ضرورت ارتقای مدل های همکاری در صنعت ساختمان

خبرگزاری مهر جمعه 02 خرداد 1404 - 20:33
نوشهر - فعال حوزه صنعت ساختمان در کشور بر ضرورت ارتقای مدل های همکاری در صنعت ساختمان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا حیدریون شامگاه جمعه در جریان یازدهمین اجلاسیه این باشگاه که با حضور گسترده فعالان حوزه ساخت‌وساز در نوشهر برگزار شد، با تأکید بر جایگاه کلیدی سازندگان در اقتصاد کشور گفت: سازندگان نباید صرفاً به‌عنوان پیمانکار دیده شوند؛ آنان شرکای توسعه و آینده‌سازان اقتصادی کشور هستند.

وی افزود: باشگاه سازندگان و تولیدکنندگان ساختمان کشور، تلاش دارد تا با ایجاد یک هویت صنفی منسجم، مطالبات سازندگان را نمایندگی کند، حلقه ارتباطی میان دولت و بخش خصوصی باشد و از ظرفیت نخبگان این حوزه در جهت ارتقا استانداردهای ساخت بهره گیرد.

حیدریون با اشاره به ضرورت ارتقای مدل‌های همکاری در صنعت ساختمان گفت: ما نیازمند تعریف جدیدی از رابطه میان سازنده، سرمایه‌گذار و بهره‌بردار هستیم. باید سازنده بتواند ارزش‌افزوده ایجادشده را لمس کند و در سود توسعه شریک باشد، نه فقط مجری پروژه.

اهمیت نقش صنعت در توسعه عمومی

علی‌اکبر زورقچیان با تأکید بر نقش این صنعت در توسعه عمومی کشور افزود: انبوه‌سازان نه‌تنها در توسعه و عمران شهری نقش‌آفرین هستند، بلکه با ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان نیز پیوندی تنگاتنگ دارند.

ضرورت ارتقای مدل های همکاری در صنعت ساختمان

‌زورقچیان با اشاره به شرایط کنونی کشور، بر لزوم «نگاهی نو و انسجام صنفی» تأکید کرد و گفت: انجمن صنفی انبوه‌سازان همواره در تلاش بوده است تا با ایجاد پل ارتباطی مؤثر میان دولت، بخش خصوصی و نهادهای تخصصی، زمینه‌ساز توسعه‌ای پایدار و هدفمند در حوزه ساخت‌وساز باشد.

دبیر انجمن انبوه‌سازان مازندران، حضور پرشور و باانگیزه سازندگان در این اجلاس را نشان‌دهنده عزم راسخ برای ارتقای جایگاه حرفه‌ای، افزایش کیفیت ساخت و حرکت به سوی فناوری‌های نوین و ساختمان‌های هوشمند و پایدار» دانست.

وی ابراز امیدواری کرد که این گردهمایی منجر به «تصمیمات مؤثر و هم‌افزایی‌های سازنده در مسیر رشد و تعالی صنعت ساختمان کشور» شود و افزود: امید است این همایش، چشم‌اندازهای تازه‌ای برای سرمایه‌گذاری در استان مازندران بگشاید، چرا که هیچ تصمیمی بهتر از ایجاد بسترهای مناسب برای سرمایه‌گذاری در کشور نیست.

صالحی دیگر فعال حوزه صنعت ساختمان نیز با تأکید بر بُعد انسانی در ساخت‌وساز گفت: ما سرپناه نمی‌سازیم، ما فضایی برای زندگی انسان می‌سازیم؛ انسانی که دارای فلسفه وجودی است و سزاوار زیستن با آرامش در محیطی امن و معنادار است.

وی با اشاره به جایگاه تجربه و انگیزه معنوی در صنعت ساختمان افزود: برخی از پیشکسوتان این حوزه نیم‌قرن در این عرصه تلاش کرده‌اند. حیات معنوی و نیروی محرکه درونی، نقشی کلیدی در ماندگاری فعالیت‌های سازندگان دارد. ما شاید ناکامی‌هایی داشته‌ایم، اما هیچ‌گاه دچار شکست نشده‌ایم.

صالحی با انتقاد از سیاست‌گذاری‌های غیرهم‌راستا با اهداف توسعه‌ای گفت: هدف‌گذاری ما سازندگان مقدس است، اما متأسفانه سیاست‌گذاری‌ها گاه با این اهداف همسو نیست. خصوصی‌سازی واقعی در کشور اجرایی نشده و اغلب پروژه‌های دولتی به دلیل نبود مدیریت کارآمد، نیمه‌کاره و متوقف مانده‌اند.

لزوم تغییر رویکرد در طراحی و ساخت مسکن

وی بر لزوم تغییر رویکرد در طراحی و ساخت واحدهای مسکونی تأکید کرد و گفت: نسل جدید خانه‌ها باید فراتر از سرپناه، در قامت خانه‌های هتلینگ ظاهر شود؛ خانه‌هایی که علاوه بر استانداردهای فنی، پاسخگوی نیازهای روانی، اجتماعی و زیباشناختی انسان باشند. این نگاه باید توسط معماران، فروشندگان مصالح و همه فعالان حوزه ساخت دنبال شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.