارضه ایجاد خواهد کرد.
دکتر «آنالیزا نوچه»، محقق برجسته فشار خون بالا و نفرولوژی در دانشگاه تور ورگاتای رم در ایتالیا، در این باره اظهار داشت: «انتظار میرود اجرای این فناوری جدید با تسهیل شناسایی بهموقع تغییرات در پیشرفت بیماری، مدیریت بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیه را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.» اهمیت این دستاورد در کمک به پایش وضعیت سلامت کلیهها و اقدام بهموقع برای درمان است.
کلیهها وظیفه حیاتی دفع مواد زائد ناشی از عملکردهای طبیعی بدن را بر عهده دارند. اما بیماری کلیوی این توانایی اندامها را در فیلتر کردن مواد زائد کاهش میدهد. در نتیجه، افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه، سطوح بالایی از گاز آمونیاک را در بازدم خود دفع میکنند که این ماسک صورت هوشمند قادر به ردیابی آن است و به حفظ سلامت کلیه کمک میکند.
برای این مطالعه، محققان یک حسگر تنفسی نوین با استفاده از الکترودهای نقرهای پوشیده شده با پلیمرهای مخصوص ساختند. این حسگر به طور خاص برای تشخیص آمونیاک و سایر گازهای نشانگر بیماری کلیوی طراحی شده است. این ماسکهای صورت هوشمند بر روی ۱۰۰ نفر آزمایش شدند که تقریباً نیمی از آنها به بیماری مزمن کلیه مبتلا بودند.
نتایج این پژوهش امیدوارکننده بود: ماسک صورت مجهز به حسگر تنفسی در ۸۴٪ موارد بیماری کلیوی را به درستی تشخیص داد و در ۸۸٪ موارد نیز با دقت بالا عدم وجود بیماری را تأیید کرد. محققان افزودند که دادههای این حسگر میتواند برای تخمین مرحله بیماری کلیوی فرد نیز مورد استفاده قرار گیرد، که این امر به تشخیص دقیقتر و درمان مؤثرتر بیماری کمک شایانی خواهد کرد و میتواند به عنوان یک ابزار غربالگری غیرتهاجمی برای سلامت کلیه به کار رود.
منبع: مهر