ماجرای پیدا شدن گودال عمیق در دریاچه ارومیه چیست؟

خبرآنلاین شنبه 03 خرداد 1404 - 11:43
ویدئوی پیدا شدن گودال عمیق در فضای مجازی با عنوان "گودال مرموز" وایرال شده و سبب اظهارنظرهای متعددی درخصوص آن شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی،  در چند روز گذشته ویدئویی از پیدا شدن گودال عمیق در دریاچه ارومیه در فضای مجازی در حال انتشار است که سبب اظهارنظرهای قابل تاملی توسط کاربران شده است.

در بخشی از فیلم بیان می‌شود، نکته جالب و مرموز این گودال این است که دمای آب قسمت مرکزی گودال بشدت بالاست به حدی که بدن انسان نمی‌تواند بیشتر از یکی دو ثانیه تحمل گرمای آن را داشته باشد.

واکنش مدیرعامل آب منطقه‌ای استان آذربایجان‌غربی

مجید رستگاری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان‌غربی در خصوص کشف گودال مرموز در دل دریاچه ارومیه اظهارکرد: ظهور چشمه در دریاچه ارومیه پدیده جدیدی نیست و چنانچه می‌دانیم دریاچه ارومیه در پست‌ترین قسمت حوضه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده است و تمامی روان‌آب‌ها و آب‌های زیرزمینی در اثر نیروی گرانشی به سمت دریاچه جریان می‌یابند.

رستگاری افزود: جریان خروجی آب‌های زیرزمینی دشت‌های حاشیه دریاچه در بستر دریاچه نیز تداوم داشته و به صورت چشمه در آن تخلیه می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی اظهار کرد: آب‌های زیرزمینی گاهاً در مسیر خود به سنگ‌های آذرین برخورد کرده و پس از داغ شدن با فشار به صورت چشمه‌های من هیدروترمال به سطح زمین راه پیدا می‌کنند و وجود چشمه‌های آبگرم در حاشیه و اطراف دریاچه موید این موضوع است.

وی ادامه داد؛ آب‌های هیدروترمال در اثر برخورد به مخزن ماگما مقداری از مواد را در خود حل کرده و در اکثر مواقع با گاز و بخار آب همراه هستند چشمه آبگرم مشاهده شده در بستر دریاچه نیز جز این دسته از چشمه‌ها بوده که در اثر تجمع گاز و بخار آب در زیر لایه‌های لجنی به صورت انفجاری ظهور پیدا کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی اضافه کرد: نمونه‌های مشابه این پدیده را در گلفشان‌ها می‌توان مشاهده کرد.

واکنش مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان‌غربی

حجت جباری مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌غربی نیز اظهار کرد: عصر پنجشنبه بررسی‌های اولیه از این گودال انجام شد و به نظر می‌رسد این گودال آب به دلیل نفوذ آب ناشی از آبیاری پایاب اراضی سد حسنلو به آب‌های زیرزمینی و جوشش آن از دل دریاچه باشد.

وی با بیان اینکه این گودال در ۷۰۰ الی ۸۰۰ متری دریاچه ارومیه در سمت ساحل جاده ارومیه - مهاباد ایجاد شده است، افزود: در این قسمت اراضی پایین دست حسنلو وجود دارد و بررسی اولیه نشان می‌دهد آب این گودال از آب‌های زیرزمینی ناشی از آبیاری پایاب سدحسنلو به وجود آمده باشد.

جباری در خصوص حرارت آب گودال نیز گفت: آب این گودال شیرین است و به نظر می‌رسد حرارت آن نیز به دلیل کم آب و درجه حرارت بالا در دریاچه ارومیه باشد.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان‌غربی تاکید کرد: بررسی دقیق این پدیده در روزهای آینده بعد از کار کارشناسی مشخص و اطلاع رسانی می‌شود.

46

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.