فروزان شاهقلی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه ثبتنام برای پذیرش در حوزه علمیه خواهران در استان چهارمحال و بختیاری همزمان با سراسر کشور آغاز شده است، اظهار کرد: علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام به یکی از مدارس علمیه خواهران استان و یا سایت پذیرش حوزههای علمیه به نشانی paziresh.whc.ir مراجعه کنند.
معاون آموزش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه نامنویسی از اول اردیبهشت شروع شده وتا ۲۰ تیرماه ادامه دارد، افزود: هر مدرسه بر طبق امکانات و فضای موجود و اساتید خود درخواست یک کلاس را میدهد که سقف جمعیت هر کلاس ۳۵ نفر است. آزمون پذیرش حوزههای علمیه به صورت سراسری در کل کشور یکم مردادماه برگزار خواهد شد.
شاهقلی از فعالیت ۹ مدرسه علمیه در استان خبر داد و افزود: مدارس علمیه خواهران در شهرهای بروجن، لردگان، فارسان، فرخشهر، بن، ناغان، شلمزار و ۲ مرکز در شهرکرد مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۶۷ طلبه در ۹ مدرسه علمیه در همه مقاطع و در سطوح ۲ تا چهار مشغول تحصیل هستند، بیان کرد: قطعاً این رقم کافی نیست و میتواند بهتر باشد، انتظار میرفت در مناطقی همچون بروجن و فارسان استقبال مردم از تحصیل در حوزه علمیه بیشتر باشد اما استقبال اندک بوده است. ضمن اینکه اکثراً راغب هستند که تحصیلات حوزوی خود را در مرکز استان پیش بگیرند.
معاون آموزش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با این حال برخی مناطق مانند شلمزار شاهد استقبال خوبی بودیم؛ با توجه به اینکه سن پذیرش در حوزه قدری افزایش داشته است، بسیاری از بانوانی که پذیرش میشوند در میانه راه به عللی چون رسیدگی به امور خانواده از تحصیل باز میمانند.
شاهقلی بیان کرد: باتوجه به الزام طلاب برای حضور در کلاسها بخشی از جمعیت طلاب در میانه راه مرخصی میگیرند یا از ادامه تحصیل باز میمانند که ارقام و آمار نیز مؤید این مطلب است، که اسفندماه سال گذشته جمعیت طلاب خواهر استان، بالغ بر ۶۰۰ نفر بود و این جمعیت به دلایلی که ذکر شد تقلیل یافته است.
وی در خصوص اعلام فراخوان پذیرش در حوزه علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: در این راستا، اطلاعرسانی تیزر فراخوان در اختیار صدا و سیمای استان قرار گرفت که در سه نوبت تا پایان مهلت ثبتنام در آیتمهای خبری پخش خواهد شد.
معاون آموزش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: همچنین هماهنگی لازم با مدیریت آموزش و پرورش استان انجام شد تا همکاری مطلوب را با مدیران مدارس علمیه که در مدارس آموزش و پرورش حضور پیدا میکنند داشته باشند.
شاهقلی تصریح کرد: تهیه و توزیع پوسترها و بروشورهای تبلیغاتی و توزیع در سطح شهرها از دیگر اقدامات بوده است؛ همچنین به طلاب در حال تحصیل اعلام کردیم که حداقل پنج نفر از دوستان و نزدیکان خود را جهت نامنویسی در حوزه دعوت کنند و با تعیین جوایز معنوی همچون کمک هزینه کربلای معلی این انگیزه را در طلاب ایجاد کردیم.
وی با دعوت از خانوادهها برای سوق دادن فرزندان به سمت تحصیل در حوزه علمیه، اظهار کرد: باتوجه به وضعیت موجود جامعه و آسیبهایی در حوزه حجاب و عفاف به نظر میرسد یکی از بهترین جاهایی که بتواند دغدغه خانوادهها را در مورد دخترانشان رفع کند، فضای علمی، تربیتی و پژوهشی حوزه علمیه است.
معاون آموزش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری افزود: بانوان نقش محوری را در تحکیم و تعالی خانواده دارند و یکی از بهترین راهها برای این تعالی، پرورش در فضای حوزه علمیه است.
شاهقلی در پایامن گفت: بانویی که وارد حوزه علمیه میشود علاوه بر نائل شدن به فضایلی همچون تهذیب نفس، فراگیری معارف دینی، انس و الفت با قرآن کریم و … میتواند به عنوان یک مبلغ یا مربی و مشاور خوب در مدارس و دیگر فضاها به فعالیت بپردازد.